Suomen suurin matkablogiyhteisö
Lentäminen Lentoyhtiökokemus

Aeroflot ja kahdeksan pinttynyttä stereotypiaa

sunnuntai, 18 helmikuun, 2018

Todella harvoin sitä kuulee yhtä paljon mielipiteitä lentoyhtiöstä, kun kertoessaan, että lentää Aeroflotilla. 150 euroa halvemmat lennot ja hyvät lentoajat voittivat ennakkoluulomme kun varasimme Aeroflotin lennot Helsingistä Bangkokiin. Olimme lukeneet Aeroflotista paljon kauhutarinoita ja liki aina kertoessamme minkä lentoyhtiön siivin tulemme lentämään Aasiaan, tuli vastapuolelta kommentti jos toinenkin. Tästä inspiroituneena  murran nyt kaikki Aeroflotiin liitetyt stereotypiat yksi kerrallaan. Tämä ei ole Aeroflotin mainos, vaan aito suositus erityisesti budjettimatkaajalle kokeilla venäläisyhtiötä kehnosta maineesta huolimatta.

”Aeroflotin koneet ovat vanhoja ja rähjäisiä. Johtojen voi nähdä sojottavan siellä täällä ja matkustamo on kaikin puolin aikansa elänyt”

Ei. Tämä stereotypia murtui heti ensimmäisellä lennolla kun lensimme Tapaninpäivänä Helsingistä Moskovaan uudella Airbus A320:lla. Jalkatilaa oli miellyttävän paljon ja istuin oli mukava. Matkustamo oli freesi ja kaikin puolin siisti.  Matkat Moskovasta Bangkokiin ja Bangkokista Moskovaan taitettiin upouudella Boeing 777-300ER -koneella. Avara on ensimmäinen adjektiivi, joka tuli koneesta mieleen. Tuntui että jalkatilaa oli huomattavasti enemmän kuin yleensä ja sisustus oli tunkkaisen ja aikansa eläneen sijaan moderni. Myös vessat olivat poikkeuksellisen siistit!

”Aeroflotin koneet ei pysy ilmassa, se on vaarallisin lentoyhtiö”

Ei. Jos googlaa ”Aeroflot kokemuksia” törmää taatusti tarinoihin Aeroflotin menneisyydestä ja useista lentoturmista. Monet kuolonuhreja vaatineet turmat varjostavat Aeroflotin mainetta tiukasti edelleen. Fakta kuitenkin on, että Aeroflotin turvallisuus on parantunut Neuvostoliiton hajottua huimasti, ja yhtiö sijoittui esimerkiksi Skytraxin vuoden 2017 top-100 listauksessa sijalle 30. Taakse jäivät muun muassa British Airways, SAS ja American Airlines.

”Moskovassa ei kannata vaihtaa konetta, Sheremetyevon kenttä on hirveä! Kukaan ei puhu englantia, on kallista, vessat ovat täynnä verta ja p*skaa”

Kyllä ja ei. Noh. Ei Sheremetyevon lentokenttä tietenkään mitään länkkäritasoa ollut, mutta ei lähelläkään kehnointa lentokenttää jolla olen ollut. Kaikki fasiliteetit löytyi: paljon ruokapaikkoja, siistit vessat ja tarpeeksi penkkejä. Olin etukäteen lukenut myös huonosta ilmanvaihdosta, mutta itse en huomannut siinä mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Taxfree-kauppoja oli muuhun palvelutarjontaan nähden liikaa, mutta se ei meitä haitannut.

Toki kentällä venäläinen palvelukulttuuri pääsi yllättämään. Kukaan ei hymyillyt ja suurin osa lauseista koostui sanasta njet. Myös turvatoimet olivat huomattavasti keskivertoa tiukemmat. Esimerkiksi terminaalia vaihtaessa piti mennä läpivalaisun läpi ja tsekata matkatavarat uudestaan, vaikka oli juuri noussut koneesta.

”Aeroflotilla lentäessä maksat vain siirtymästä paikasta A paikkaan B. Turha odottaa hyvää palvelua saati viihdykettä.”

Ei. Heti Moskovassa koneeseen noustuamme istuimillamme odotti Finnairin Economy Comfortista tuttu goodie bag, johon kuului tossut, korvatulpat, silmälaput, hammasharja ja huulirasva. Tämä oli varsin positiivinen yllätys, joita harvoin kokee turistiluokassa. IFE, eli viihdejärjestelmä, oli erinomainen. Näin isoa valikoimaa leffoja, sarjoja ja musiikkia en ole nähnyt missään muualla. Ronny katsoi tulomatkalla kolme ja minä kaksi elokuvaa. Myös palvelu oli ystävällistä kaikilla lennoilla.

”Vain venäläiset lentävät Aeroflotilla”

Ei. Lennolla Helsingistä Moskovaan suurin osa matkustajista oli suomalaisia matkalla Aasian eri kohteisiin. Moskovasta jatkaessamme Bangkokiin, oli matkustajajoukossa laaja diversiteetti eri kansallisuuksia. Venäläisiä ehkä noin puolet. Paluumatkalla Moskovaan venäläisiä oli huomattavasti enemmän, ehkä noin kolme neljäsosaa. Mitähän väliä sillä ylipäätään on?

”Aeroflotin henkilökunta ei osaa englantia”

Ei. Lentoemäntien kielitaito ei ollut parhaimmasta päästä, mutta ihan hyvin ymmärsimme kaiken olennaisen. Kaikki kuulutettiin venäjäksi ja englanniksi. Ainoastaan Bangkok-Moskova lennolla purserin puheesta ei saanut kerta kaikkiaan mitään selvää, vaikka kuinka yritti keskittyä.

”Vodka virtaa ja kaikki on kännissä”

Ei. Yksi iso stereotypia, mikä varmasti vallitsee ainakin osalla teistä siellä ruudun toisella puolella, oli minullakin: matkustajat varmaan vetävät vodkaa siellä ihan jurriin asti. Ei. Aeroflotin pitkillä lennoilla ei turistiluokassa ole mahdollista ostaa alkoholia ollenkaan. Kaikki lennot menivät siten varsin rauhallisissa merkeissä.

”Tarjoilut koostuvat vain venäläisen keittiön antimista”

Aeroflotin ruuat yllättivät minut todella positiivisesti! Heti ensimmäisellä vain puolentoista tunnin lennolla Helsingistä Moskovaan meille tarjottiin ilmaiseksi kuumaa juotavaa ja snackbox, jossa oli keksi, omena ja leipä. Myös pitkillä lennoilla ruoka oli keskivertoa huomattavasti parempaa. Valinnanvaraa löytyi paljon ja oli todellista luksusta turstiluokassa saada käteen menu, josta pystyi etukäteen päättämään, mitä syödä. Myös ravintoarvot oli esitetty läpyskässä!

Kasvisruokaa ei ollut menussa. Olin tilannut etukäteen vegeruuan, jonka lisäkustannus oli 5 euroa. Kasvisruoka on automaattisesti vegaanista. Tämä ei-vegaani kyllä kadehti hieman naapurin kala-annosta ja tarjottimella makaavaa tuorejuustopakettia. Ainut mainitsemisen arvoinen floppi Aeroflotin ruokatarjoilussa oli vegeaamiainen. Muiden maiskutellessa blinejä, minä yritin väkisin tunkea suuhuni pippurilla maustettua perunamuusia.

Puolessavälissä kaukolentoja saimme jäätelöä. Plussaa siitäkin. Lisäksi koneen takaosassa oli snacksejä tarjolla, joita sai vapaasti hakea nälän yllättäessä.

Yllättävää oli, että kun oli tottunut Aeroflotin erinomaiseen palveluun, Finnairin lento Moskovasta Helsinkiin tuntui poikkeuksellisen kehnolta. Se oli Norran operoima ja lennettiin Embraerilla. Odotin saavani samanlaisen snackboxin kuin Aeroflotin lennolla Helsingistä Moskovaan, mutta yllätyksekseni ainut asia mitä tarjottiin ilmaiseksi oli vesi ja mustikkamehu.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Aeroflotista?

**************************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

70 Comments

 • Reply Laura maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 14:17

  Meillä myös on pelkästään positiivisia kokemuksia Aeroflotista! Venäjän lentokentistä ei sitten niinkään.. En tiedä kansainvälisistä lennoista tai terminaaleista, mutta Venäjän sisäisille lennoille mentiin ihan puhtaasti kyynärpäätekniikalla eikä turvatarkastuksesta ollut tietoakaan. Tai olihan siellä läpivalaisulaitteet, mutta läpi meni niin puolentoista litran avattu vesipullo kuin keittiösaksetkin ilman että tuli sanomista mistään suunnasta (vahinko, jonka me huomasimme vasta kohteessa) 😀

  • Reply Emilia maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 21:13

   Oho! Meillä oli puolestaan supertiukat tarkastukset, ei saanut edes tyhjää vesipulloa pitää 😀

 • Reply Suvi - Suvin matkassa maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 14:46

  Minullakaan ei ole muuta kun pelkkää hyvää sanottavaa Aeroflotista. Olen lentänyt sen siivillä niin Havannaan, Hong Kongiin kuin muutaman kerran Bangkokiin. Ja vuosi toisen jälkeen huomaan myös Moskovan lentokentän palvelutarjonnan muutoksen parempaan päin. Varmasti myös jatkossa lennän Aeroflotilla, se kun aina tarjoaa vähintään sen 150e edullisemmat lennot muihin verrattuna, eikä muutaman tunnin jaloittelu lentojen välissä Moskovassa ole tähän mennessä haitannut ollenkaan 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 21:15

   No niinpä, siinä säästyy pitkä penni! 🙂 Moskovan kenttää on varmasti fiksattu viime aikoina, sen verran paljon luin huonoja tarinoita siitä!

 • Reply Asko Leppilampi maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 16:07

  Olipa tärkeä ja hyvä postaus. Ainakin meidän rouva on ilmoittanut, ettei nouse noihin koneisiin. Täytyypä luettaa tämä hänellä. Ainakin minun ajatukset sait käännetyksi. Kiitos!

  • Reply Emilia maanantai, 19 helmikuun, 2018 at 21:17

   Kiitos kivasta kommentista Asko! 🙂 Kyllä kannattaa käydä testaamassa, kalusto on uusi ja lentoajat miellyttäviä! Ei mitään negatiivista sanottavaa.

 • Reply Katariina / Lomaluumu tiistai, 20 helmikuun, 2018 at 10:56

  Hei kiva kuulla Aeroflotista välillä hyvääkin! Pikkuveljeni lensi sillä muutamia vuosia sitten Kuubaan ongelmitta, mutta muuten en juuri mairittelevaa sanaa ole yhtiöstä kuullut. En tiedä uskaltaisinko siltikään (vielä) Aeroflotin kyytiin, mutta olenkin aikamoinen pelkuri.

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 06:06

   Jos rohkaistut testaamaan olen varma että yllättää positiivisesti! 🙂 Ehkä Venäjän sisäisiä lentoja en lähtisi minäkään lentämään, niissä taitaa kalusto olla vielä aika paljon kehnompi!

  • Reply Nona tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 06:24

   Kiitos kovasti tuosta tiedosta! Tyttäreni ikinä ei suostunut lähtemään aeroflot lenolla ja nyt kun hinta oli suosiva, niin oli pakko ostaa ja tässä nyt ensimmäistä kertaa lähdetään. Semmonen vielä kysymys, menevätkö ruumalaukut perille asti, vai joutuuko hakea välissä?

 • Reply Laitsi tiistai, 20 helmikuun, 2018 at 19:53

  Itse olen lentänyt aasiaan 5 kertaa tähän mennessä aeroflotilla, eikä minulla ainakan ole mitään huonoa sanottavaa ko. palvelusta. Koneet ovat olleet siistejä ja palvelu aivan hyvää. Mielestäni parjaukset ko. palveluja kohtaan on tietämättömyyttä ja yleistystä että kun on venäläinen yhtiö, niin niiden koneita tippuu koko ajan.

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 06:09

   Erittäin hyvä pointti! Monesti näitä parjauksia kuunnellessani minustakin tuntui, ettei henkilöllä ollut omaa kokemusta ollenkaan vaan sitä peilattiin lähinnä yleisiin olettamuksiin jotka ovat syntyneet joskus Neuvostoliiton aikoina.

 • Reply TEPI tiistai, 20 helmikuun, 2018 at 19:54

  Itse lensin kerran Aeroloftilla hongkongiin vuonna 2010 Silloin meidän kone oli oikeasti tosi vanha. Ainut näyttö oli etuseinään videotykillä heijastettu rätisevä kuva.
  Ihan hyvin juttelivat lentoemot englantia.
  Eioä siitä muuta valitettavaa ollut muuta kuin ikivanha kone. Ehkä se oli silloin viimeisellä lennollaan =)

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 06:12

   Oho! Vanhat koneet kyllä aiheuttavat kauhun väristyksiä aina silloin tällöin. Pitkällä lennolla näytöttömyys on myös aika ankeaa..

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, 20 helmikuun, 2018 at 20:06

  Täytyy myöntää, että hieman ennakkoluuloinen olen ollut, eikä edelläänkään tulisi ensimmäisenä mieleen mennä Aeroflotin sivuille etsimään lentoja. Mutta joo, koska olen useammankin ihan ok kommenttin kuullut lentoyhtiöstä, eiköhän se olisi ihan varteenotettavana vaihtoehtona edullisia Aasian-lentoja etsiessä 🙂

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 06:19

   Suosittelen! 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 09:41

  Ei vielä minkäänlaisia, sillä olemme aina rankanneet sen vaihtoehdoista pois! Nyt olemme kuitenkin kasaamassa kesäkuulle Mongolian reissua ja Ulan Batorista ei lentäen oikein muuta järkevää reittiä pääse takaisin kuin Moskovan kautta ja sen takia sitten menokin taitaa olla järkevää ottaa sen kautta Pekingiin. Ja hintaerokin Finnairin suoraan on aika huikea, joten ehkä tämäkin tulee vielä koettua. Hyvä, ettei kokemus tuon ”pahempi” näytä olevan!

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 06:24

   Oi, kuulostaa jännittävältä reissulta! Kyllähän se suuri säästö on. Toivottavasti olisi yhtä uusi kalusto ja onnistunut lentokokemus kun meillä 🙂

   • Reply Hanne lauantai, 12 lokakuun, 2019 at 23:24

    Moikka, tarvittiinko viisumia kun oli välilasku Moskovassa? Mies lentää Phukettiin Moskovan kautta. Tän kirjoituksen takia uskallettiin nyt varata Aeroflot 😊.

 • Reply Emma keskiviikko, 21 helmikuun, 2018 at 21:32

  Tää oli todella hyödyllinen postaus! Mua on itseäni mietityttänyt ehkä eniten tuo Moskovassa vaihtaminen, mutta hyvä lukea ettei sekään nyt niin kamalaa ollut 🙂 Uskallan siis jatkossa joku kerta kokeilla Aeroflotia Aasiaan päin!

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 09:09

   Kiva kuulla, kiitos Emma! 🙂 kyllä kannattaa testata!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 22 helmikuun, 2018 at 09:32

  Täytyy sanoa, että mun Aeroflot kokemus on noita stereotypioita täynnä 😀 Lensin vuonna 2012 Bangkokista Helsinkiin Ukrainan kautta ja ei voi sanoa muuta kuin, että uusiksi en ottaisi. Koneet olivat juurikin niitä purkkeja, joissa johdot roikkuivat katosta 😀 Penkit super pieniä ja koko lentokokemus kammottava. Ei telkkareita tai mitään. Ihanaa, että ovat ottaneet uusia koneita käyttöön, mutta itse kerran huonolla lentäneellä en näe ihan heti varaavani heiltä enään lentoja. 😀
  Jos olisin varatessani 100% varma, että pääsen lentämään kuvailemallasi koneella, niin sitten asia voisi olla eri. Toisten en halua kokea samanlaista lentoa..

  • Reply Emilia perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 09:17

   Ai kauheeta, kuulostaa pahalta! Aika tuorehan tuo kaluston uusiminen tosiaan taitaa olla, mutta olen ymmärtänyt että erityisesti kaukolentojen kalustoa on uusittu tuhdisti viime aikoina 🙂

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 03:48

  En tiennyt, että Aeroflotilla on tuollainen kammottava maine. Itse lentänyt kerran, ja oli myös ihan ok kokemus, ei valitettavaa. Parempi kuin Finnar monissa tapauksissa. Moskovan kentästä en pitänyt, mutta tästä on jo kauan aikaa.

  • Reply Emilia lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 07:57

   Jep, ainakin turistiluokan tarjoilujen puolesta pieksee kyllä Finnairin! Myös lentoajat oli miellyttäviä 🙂

 • Reply Sini perjantai, 23 helmikuun, 2018 at 09:03

  Huomenna lennän ekaa kertaa Aeroflotilla Saigonista Moskovan Kautta Suomeen. Tähän reissuun mahtuu 3 muutakin uutta lentoyhtiö – tuttavuutta. Pitää joskus kirjoittaa niistä ihan oma kooste.

  • Reply Emilia lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 08:00

   Turvallista lentoa 🙂 Kirjoita ihmeessä! Lentokokemukset selvästi kiinnostaa, kaikki lentämiseen liittyvät tekstit ovat tämän blogin suosituimpien joukossa.

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 13:07

  Hei hyvin murrettu ja käsitelty noita ennakkoluuloja 🙂 Ja tosiaan itse jaoinkin nuo omat kokemukset aiemmin viikko sitten facessa Aeroflotin toiminnasta 😀 Mutta siis juu hyvin pitkälti olen samoilla linjoilla kanssasi nyt kun lentoja on jokunen takana. Kun ei odota erityistä palvelualttiutta ja tiedostaa realiteetit niin kyllähän Aeroflotilla lentelee, etenkin jos hinnat ovat muita yhtiöitä huomattavasti edukkaampia. Ainakin Vietnamin lennoilla tarjoiltiin viiniä ja olutta, itse luulin kans aiempien kokemusten perusteella että lennot on kokonaan holittomia, mikä ihan hyvä ratkaisu sekin.

  • Reply Emilia maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 20:07

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Joo vissiin joillain lennoilla tarjoillaan vielä alkoholia, en sitten tiedä että mihin logiikkaan se perustuu.. :O

 • Reply Sanna I Seven Seas lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 17:11

  njoo, mä kuulun niiden joukkoon keillä on isot ennakkoluulot tätä lentoyhtiötä kohtaan, enkä ole sitä salaillut missään. Ja tosiaan rajaan tämän aina pois mun hauista. Joskus toki olen nähnyt, että onpas huomattavasti edullisemmat lennot, mutta jännä miten ne ennakkoluulot elää niin syvällä, että niitä ei parinsadan euron hintaerokaan kukista… Mutta teidän kokemushan näyttää oikein onnistuneelta, joka on kiva juttu varmasti monelle, kuka miettii Aeroflotilla lentämistä 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 20:08

   Haha, no hyvähän se on myöntää sekin 😀 Ei kaiken tarvitse olla kaikkia varten. Meillä oli kyllä tosi onnistunut setti! 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 19:07

  Olipa hyvä ja kattava selostus Aeroflotilla matkustamisesta! Ihmisillä on hirveän vanhentuneet käsitykset eri lentoyhtiöistä. Usein yhtiöitä parjaavat ne, jotka eivät ole sillä edes lentäneet tai ovat lentäneet viimeksi 30v sitten. 😀 Aeroflotia olisi kyllä kiva joskus kokeilla. Teen töitä lentovarausten parissa ja olen huomannut, että yhä useampi suomalainen matkustaa Aasiaan nimenomaan Aeroflotilla. Jos ei sillä, niin sitten Qatar Airwaysilla.

  • Reply Emilia maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 20:09

   No näinhän se taitaa olla. 😀 Varmasti kiinnostavaa seurailla suomalaisten lentoliikennettä. Qatarin kyytiä pitäisi itsekin päästä kokeilemaan!

 • Reply Outi lauantai, 24 helmikuun, 2018 at 23:21

  Kiva että saitte positiivisen kokemuksen epäilyistä huolimatta! Jotenkin tuntuu, että jaktuvasti karsitaan kaikista mukavuuksista lennoilla, minkä tavallaan ymmärrän hintojen ollessa niin matalalla, joten tälläiset kokemukset ovat varmasti tervetulleita ja hyvää promoa lentoyhtiölle! Ihan vertailuksi vaan, että oma kuuden tunnin lentoni Dubaihin Finskillä (ja oikeastaan KAIKKI muutkin Finskin lentoni) ovat olleet kyllä surkeimmasta päästä ikinä enkä näin ollen ole ikinä ymmärtänyt sitä iänikuista Finnair-hehkutusta. Tämän kuvauksen perusteella valitsisin siis mielummin Aeroflotin kuin FInnairin seuraavalle pidemmälle lennolleni 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 26 helmikuun, 2018 at 20:12

   No niinhän se tuppaa olemaan. Kun lennettiin Finskillä Chicagoon se oli varsin hyvä kokemus, hyvät tarjoilut ja muutenkin kaikki fasiliteetit kunnossa. Lyhyen matkan lennoilla asia on sitten ihan eri. Kyllä minäkin Aeroflotin valitsisin, ihan vaan hinnan vuoksi.

 • Reply Katariina tiistai, 6 maaliskuun, 2018 at 10:17

  Mie oon ollut kanssa niitä joiden korviin on kantautunut vain negatiivista Aeroflotista, mutta täytyypä ehkä antaa sillekin joskus mahdollisuus. Hyvä aihe! 🙂

  • Reply Emilia perjantai, 9 maaliskuun, 2018 at 11:26

   Kiitos Katariina! Kannattaa ehdottomasti, säästyy pitkä penni ;—)

 • Reply Elina lauantai, 10 maaliskuun, 2018 at 20:27

  Kiitos hyvästä postauksesta! Itse pähkäilen juuri lentojen ostamisesta Bangokiin Aeroflotilta. Juurikin näiden halvempien hintojen ja lyhyempien matkustusaikojen takia. Näiden ja muiden kokemuksien valossa taidan ne ostaa! Tarviiko Venäjän kautta lentäessä mitään transfer-viisumeita tms? Jossain joskus vilahtanut tuo sana…

  • Reply Emilia sunnuntai, 11 maaliskuun, 2018 at 11:34

   Kiitos Elina! 🙂 Osta ihmeessä! Ei tarvitse viisumia, kunhan et vaan poistu lentokentältä. Jos vaihtaa terminaalia passi tsekataan uudelleen, ei muuta. Kannattaa muuten varata siihen turvatarkastukseen aikaa, meillä meni jonoissa reilu puoli tuntia tullessa.

 • Reply ANJA sunnuntai, 8 huhtikuun, 2018 at 18:02

  Kiitos hyvästä jutusta. Mainitsit, että matkatavarat piti uudelleen tsekata terminaalia vaihtaessa. Eli oikeastiko ne käytiin hakemassa hallista hakemassa ja mentiin uudestaan tsekkaamaan ruumaan? Silloinhan joutunee poistumaan transit-alueelta. Kuinka kauan tämä oikein vei aikaa?

  • Reply Jyke tiistai, 17 huhtikuun, 2018 at 09:08

   Luulen että tässä tarkoitettiin vain käsimatkatavaroiden uudelleentarkastamista/läpivalaisua. Moskovassa matkatavarat täytyy noutaa ja selvittää uudelleen pääasiassa vain jos vaihtaa kansainväliseltä lennolta sisäiselle tai toisin päin. Aeroflotin sivulla on selkeät ohjeet vaihtoihin joista voi tarkastaa miten toimia terminaalien välisissä vaihdoissa. https://www.aeroflot.ru/xx-en/information/airport/transit

   • Reply Emilia keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 12:51

    Jes, juuri näin!

  • Reply Emilia keskiviikko, 18 huhtikuun, 2018 at 12:50

   Moikka Anja ja pahoittelut vastausviiveestä! Tosiaan kuten Jyke tuossa alapuolella selvensi, tarkoitin tekstissä vain käsimatkatavaroiden tsekkaamista, ruumassa olleet matkatavarat siirtyivät normaalisti jatkolennolle. 🙂

 • Reply Make lauantai, 2 kesäkuun, 2018 at 00:53

  Aitovenäläisestä palvelukulttuurista venäjänopettajani kertoi, että hymyttömyys ja vakavuus on Venäjällä hyvää käytöstä asiakastilanteissa. Hymyileminen taas on kavaluuden merkki, joten sitä on syytä välttää. Näin siis liike-elämässä ja asiakaspalvelussa; yksityiselämä on eri asia.Kyseinen opettaja oli pitkään toiminut suomalaisille kauppaneuvotteluryhmille tulkkina ja oppaana jo neuvostoaikana.
  Tämän ilmiön kun tiedostaa niin venäläishenkilökunnan vähäsanaisuus ja ”ynseys” saa uuden merkityksen.
  Nykyään tosin länsimainen hymyilykulttuuri vallannee vähitellen alaa sielläkin.

  • Reply Emilia sunnuntai, 3 kesäkuun, 2018 at 17:22

   Kiitos kommentista Make, hyvä tietää tämä jatkossa! 🙂

 • Reply Mikko torstai, 21 kesäkuun, 2018 at 02:20

  Matkustin kerran Tokiosta Suomeen Aeroflotilla. Lennot olivat OK. Lentokenttä Moskovassa oli vähän erikoinen. Esim. terminaalirakennuksen arkkitehtuuri oli selvästikin ”ei suomalaisten” suunnittelema sekavannäköinen ”lisätäänpäs tähän ja tähän huoneita jälkikäteen” tyylillä tehty. Jotkin huoneet vaikuttivat erikoisen pienikokoisilta, esim. läpivalaisulaitehuone oli erikoisen pieni, ja porukka joutui odottelemaan edellisen huoneen puolella, ja sitten oviaukkoon muodostui ns. härdelli, koska ihmiset olivat hämmentyneitä. Samoin läpivalaisun jälkeen olikin vain pari-kolme metriä, ja sitten portaat alas. Ei siihen kovin suurta väkimäärää voi kerralla päästää. Rakennuksen suunnittelijoilla ei ole ollut kokonaiskuva kunnolla hallussa.

  • Reply Emilia sunnuntai, 24 kesäkuun, 2018 at 17:36

   Joo totta, tähän samaan kiinnitimme huomiota mekin. Varmaan ne ilmanvaihdolliset ongelmatkin selittyvät kehnolla suunnittelulla.

 • Reply Miklos keskiviikko, 1 elokuun, 2018 at 17:53

  Luomu ihmisill varsin hyvä vaihto ehto.
  Mutta ei tupakoiville ja viinan meneville.
  Kenttä on savuton ja konesta ei saa alkoholia.

  • Reply Emilia perjantai, 10 elokuun, 2018 at 13:08

   Juurikin näin. :—)

 • Reply Marjo keskiviikko, 15 elokuun, 2018 at 20:46

  Hei, kiitos loistavasta kirjoituksesta! Samalla liikkeellä olen kuin moni muukin kommentoija: Aasiaan olisi tarkoitus lähteä, mutta hieman mietitytti Venäläinen lentoyhtiö. Vaan kiitos sinulle. Emilia, tästä kirjoituksesta, turvallisin mielin uskallamme nyt ostaa lennot. 🙂

  • Reply Emilia tiistai, 21 elokuun, 2018 at 10:20

   Hei Marjo ja kiitos kivasta kommentista! Ihana kuulla, että onnistuin murtamaan ennakkoluuloja. Ihanaa matkaa teille! 🙂

 • Reply Ville torstai, 23 elokuun, 2018 at 19:18

  Onko jollain kokemuksia lennosta Hel-Moskova-Miami? Aeroflot tarjoaa aika edukkaasti kyseistä reittiä, mutta etenkin vaihto ja maahantulotarkastukset epäilyttää. Varsinkin kun mukana on kaksi lasta. Jos jollain on kokemuksia niin kuulisin todella mielelläni niistä.

  • Reply Emilia perjantai, 24 elokuun, 2018 at 11:40

   Moi Ville! Omaa kokemusta ei löydy, mutta yleistiedon varassa en näkisi tuossa reitissä mitään ongelmaa, kunhan vaihtoaikaa Moskovassa on tarpeeksi. Suosittelen yli kahta tuntia Moskovan hitaiden tarkastuksien läpikäymiseen. ESTA:n kun teette tavalliseen tapaan etukäteen ja täytätte USA:n maahantulolomakkeen jo koneessa, pitäisi tarkastuksen mennä ihan huoletta. Jonottelua oman kokemuksen mukaan on Jenkkilän maahantulotarkastuksessa tiedossa aina, lensi sinne sitten Suomesta, Briteistä tai Venäjältä, ja täysin lentoyhtiöstä riippumatta. Ihanaa reissua teille!

 • Reply OS torstai, 20 syyskuun, 2018 at 23:42

  Ostin juuri Aeroflotin lennot Bangkokiin osittain tämän postauksen innostamana, tietysti olivat myös halvimmat lennot. Paluu lennossa on 50min vaihtoaika Moskovassa, voipi olla että joudun uutta lentoa odottelemaan. Jännä että Aeroflot edes myi noin lyhyen vaihtoajan lentoja , mutta itsepä myivät nii joutuvat korvaamaan lennon jos myöhästyn jatkosta

  • Reply Emilia perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 09:46

   Kiva kuulla! 🙂 Huh, pidetään peukut pystyssä, että ehtisit koneeseen lyhyestä vaihtoajasta huolimatta. Kerro ihmeessä onnistuiko tämä niin saadaan murrettua sekin ennakkoluulo, että vaihtoon Moskovan kentälle pitää varata reilusti aikaa!

   • Reply Emppu keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 16:32

    Olen lentänyt itse tuolla kyseisellä 50 min vaihtoajalla Bangkokista Moskovan kautta Helsinkiin, ja hyvin ehdittiin Helsingin koneeseen, vaikka tuo eka lento oli vielä myöhässä. Koneessa oli niin paljon Helsinkiin menijöitä, että se seuraava lento odotteli meitä kiltisti 🙂

    • Reply Emilia perjantai, 28 syyskuun, 2018 at 09:38

     Mulla samanlainen kokemus mutta länteen mennessä. Finskin kone Manchesteriin oli tunnin myöhässä ja meitä Philadelphian jatkolennolle menijöitä oli vain kourallinen, mutta British Airwaysin kone odotteli silti meitä. Kuumottavia nuo lyhyet vaihdot!

 • Reply Julia maanantai, 10 joulukuun, 2018 at 16:44

  Heippa Emilia!
  Kun vaihdoitte konetta Moskovassa, oliko teillä viisumi/transitviisumi?
  Haluaisin juuri ostaa lennot hki-bkk moskovan kautta, jossa välilaskut 3-6h niin mietin että pitääkö olla viisumi..
  Miten teillä meni? 🙂

  • Reply Emilia tiistai, 11 joulukuun, 2018 at 16:01

   Moi Julia! Ei tarvitse olla viisumia, kunhan et vaan poistu kentältä siinä välissä. 🙂 Siitä vaan lentolippuostoksille!

 • Reply Jyri sunnuntai, 23 joulukuun, 2018 at 02:55

  Hieman analyyttisemmin kun noita postauksia lukee, taitaa olla kyseessä joko maksettu kirjoittaja tai tosi fani… Meidän jatkopaikat Bangkokiin oli kenttähenkilökunnan mukaan myyty ja tilalle tarjottiin paluulentoa Helsinkiin. Ja se palvelu kentällä… siellä palveltiin vain venäjää puhuvia. Lopputuloksena kovan tappelun kautta uudelleen reititys Helsingin kautta Finskillä Hongkongin kautta. Ei tule toista mahdollisuutta AFT:lle.

  • Reply Emilia torstai, 27 joulukuun, 2018 at 15:01

   Kyseessä ei ole maksettu yhteistyö vaan ihan rehellinen omaan kokemukseen pohjautuva kirjoitus. Harmi, että teille sattui noin huono kokemus. Nuo ylibuukkaukset on aina ärsyttäviä, mutta valitettavasti arkipäivää muillekin lentoyhtiöille kuin Aeroflotille.

 • Reply PR perjantai, 8 helmikuun, 2019 at 00:30

  Helsinki-Moskova-Bali.
  Menomatkalla Helsingissä sai odotella check-in jonossa oikein vanhan maailman malliin koska Online check-in ei toiminut. Totuttu n.30min turvatarkastuksineen oli tällä kertaa reilu 1h ennen kuin pääsi edes terminaalin puolelle. Moskovassa ylimääräinen turvatarkastus vei 20min ja tällä kertaa jono toimi ihan ok. Moskovasta lähdettiin kohtuullisen uudella koneella mutta mitään viihdejärjestelmää ei kyllä ollut. Rähinää ei tällä lennolla, tai sitten en vain nähnyt koska lääkäriä/hoitajaa kyseltiin matkustajien keskuudesta (huom: lue loppuun niin ymmärrät miksi kirjoitan näin). Perille tuli vain allekirjoittanut. Laukku saapui 4pv. myöhässä. Korvauspäätöstä kuluista odotellaan…
  Bali-Moskova-Helsinki.
  Taisi olla sama kone jolla lähdettiin kotiin, eli edelleenkään mitään viihdettä tai muitakaan herkkuja. Tällä kertaa saatiin kuitenkin rähinä. Nuori mies alkoi riehumaan ja haastoi riitaa lentoemäntien ja stuerttien kanssa. Hänet taltutettiin lopulta parin ison kaverin voimin ilman suurempaa showta. Näyttivät olevan jonkinlaista henkilökuntaa mutta ei ollut lentoyhtiön asuja. Alkoholia ei tarjoiltu mutta ehkä hänellä oli sitten omat mukana. Moskovaan saavuttiin lähes tunti myöhässä ja edessä oli taas se ylimääräinen turvatarkastus. Tällä kertaa ei enää jonotettu vaan mentiin häröpallossa ja koska se kesti reilut 30 min jatkoyhteys oli ja meni. Lentoyhtiö juoksutti ensin tiskiltä toiselle mutta hoiti lopulta liput Finskin koneeseen ilman kuluja. Kaikilla ei ilmeisesti käynyt näin hyvin, koska pari Suomalaista daamia kertoi joutuneensa maksamaan uudesta lipusta. Lentoyhtiö ei suostunut ottamaan vastuuta heidän myöhästymisestään koska syynä oli se ylimääräinen turvatarkastus eikä lennon myöhästyminen. Perille Helsinkiin saavuttiin n. 3h myöhässä. Mitään EU-korvaustahan tästä ei voi hakea kun sellaista ei makseta Moskova-Helsinki välille.

  Tämä ei ollut ensimmäinen huono kokemus lentoreissuilla mutta menee kyllä top 3 huonoimmista ja vaikka edellinen kerta Aeroflotilla oli ok, jäänee Moskovan kautta lentämiset tulevaisuudessa pois. Ikävä juttu sinänsä, koska Moskovan kautta olisi hyvät yhteydet moneen paikkaan, mutta ainakin minun näkökulmasta suuri osa stereotypioista pitää edelleen paikkaansa.

  • Reply Emilia tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 08:54

   Kiitos kommentista! Tosi harmi että kohdallesi osui näin negatiivinen kokemus, mutta kiva kuitenkin kun jaoit sen niin saadaan taas lisää variaatiota keskusteluun. On kyllä outoa että kaukolentoa lennetään ilman viihdejärjestelmää. :O

 • Reply Ville-Veikko Valjus perjantai, 22 maaliskuun, 2019 at 12:54

  Kiitos!
  Minä lensin juuri Aeroflotilla Helsingistä Moskovan kautta Bkk: iin ja takaisin. En keksi moitteen sanaa lennoista, koska koneet olivat uusia ja nykyaikaisia, palvelu ylitti odotukset ja ruoka oli hyvää. Kerroin kokemuksistani Facebookissa 21.3. Ennakkoluulot karisivat…

  • Reply Emilia keskiviikko, 3 huhtikuun, 2019 at 18:25

   Kiva kuulla Ville-Veikko! 🙂

 • Reply mervi huhtamella sunnuntai, 7 huhtikuun, 2019 at 07:47

  moi olen lentämässä poikani kanssa Moskovasta bangokkii on helppo kulku moskovan terminaalissa osaavatko englantii??

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 20:59

   Moi! On helppo, seuraatte vaan massaa niin ei voi erehtyä. Melko kehno se kielitaito on mutta en usko että koituu teidän ongelmaksenne. 🙂 Ihanaa reissua!

 • Reply Joakim Julie torstai, 9 toukokuun, 2019 at 17:08

  Hei!
  Päästäkää tietämätön stressistään ja kertokaa tarvitseeko Moskovassa välilaskua varten jonkun väliaikaisen viisumin?? Olen lentämässä aeroflotilla helsingistä moskovan kautta kuubaan. En vielä tiedä joudunko vaihtamaan esimerkiksi terminaalia tms. Mielestäni esimerkiksi Kiinassa välilaskun aikana viisumi pitää olla…
  Kiitos.

  • Reply Emilia maanantai, 13 toukokuun, 2019 at 12:58

   Moi! Kunhan et poistu kentältä niin ei tarvitse. 🙂 Ihanaa reissua!

 • Reply Jokke torstai, 30 toukokuun, 2019 at 21:53

  No, tässä faktaa laadusta….https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/4d890c9d-0b9b-4a96-929d-12a9922c0b0b . En lennä.

  • Reply Emilia torstai, 20 kesäkuun, 2019 at 13:38

   Huh joo, tuo onnettomuus kyllä pysäytti. Kamalaa 🙁

  Leave a Reply