Suomen suurin matkablogiyhteisö
Tallinna Viikonloppureissu

Epäonnisin Tallinnan reissu naismuistiin

tiistai, 26 joulukuun, 2017

Huhheijaa ja terveiset Moskovan kentältä! Viimeiset pari viikkoa ovat olleet ihan älyttömän kiireisiä. Gradu on pitänyt saada syksyn osalta purkkiin ja töissä projektit sille mallille, että voi olla liki kuukauden lomalla rauhassa. Superpitkät päivät ja joulustressi ovat tehneet tehtävänsä ja olen ollut älyttömän väsynyt viime aikoina. Nyt onneksi kaikki on saatu tehtyä, joulu mennyt hyvin ja meikäläinen valmis sille kauan odotetulle lomalle. Vielä 20 tuntia ja ollaan (toivottavasti) Laosin auringon alla.

Ennen Aasia-juttuja palaan kuitenkin vielä ajassa taaksepäin toissa viikonloppuun. Keksittiin ystäväni Ellin kanssa hylätä arjen kiireet hetkeksi ja aika spontaanisti lähteä Tallinnaan. Takataskussani oli Rantapallon pikkujouluista saatu lahjakortti Eckerölinelle, joten matkat menivät ihanasti Ms Finlandian hytissä loikoillen. Olen vasta tänä vuonna hoksannut hytin mahtavuuden. Miten ihanaa kun voi piiloutua känniläisiä pakoon omaan hyttiin! Ja samalla myös voi ottaa päiväunet ja saapua kohteeseen virkeänä. Talvella hytti toimii myös näppäränä tavaroiden säilytyspaikkana. Eckerölinella hyttien hinnat lähtevät 25 eurosta, eli esimerkiksi neljän hengen porukalle jaettuna ei puhuta kovin suurista summista.

Viikonloppureissun teemana oli kokonaisvaltainen hyvinvointi. Ei alkoholia eikä stressaavaa shoppailua vaan hyvät yöunet, urheilua ja rentoutumista. Oli ilmiselvää, että tämä kombo vaatisi tasokkaamman hotellin. Päätimme törsätä Swissoteliin ihan vaan sillä verukkeella, että laivamatkoista ei tarvinnut maksaa mitään. Miten ihanaa olisi mennä kylpylään ja istua höyrysaunassa Swissotelin kaltaisessa huippuhotellissa. Pakkasimme mukaan myös kuntosalikamat, sillä olihan Swissotelin kuntosalia käytävä testaamassa. Olisinpa tässä vaihessa tiennyt mitkä vastoinkäymiset meitä tällä reissulla kohtasivatkaan…

Kylpylä kiinni ja ravintolat täynnä

Eckerölinen aamulaivan oltua täynnä, jouduimme ottamaan vasta päivälaivan ja siten aikaa nauttia luksushotellistamme oli huomattavasti vähemmän. Innokkaina saavuimme hotelliin altaan kuvat silmissämme. Heti sisäänkirjautuessamme meille ilmoitettiin, että spa ei valitettavasti ole käytössä tänä kyseisenä viikonloppuna. Saimme hyvityksenä korotuksen Executive roomiin merinäköalalla, mutta se ei sillä hetkellä paljon lämmittänyt. Olimmehan valinneet juuri tämän hotellin nimenomaan kylpylän vuoksi, eikä etukäteen sen remontista oltu kerrottu mitään. Myöskään orastava nälkäkiukku ei paljon autanut asiaa.

Aloitin ravintoloiden varaamisen jo keskiviikkona, mutta niin kaikki luottoravintolat kuin kiinnostavat uudet ravintolatkin olivat täynnä. Swissotelin avulias respan työntekijä yritti myös metsästää meille pöytää, mutta mistään, siis ei kertakaikkiaan mistään löytynyt tilaa kahdelle ihmiselle lauantai-iltana. Edes hotellin omassa ravintolassa ei ollut tilaa! Hätä keinot keksii ajattelimme, ja ihka ensimmäistä kertaa tilasimme huonepalvelusta illallisen. Sienirisotot ja leipää kiikutettiin meille huoneeseen noin vartti tilauksen jälkeen. 13 euroa per annos oli myös varsin kohtuullinen hinta palvelusta.

Todella nopeasti tullut tilaus ja vielä hyvänmakuinen ruoka kohottivat mielialaamme sen verran, että keksimme tehdä oman span huoneeseemme. Rentoutumaanhan olimme tänne tulleet! Ehdime juuri ennen sulkemisaikaa Kaubamajaan hakemaan kasvo- ja jalkanaamioita. Huoneessamme puimme kylpytakit päälle ja räkätimme ensimmäisen tunnin ajatukselle siitä, että hotellin henkilökunta tulisi paikalle katsomaan kuinka me kylpytakit päällä siemailimme kahvia iltayhdeksältä.

Otimme varmaan miljoona kuvaa ja nämä kaksi ovat ne parhaat. Heh. 

Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin

Seuraavana aamuna nautimme ihanan aamiaisen Swissotelin The Quarter -ravintolassa. Sen jälkeen olimme menossa kurkkaamaan kuntosalin, kun selvisi, että sekin on remontissa! Koko kerrokseen ei ollut pääsyä. Ihmettelin mielessäni, että miten tästäkään ei oltu kerrottu meille mitään, vaikka olin tehnyt varauksen sähköpostitse suoraan hotellilta? En jaksanut alkaa vääntää asiasta hotellilla vaan palasin asiaan sähköpostitse myöhemmin. Onneksi palautteeni otettiin vakavasti ja meille tarjottiinkin toista yötä ilmaiseksi. Juuri näin kuuluu tällaisissa tilanteissa toimia. Pisteet siitä Swissotelille!

Palvelu oli muutenkin hotellissa kohdallaan. Respan ihmiset, The Quarterin työntekijät ja huonepalvelu saavat kaikki täydet pisteet. Lisäksi saimme helposti late check-outin, joten aamupäivä meni leppoisasti kaupungilla. Pyörimme vanhassa kaupungissa ja kävimme Tallinnan joulutorilla. Sää oli kohdallaan siihen asti kunnes tilasin hehkuviinini, jolloin alkoi satamaan kaatamalla. Sateen suojaan kirmaamisesta jäi muistoksi hehkuviiniläikkä vaalealle takilleni, mutta se ei tällä epäonnisella reissulla tuntunut enää missään!

Tallinnan joulutorilta löytyi kadotettua joulufiilistä.

Sunnuntaille olin sentään saanut varattua kivan ravintolan. Bongasin Tai Bohin puolisen vuotta sitten muistaakseni Table Onlinen uutiskirjeestä. Aasialaista fuusioruokaa tarjoileva ravintola pelasti sunnuntaimme. Ruoka oli taivaallista ja kokemus täysi kymppi. Tämä ravintola ansaitsee ihan oman postauksensa.

Tai Boh oli nappivalinta!

Lähdimme iltalaivalla kotiin väsyneinä, mutta tyytyväisinä. Olimme onnistuneet kääntämään liki kaikki vastoinkäymiset jotenkin positiivisen puolelle ja meillä oli kaikesta huolimatta todella hauskaa!

*************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna tiistai, 26 joulukuun, 2017 at 19:05

    Minäkin olen ollut kerran Swissotelissa, tosin Sveitsissä. Hotellin huone oli pieni eikä mitenkään erikoinen, mutta palvelu oli asiallista. Aina jos hotellissa on remontti silloin kuuluisi saada alennus, mutta monet hotellit eivät anna alennusta

    • Reply Emilia lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 17:58

      Näinhän se on. Erityisen törkeältä tuntui se, ettei remontista kerrottu mitään etukäteen. Onneksi palvelu oli kohdallaan ja meille luvattiin sen toinen ilmainen yö. 🙂

    Leave a Reply