Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Hoi An Matkakertomus Vietnam

Kolme ihanaa päivää Hoi Anissa

sunnuntai, 14 tammikuun, 2018

Hyvin harvoin jokin paikka muistuttaa tismalleen sitä, mikä on tuttu haaveista. Hoi An oli juuri sellainen kuin olin odottanut. Kolme päivää kaupungissa tuntui aivan liian lyhyeltä ajalta, vaikka todellista nähtävää kaupungissa on vähän. Se tunnelma ja kauneus houkuttelivat jäämään ja saavat varmasti monet palaamaan kaupunkiin aina uudestaan ja uudestaan.

Hanoin räkäisen hotellin ja Halong Bayn minihytin jälkeen oli ihana päästä majoittumaan kunnon hotelliin. Hoi An Le Pavillion Luxury Resort & Spa löytyi Hotels.comista päivän diilinä ja yksi yö kustansi kokonaiset 32 euroa. Kun saavuimme hotellille en voinut uskoa silmiäni. Saako todella parilla kympillä näin mahtavaa palvelua näin hienoissa puitteissa? Saimme kaiken kukkuraksi vielä pienen upgraden parempaan huoneeseen parvekkeella, mikä oli myös mukava yllätys.

Meillä oli tasan yksi agenda Hoi Anissa: teettää Ronnylle kaksi pukua. Niinpä lähdimme heti ensimmäisenä päivänä metsästämään sopivaa räätäliä. Olin etukäteen bongannut Yalyn monesta blogista, mutta halusimme tehdä omaa vertailua ja olla varmoja hyvästä hintalaatusuhteesta. Yalyn lisäksi tsekkasimme kolme muuta räätäliä. Hintoja ja materiaalivaihtoehtoja huolellisesti vertailtuamme emme päätyneetkään Yalyyn, sillä ylivoimaisesti paras hintalaatusuhde oli Simon the Tailorilla. Puvut tulivat valmiiksi reilussa vuorokaudessa ja Ronny oli tulokseen todella tyytyväinen! Kirjoitan vielä oman postauksen vaatteiden teettämisestä Vietnamissa vinkkeineen.Illan hämärtyessä Unescon perintökohde, Hoi Anin vanha kaupunki, pääsi ihan uuteen loistoon lyhtyjen sytyttyä. Ja samalla täyttyi sadoista valokuvia räpsivistä turisteista. Ketään ei tuntunut haittaavan jatkuva vesisade, vaan ihan kaikkialla mihin meni, oli joku käsi ojossa ottamassa selfietä. Allekirjoittanut tietysti mukaan lukien! Hienojen kuvien ottaminen tosin osoittautui todella haastavaksi tehtäväksi siinä ihmispaljoudessa ja vesisateessa.

Kauniista maisemista pääsi nauttimaan myös joen rannalla. Lyhtyjen valot heijastuivat upeasti veteen ja yhtenä iltana jopa sadekin lakkasi rannassa istuskelun ajaksi. Jotkut hyppäsivät veneeseen jokiajelulle, me ihailimme maisemaa maalta käsin. Kaikkialla oli niin kaunista! Ihanan romanttista tunnelmaa lisäsi vastarannalta kaikuva livebändin soitto.Yhtenä päivänä aamu näytti kirkastuvan eikä sadepilviä näkynyt, joten uskalsimme lähteä pyöräretkelle. Ajoimme pitkin kaupunkia puoli päivää aina paikallisten asuinalueiden läpi, keskustan liikenteessä peläten ja riisipelloille ja rannalle pysähtyen. Tuoreen vastapuristetun ananasmehun nauttiminen typötyhjällä rannalla tuulen puhaltaessa hiekkaa silmiin oli yksi koko reissun mieleenpainuvimmista hetkistä. Myös tyhjät riisipellot ja siellä vallitseva hiljaisuus olivat pysäyttäviä.


Vaikka joka päivä satoi, me todella nautimme olostamme Hoi Anissa. Hanoin syke ja Halong Bayn intensiivisyys olivat muisto vain kun lipitin katetuilla terasseilla kahviani ja seurasin kaupungin elämänmenoa. Oli mukavaa kun ei tarvinnut kiirehtiä mihinkään. Oli aikaa käydä urheilemassa hotellin omalla salilla ja palauttavassa hieronnassa sen jälkeen. Syödä tasaisin väliajoin ja mennä aikaisin nukkumaan. Ihan tunsin kuinka hyvin keho voi Hoi Anissa.

*************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Suunnaton maanantai, 15 tammikuun, 2018 at 16:13

  Kuulostaa ihanan leppoisalta! Vietnamiin pitäisi vielä joskus päästä, ja sait Hoi Anin kuulostamaan siltä, että se täytyy mahduttaa reitille.

  • Reply Emilia maanantai, 15 tammikuun, 2018 at 20:32

   Kannattaa ehdottomasti mahduttaa, se meni kärkeen Kaakkois-Aasian kohteista! 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, 16 tammikuun, 2018 at 16:34

  Hoi An, ihana. <3 Kiva toi vika kuva susta!

  • Reply Emilia torstai, 18 tammikuun, 2018 at 07:41

   Kiitos! 🙂

 • Reply Sisko / Hieman_vino tiistai, 16 tammikuun, 2018 at 20:13

  Tässä on kyllä hyvä syy vierailla Vietnamissa! Itse en sinne kerennyt, mutta ompahan syy palata. 🙂

  • Reply Emilia torstai, 18 tammikuun, 2018 at 07:41

   No niinpä! Kannattaa ehdottomasti käydä, en usko että Hoi An jättää ketään kylmäksi. 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas keskiviikko, 17 tammikuun, 2018 at 21:20

  Hoi An ehdottomasti. Vietnam on kauan ollut listalla. Nyt vaan odotan tilaisuutta, että toteutuu!

  • Reply Emilia torstai, 18 tammikuun, 2018 at 07:40

   Varmasti toteutuu! Nyt vaan reissureittiä tekemään :—)

 • Reply Sofia / Project Forever torstai, 18 tammikuun, 2018 at 11:10

  Hoi An on mulla yksi Aasian haavekohteista! Ollaan lähdössä syksyllä reppureissaamaan maailman ympäri, ja suunnitelmissa olisi talvella viettää pari viikkoa Vietnamissa. Kohteina olisi Hanoi – Halong Bay- Hoi An – HCM. Kiva oli siis lukea näitä teidän reissun tunnelmointia 🙂

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 tammikuun, 2018 at 15:19

   Oioi, maailmaympärimatka! <3_<3 Siitä haaveillaan kovasti täälläkin, mutta toistaiseksi tuntuu vielä kaukaiselta ajatukselta.. Hyviä kohteita, 2 viikkoa saattaa vaan olla melko lyhyt aika! Ainakin meistä tuntui siltä, että neljä kohdetta kahdessa viikossa oli liikaa.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, 20 tammikuun, 2018 at 03:50

  Me oltiin Hoi Anissa 8 vuotta sitten. Oli, lukemieni juttujen perusteella aika erilainen paikka. Kaduilla oli hiljaista, ei ollut vielä turistilaumoja missään. Ihana paikka, yksi Vietnamin matkan suosikkeja. Harkinnassa on visiitti uudestaan tänä vuonna kun Kaakkois-Aasiassa pyöritään, mutta toisaalta näinköhän järkyttyisin siitä miten paljon se on muuttunut.

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 tammikuun, 2018 at 15:20

   Se on varmasti muuttunut tosi paljon, mutta varsin viehättävä on edelleen! 🙂 Suosittelen pistäytymistä!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY sunnuntai, 21 tammikuun, 2018 at 12:46

  Voi kun toi Hoi An näyttää aina niin ihanalta! Vietnamiin pitäisi päästä vielä kokemaan ainakin Hoi An, Halong Bay ja Hanoi, just nää teidän kohteet. 🙂

  • Reply Emilia sunnuntai, 21 tammikuun, 2018 at 15:27

   No eikö näytäkin! Musta tuntuu, että meiltäkin jäi hirveesti Vietnamista näkemättä, vaikka noiden lisäksi pyörähdettiin myös Phu Quocilla. Ainakin Sapa ja Hue ovat listalla seuraavalle reissulle Vietnamiin. 🙂

  Leave a Reply