Italia Sisilia Video

Reissuvideo: Vuoden 2017 paras matka

lauantai, 16 joulukuun, 2017

Kasatessani yhteen reissuvuotta 2017, en voinut olla fiilistelemättä meidän elokuun Sisilian-reissua. Kävin läpi satoja kuvia ja hekotin ääneen kaikille sieltä otetuille videoille. Tuli päädyttyä vahingossa jazz-keikalle, larpattua Temptation Islandia ja bailattua parkkipaikalla. Parhaita muistoja ovat auringonlasku Etnan juurella viinitilalla, uiminen superkirkkaissa vesissä Cava Grande del Cassibilessa ja yhteinen, itsetehty illallinen meidän villalla. 

14 ihmisen ryhmämatka oli jotain aivan uutta minulle. En ole koskaan tehnyt matkaa näin isolla porukalla. Neljätoista täysin erilaista ihmistä yhdessä talossa olisi saattanut olla myös riski. Meillä yhteiselo meni kuitenkin älyttömän hyvin. Arkiset asiatkin, kuten kokkaus, olivat hauskaa tekemistä isolla porukalla. Suuri porukka mahdollisti myös helposti jakaantumisen ryhmiin, ja siten liki kaikki pääsivät toteuttamaan haluamiaan aktiviteetteja kun halusivat. Kymmenen kundia ja neljä mimmiä oli mielestäni hyvä jako ja näin me pariskunnat saimme kukin myös oman huoneen.

Talomme oli 250 neliöinen villa uima-altaan ja oman pihan kera Trecastagnin kylässä. Kohtuuhintaisen majoituksen löytäminen oli yllättävän helppoa. Meillä oli kriteereinä uima-allas ja suuri keittiö – ja valinnanvaraahan löytyi! Varasimme villan pari kuukautta ennen matkaa Bookingista, ja se oli juuri sellainen kuin kuvissa ja sijaintikin oli kohdallaan. Viikko kustansi reilu 200 € naama, joten hinta ja laatu kohtasivat mielestäni erinomaisesti. Se oli todellinen nappivalinta! Jos on tarvetta suurelle villalle Sisiliassa, suosittelen tutustumaan tähän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ainut asia mitä arvoimme etukäteen oli majoituksen sijainti. Pitäisikö majoittua kaupungissa kalliimmalla vai huonojen yhteksien päässä pienessä kylässä. Päädyimme Trecastagniin, koska olisimme joka tapauksessa vuokranneet autot. Loppujen lopuksi pieni Trecastagnin kylä oli kuin tehty meille; siitä oli yllättävän lyhyt matka kaikkiin keskeisiin kohteisiin, kuten Etnalle, Cataniaan ja valitsemallemme viinitilalle El Gambino Viniin. Lisäksi kylän keskustasta löytyi hyvä ravintola, jossa saimme parasta Margheritaa, jota olen koskaan syönyt!

Yksi iso tekijä tämän reissun onnistumisessa oli ehdottomasti onnistunut matkakohde. Ennen Sisiliaan lähtöä minulla ei ollut mitään odotuksia, enkä ollut edes ajatellut haluavani matkustaa Sisiliaan. Kun matkaa alettiin suunnittelemaan, rohkenin jopa kyseenalaistaa, että miksi kaikista kohteista mentäisiin juuri sinne, kun olisi siistimpiäkin paikkoja. Olen niin onnellinen, että tämä marmatukseni meni kuuroille korville, sillä rakastuin Sisiliaan täysin. Kohde oli niin monipuolinen, että sieltä löytyi kaikille jotain.

Monessa muussa kohteessa olisi saattanut käydä niin, että päivät olisivat menneet altaalla lekotellessa. Tämä loma ei todellakaan mennyt niin, sillä kahdeksan päivän aikana teimme viisi päiväreissua ja auton mittariin kertyi yli 700 ajokilometriä. Ja silti tuntui että hirveästi jäi näkemättä! Monesti iltaisin olimme niin väsyneitä, että vain söimme hyvin ja menimme aikaisin nukkumaan.

Harvoin olen kokenut yhdellä reissulla niin paljon kuin tällä. Ehdimme käydä muun muassa Etnalla, Cava Granden luonnonpuistossa, Syrakusassa, Cataniassa ja Taorminassa. Yksi ilta maistelimme viinejä Etnan juurella sijaitsevalla viinitilalla, toisena kuuntelimme jazzia oman kylämme Trecastagnin aukiolla ja kolmantena katsoimme upeaa auringonlaskua vuoristossa. Kaikki upeita elämyksiä ihanassa seurassa! Tätä reissua muistellaan vielä pitkään. <3

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

*************************************************************************************************

Matkan varrella -blogin löytää myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna-Maria K sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 15:14

  Kuulostaa hyvältä! Minulla on Sisilia vielä kokematta 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 13:24

   Kannattaa ehdottomasti käydä, aivan loistava matkakohde kesälle!

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, 17 joulukuun, 2017 at 16:25

  Mahtavaa Sisilia-kuumeen nostatusta! Mulla Sisilia on ollut suunnitelmien kärjessä vuosikausia, mutta lähtö on aina siirtynyt syystä tai toisesta. Nyt on vihdoin lennot varattuna kesäkuuksi. Me ollaan vuokrattu taloja eri puolilta Italiaa ja muutakin Eurooppaa, joten nytkin on villa haussa. Tuo teidän valinta näyttää muuten tosi hyvältä, mutta me lähdetään tällä kerralla sen verran pienemmällä porukalla, että haetaan pienempää taloa. Voi olla että jaetaan reissu kahteen eri villaan eri puolille saarta, toinen haussa Syrakusan suunnalta ja toinen jostain muualta.

  • Reply Emilia maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 13:26

   Kiitos Mika! Varsin fiksu veto tuo kahden majoituksen ottaminen eri puolilta saarta; niin suuri saari kuitenkin kyseessä, että välimatkatkin on pitkiä. Meiltä jäi länsipuoli kokonaan näkemättä tällä reissulla juuri pitkien ajomatkojen takia. Ensi kerralla pitää ehdottomasti mennä käymään myös Palermossa ja muissa länsipuolen kohteissa. 🙂

 • Reply Martina maanantai, 18 joulukuun, 2017 at 16:54

  Oi ihana Sisilia! Olen viettänyt saarella vain päivän Messinan kaupungissa ja jo silloin kävi selväksi, että Sisiliaan pitää palata vielä vähintään viikoksi, mutta mieluummin kahdeksi tai vieläkin pidemmäksi aikaa. Sisiliassa riittää tekemistä ja näkemistä niin paljon. Luulen että mekin päädytään vuokraamaan kämppä vähän isommalla porukalla ja vuokraamaan auto(t) niin saadaan kaikki ilo irti reissusta.

  • Reply Emilia keskiviikko, 20 joulukuun, 2017 at 09:30

   Suosittelen lämmöllä! Se on täydellinen kohde vähän isommankin porukan reissulle. 🙂

 • Reply Sofia perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 14:31

  Sisilia on minunkin haavelistalla, ja nuo videon maisemat ei auttanut kyllä yhtään matkakuumeen lievittämisessä! Upean näköisiä paikkoja, ja tosi kiva tuo teidän villa!

  • Reply Emilia perjantai, 22 joulukuun, 2017 at 21:14

   Hehe, sitten vaan kesän matkaa varamaan ;–) Villa oli todellinen nappivalinta!

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA sunnuntai, 24 joulukuun, 2017 at 10:37

  Voihan Sisilia, näyttää ihanalle! Mua harmittaa ihan sikana, ettei aikoinaan Maltan kesän aikana käyty kertaakaan Sisiliassa vaikka sinne olisi ollut lyhyt (mutta hintavahko) laivamatka. Ihana tunnelma tossa teidän videolla. Olis kyllä niin kiva lähteä joskus isommalla kaveriporukalla reissuun.

  Hyvää joulua! <3

  • Reply Emilia lauantai, 30 joulukuun, 2017 at 17:57

   Se on niiiin ihana kohde! Se laivamatkan korkea hinta yllätti, meidänkin piti lähteä Maltalle päiväreissulle, muttei tohdittu maksaa siitä niin kovaa hintaa.. Ja kiitos! Supermyöhäinen vastaus, joten hyvää uutta vuotta sinne! <3

  Leave a Reply