Suomen suurin matkablogiyhteisö
Random

Reissuvuosi 2017

sunnuntai, joulukuu 31, 2017

Reissuvuoteen 2017 mahtui 17 lentoa, 3 uutta maata, 5 uutta kohdetta ja 3 vanhaa tuttua. Vuoden paras reissu oli ehdottomasti Sisilian matka kavereiden kanssa. Mieleenpainuvin kokemus oli vaihdon viimeinen päivä Madridissa ja sen mukanaan tuoma tunnemyrsky. Muutamia yllätäviä matkoja tuli perustuen puhtaasti halpaan lentolipun hintaan.

Kirjoitin tässä postauksessa matkahaaveita ja -suunnitelmia vuodelle 2017. Puolet kaavailemista matkoista toteutui, mutta paljon jäi myös suunnitelman tasolle. Pietari on roikkunut bucketlistillä jo monta vuotta, mutten tänäkään vuonna päässyt siellä käymään. Toinen toteutumaton haaveen tasolle jäänyt kohde on Wien. Toisin kuin Pietarin, Wienin matkasuunitelman hautasin melko nopeasti ja jätin sen suosiolla hamaan tulevaisuuteen. Kaukolomakohteeksi kaavailin Meksikoa, mutta sainkin kauan haaveilemani Kaakkois-Aasian reppureissun. Tämä reissuvuosi oli itse asiassa huomattavasti parempi, kuin osasin tuolloin vuoden alussa odottaa!

Talvi

Vaihtarielämää ja rentoilua Madridissa

En ole mikän talvi-ihminen, joten oli ihana skipata kylmä ja pimeä talvi Suomessa ja nauttia sen sijaan Espanjan auringosta. Tammikuussa Elli tuli moikkaamaan minua Madridiin ja lähdimme viikonloppureissulle Tangeriin. Marokko oli siintänyt haaveissani jo pitkään ja tiesin, että sinne kannattaa ehdottomasti tehdä reissu Espanjasta. Kyttäsin lentoja ensimmäisestä vaihtokuukaudesta lähtien ja arvoin lähtöä ryhmämatkalle Studentlifen kanssa. Ryhmämatkojen huonot ajankohdat ja suhteellisen korkea hinta saivat minut kuitenkin lykkäämään matkaa.

Suoria lentoja Madridista Marrakechiin löytyi halvimmillaan muutamalla kympillä, mutta yllätyksekseni muut vaihtarikaverini eivät olleet ollenkaan kiinnostuneita Marokosta. Lopulta päätös viikonloppureissusta Marokkoon tehtiin niin nopealla aikataululla, että Marrakechin lennot olivat päässeet nousemaan liki tuplasti kalliimmiksi kuin Tangerin, jonka vuoksi päädyimme siihen. Olen niin onnellinen, että sain Ellin taivuteltuani lähtemään kanssani Tangeriin. Kiertomatka jäi tekemättä, mutta Tangerissakin pääsi maistamaan palan aitoa Marokkoa.

Lue jutut Marokosta täältä: https://www.rantapallo.fi/matkanvarrella/tag/marokko/

Viiden päivän irtiotto Gran Canarialla oli tarpeen vaihdon loppuvaiheessa. Olen käynyt Kanarian saarilla useaan otteeseen vanhempieni kanssa aina vauvasta lähtien. Majoitukset pahimmissa turistiresorteissa rupesivat jossain vaiheessa nyppimään, ja vuonna 2011 muistan elävästi sanoneeni, että Kanarian saarille minä en palaa enää koskaan. Noh, niinhän se pää kääntyi kun osui silmiin 49 euron lennot Madridista Gran Canarialle. Lämpö ja aurinko olivat erittäin tervetulleita siinä vaiheessa talvea ja niinpä lähdimme Ronnyn kanssa Las Palmasiin antamaan Kanarialle vielä yhden tilaisuuden. Ja sehän kannatti!

Majoituimme Airbnb:ssä saaren pohjoisosassa kaukana turistiresorteista noin puolen tunnin päässä Las Palmasista. Las Palmas paljastui ihanaksi, varsin espanjalaiseksi pääkaupungiksi, jossa ei todellakaan tuntenut olevansa suomikeskuksessa. Las Palmasissa voi todella tuntea suurkaupungin sykkeen ja tarkkailla espanjalaista elämänmenoa. Itse rakastan kaupunkeja, joissa kaupunkiloman saa saumattomasti yhdistettyä rantalomaan.

Juttu Gran Canariasta täällä: https://www.rantapallo.fi/matkanvarrella/2017/04/15/dos-and-donts-gran-canaria/

Paluumuutto Madridista Suomeen

Tämän vuoden aikana on ehtinyt tapahtumaan niin paljon, että on vaikea käsittää, että Madridin paluumuutosta on alle vuosi aikaa. Maaliskuun alussa pakkasin kimpsuni ja kampsuni ja sanoin heipat rakkaille ystäville ja ihanalle kodillemme. En olisi halunnut lähteä, vaikka tiesin, että kivoja juttuja odotti kotonakin.

Madridissa rento ja huoleton elämä ilman huolia asuntolainasta tai töistä oli ihanaa. Toisaalta kaipasin myös omaa elämääni Helsingissä, poikaystävää, perhettä ja ystäviä. Työntekoa ja niitä oikeita opintoja. Madridissa opinnot eivät vakuuttaneet, eivät sitten yhtään. Kotiinpaluuta helpotti myös ajatus, että aloittaisimme asunnossamme remontin heti maaliskuussa. Sen suunnittelu ja toteutus olivat uusia, kivoja kokemuksia.

Kevät

Remonttia ja pientä identiteettikriisiä

Maaliskuussa kipuilin tämän blogin kohtalon kanssa. Inspiraatio oli täysin hukassa Suomeen paluun jälkeen ja päässä löi tyhjää aiheiden suhteen. Pitäisikö alkaa pitämän remonttiblogia? Pitäisikö väkisin buukata joku reissu, josta saisi kirjoitettua? Pitäisikö lopetta koko touhu? Päätin pitää paussin blogin kirjoituksesta ja palata siihen kirjoitusinspiration löydyttyä. Muistan vieläkin sen hetken kun se tuli: luin uutisia United Airlinesin julkisuuskriisistä ja aloin muistelemaan omaa kokemustani lentokoneen ylibuukkauksesta. Siitä syntyi teksti, joka on edelleen yksi tämän blogin suosituimpia.

Maaliskuusta toukokuuhun asuimme Espoossa remonttia paossa. Ainut matka koko keväänä oli tyttöjen kanssa huhtikuussa tehty ruokaloma Tallinnaan. Yövyimme Tallink Conference and Spassa (fun fact: olen yöpynyt tässä hotellissa kaksi kertaa samassa huoneessa!) ja lilluimme altaassa molempina päivinä. Pegasus ja Rataskaevu 16 olivat molemmat varmoja valintoja ruokalomalle.

Toukokuussa revimme Ronnyn kanssa hiuksia päästä remontin viivästymisen vuoksi. Seinät paljastuivat todella vinoiksi ja tuloilmoja oli muurattu kiinni. Yllättäviä kuluja tuntui tulevan koko ajan lisää mikä kieltämättä nosti aika paljon allekirjoittaneen stressitasoja. Toukokuussa piti saada myös pari kurssia kasaan ja painaa pitkää päivää töissä. Läheiselläni oli terveysongelmia ja huoli painoi jokaista arkipäivää. Ei todellakaan mikään paras kevät, mutta varsin opettavainen.

Kesä

Yllätysreissu Chicagoon, kotimaanmatkailua ja vuoden paras matka Sisiliaan

Olin täysin asennoitunut, että tämä kesä menisi elokuista Sisilian reissua lukuunottamatta tukevasti Suomen maankamaralla. Kesäkuussa matkailualalla töissä oleva ystäväni kysyi, lähdenkö seuraksi viikoksi Tokioon. Todella huokeaan hintaan. Säästökuuri oli päällä ja olin asennoitunut, ettei vaihdon jälkeen tulisi kuin yksi Sisilian matka. Mutta Tokio olisi niin upea paikka! Enkä tällä hinnalla tulisi koskaan sinne pääsemään. Sanoin kyllä ja aloimme varailemaan majoituksia. Kuitenkin muutama päivä lentoja seurattuamme alkoi uhkaavasti näyttää siltä, että sekä meno- että paluulento olisivat täynnä. Koska kyseessä olivat jumpseatit ja muutakin henkilökuntaa tulossa lennolle, emme lopulta uskaltaneet ottaa riskiä ja vaihdoimme lennosta matkakohdetta.

Päädyimme Chicagoon, joka ei varmasti vedä vertoja Tokiolle millään mittapuulla, mutta oli kuitenkin positiivinen yllätys. Ensimmäistä kertaa lähdin reissuun selvittämättä matkakohteestani mitään! Chicagossa säät suosivat ja pääsimme kesän makuun rannoilla ja puistossa. Chicago Blues Fest ja ruokakierros jäivät positiivisimpina muistoina mieleen tältä reissulta.

Chicagon reissusta lisää täällä: https://www.rantapallo.fi/matkanvarrella/tag/chicago/

Kesäkuussa vietettiin myös ehkä kaikkien aikojen parasta Juhannusta huikealla porukalla. Heinäkuussa fiilistelin kesästadia ja koetin panostaa kotimaanmatkailuun. Kävin Yyterissä, Hangossa, Tammisaressa, Turussa ja Fiskarsissa. Flow Festival jäi harmikseni väliin tänä vuonna, mutta Ruisrock tuli koettua. Ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Ilosaarirock peittoaa mielestäni Ruissin mennen tullen!

Elokuussa lähdimme kauan odotetulle Sisilian reissulle, josta kirjoitin blogiinkin poikkeuksellisen paljon. Elokuussa pidimme myös tupaantuliaiset valmiissa asunnossamme. Huonekaluja nyt puuttuu vieläkin, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee.

Syksy

Superhalvalla Roomaan ja pitkäaikaisen haaveen toteutus

Ostin Ronnylle syntymäpäivälahjaksi lentoliput Roomaan pilkkahintaan. Norwegianin suorat lennot kustansivat 38 euroa naama! Olimme molemmat olleet Roomassa ennenkin, joten emme ottaneet nähtävyyksien kiertelystä sen suurempia paineita. Täytyy sanoa, että Rooma tuotti ehkä hienoisen pettymyksen. Vuoden 2015 reissun jälkeen nimesin sen yhdeksi suosikkikaupungeistani Euroopassa, mutta nyt en pystynyt näkemään muuta kuin turistien paljouden ja ylihintaiset ravintolat. Suuria ravintolaonnistumisia ei tullut, vaikka metsästin meille etukäteen matkafoorumeilta ja -blogeista hyviä ravintoloita. Säät kuitenkin suosivat ja viikonloppu auringossa teki todella hyvää.

Syyskuussa aloitin myös kirjoittamaan gradua ja sen parissa meni loppusyksy. Joulukuussa lähdimme  ystäväni kanssa extempore hermolomalle Tallinnaan. Sain juuri gradun väliversion purkkiin ja melko spontaanisti lähdettiin Eckeröllä etelää kohti. Kaikki ei todellakaan mennyt nappiin, mutta hurjan hauska reissu se oli joka tapauksessa!

Joulun jälkeen pitkäaikainen haave Aasian reppureissusta toteutui kun suuntasimme nokkamme Tapaninpäivänä kohti Laosin Vientianetta. Kaksi kohdetta kahdeksasta on nyt nähty. Vientiane yllätti pienuudellaan, mutta tarjosi juuri sopivan määrän tekemistä neljäksi päiväksi. Se oli mukavan kevyt laskeutuminen miljoonien nähtävyyksien reppureissulle. Tulimme tänään Hanoihin ja voi pojat että tykkään tästä kaupungista! Sitä tuntee olevansa ihan eri tavalla elossa kun on hirveässä ihmis- ja skootterivilinässä koko ajan.

Nämä lähtisi nyt uudenvuoden viettoon! Ihanaa uuttavuotta kaikille sinne!<3

***********************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sisko perjantai, tammikuu 5, 2018 at 18:38

    Kuulostaa kivalta matka vuodelta. 🙂 eikä näköjään tämän vuoden aloitus ainakaan huonolta kuulosta! Toissa kesänä olin 5kk Hanoissa. Ensin ajattelin ettei enää koskaan, nyt on polttava kuume nähdä loputkin Vietnamista! Oikein upeaa reissua teille! 🙂

    • Reply Emilia lauantai, tammikuu 6, 2018 at 05:44

      Kiitos paljon! 🙂 Vietnam on aivan ihana, ainut asia mikä harmittaa on ettei ole matkustanut tänne aiemmin! Toki parissa viikossa jää myös paljon näkemättä, joten joskus pitää ehdottomasti palata minunkin :—-) ihanaa reissuvuotta sinne!

    Leave a Reply