Arki Yleinen

Seitsemän matkailuun liittyvää tekoa ja ajatusta tällä viikolla

lauantai, 28 lokakuun, 2017

Ensilumi toi joulufiiliksen. Minulle ei ole varmaan koskaan tullut joulufiilistä lokakuussa, mutta eilen kun kävelin Stockmannin ohi, maa oli valkeana ja jouluvalot koristivat Aleksanterinkatua, se valtasi mieleni. Aloin pohtimaan joulutoreja ja parhaita matkakohteita jouluostoksien tekemiseen. Viime vuonna Hampurista löytyi niin erinomaiset joulutorit kuin shoppailumahdollisuudetkin. Tänä vuonna allekirjoittanut taitaa kuitenkin pitäytyä Tuomaan markkinoissa.

Miniloma Riiassa. Bongasin maanantaina Lentodiileistä superhalvat lennot + neljän tähden hotellin Riikaan. Laitoin tytöille viestiä, ja noin tunnin päästä siitä oltiin varattu viikonloppureissu helmikuulle. Ystäväni kommentti ”en tiedä mitä varattiin, mutta oon innoissani” kuvasi tätä spontaania päätöstä aika hyvin. En ole koskaan käynyt Riiassa, joten odotan reissua innolla! Ihanaa päästä pitkästä aikaa kunnon hotelliin Airbnb:n sijaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Espanja-ikävä. Skypesimme porukalla sunnuntaina Madridin kämppisteni kanssa. Ikävä on suuri. En pystynytkään toteuttamaan syysreissua Madridiin ja se siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Olenkin nyt pyöritellyt mielessäni seuraavaa, vähän pidempää matkaa Espanjaan. Jos kaikki menee putkeen, toukokuussa otan suunnaksi Pohjois-Espanjan. Se on minulle toistaiseksi tuntematonta aluetta Galiciaa lukuunottamatta. Pyreneet, San Sebastian, Bilbao ja samalla myös Andorra olisi mahtava nähdä. Lisäksi jo tuttu kaupunki Zaragoza ja tietenkin Madrid olisi toivelistalla.

Graduttaa. Nyt ensimmäistä kertaa gradu on tuonut vähän harmaita hiuksia ja ottanut aika suuren loven kalenterista tällä viikolla. Työt yhdistettynä iltoihin kirjastossa on kieltämättä vienyt voimia. Ajan ja jaksamisen puute on vaikuttanut pikkuisen myös blogin postaustahtiin, mutta yritän olla ottamatta siitä paineita. Onneksi luonnoksista löytyy postauksia pahan päivän varalle.

Syksyn reissut taputeltu. Hirveästi kutkuttaisi lähteä vielä ennen joulua jonnekin, mutta epäilen, että tällä kertaa loppusyksyn reissut rajoittuvat Tallinnaan ja seuraavan kerran matkaan pääsee näillä näkymin vasta joulun jälkeen. Olen suunnitellut tulevaa Aasian matkaamme ja fiilistellyt kohteita. Nyt on meneillään säästökuuri, ettei tarvitsisi sitten Aasiassa pihistellä.

Talviaika. Pimeä kausi alkaa taas virallisesti sunnuntaina kun kelloja siirretään. Pidän talvesta, mutta se pimeys vaatii veronsa. D-vitamiinivarastot on täydennetty ja kirkasvalolamppujen metsästäminen Torista on alkanut. Paras lääke olisi tietysti äkkilähtö aurinkoon, mutta nyt täytyy varmaan vaan jaksaa odottaa sinne vuoden vaihteeseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marokko. Törmäsin sattumalta näihin julkaisemattomiin Tangerin kuviin kuvakirjastoa selatessani. Olisi ihana päästä näihin maisemiin nyt! Tanger oli upea ja monipuolinen matkakohde, jonne voisin palata milloin vain. Olen lukenut viime aikoina paljon Marokosta, ja ajatus pidemmästä kiertomatkasta aina yön aavikolla kattaen on alkanut kutkuttaa!

*************************************************************************************************
Matkan varrella -blogin löytää nykyään myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

 

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, 30 lokakuun, 2017 at 10:10

  En ole kyllä ikinä ajatellut lentää Riikaan, kun se on niin siedettävän lähellä muutenkin. Siellä on kyllä paljon nähtävää ja koettavaa ja halvat hinnat. Viime kerralla minulle suositeltiin erityisesti Euroopan suurinta kauppahallia. Mässyturistille Riika antaa tietysti eniten.

  • Reply Emilia maanantai, 30 lokakuun, 2017 at 17:57

   Onhan se lähellä juu, mutta aikaa kieltämättä säästyy kun menee lentäen lautan ja ajomatkan sijaan. Kiitos vinkistä, täytyypä kurkata tuo kauppahalli! 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, 31 lokakuun, 2017 at 21:51

  Voi täällä toinen, jolla ei ole matkan matkaa varattu. On vain suunnitelmia odottamassa toteuttamista. Tultiin juuri Marokosta ja täytyy sanoa, että Sahara oli mahtava kokemus ja yllättävä. Varsinkin ne hiekkadyynit. Odotapa vaan kun pääsen Sahara juttuihin aikanaan! Matka oli kuitenkin melkoisen pitkä eli aikaa menoon kannattaa varata. Ohessa linkki meidän kiertomatkan yhteenvetoon https://matkallalahelletaikauas.wordpress.com/2017/10/19/yhteenveto-marokon-matkastamme/

  • Reply Emilia keskiviikko, 1 marraskuun, 2017 at 11:36

   Itseasiassa juuri muun muassa sun juttuja oonkin tässä viime aikoina Marokosta lukenut! Marokon kaltaiset, vähän spesiaalimmat kohteet on siitä parhaita, että kiinnostavaa kirjoitettavaa löytyy moneksi viikoksi, ehkä jopa kuukaudeksi eteenpäin! Ei tulee pulaa juttuaiheista, vaikkei seuraavaa matkaa olisikaan buukattu. Sahara-tekstiä odotellessa 🙂

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla torstai, 2 marraskuun, 2017 at 23:21

  Onko tuo kuvassa oleva minttuteetä? oi, tuota tarjoiltiin aina Tunisiassa. Niin raikasta!
  Eihän sinulla enää ole kauankaan odotettavaa jos jo vuodenvaihteessa pääset matkaan. Ja vielä Riian matka. Minusta tuntuu hyvältä aina kun kalenterissa on jotain buukattuna. Marraskuun lopulla Afrikka kutsuu…

  • Reply Emilia lauantai, 4 marraskuun, 2017 at 12:48

   Voi kyllä, minttutee on ihanan raikas juoma, jota Marokossakin sai joka paikasta. Sama juttu, onhan se kiva kun tietää, milloin pääsee taas reissuun. Nyt vain on neljän kuukauden kuiva kausi, joka jotenkin tuntuu yllättävän pitkältä. Ihanaa Afrikan reissua sinulle!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 3 marraskuun, 2017 at 22:42

  Ihania matkoja tulossa! Marokosta haaveilen itsekin, saa nähdä josko ensi kesänä saatais toteutumaan. Harmi, kun se on niin kaukana täältä Ausseista… Itse fiilistelen tulevaa Suomi-joulua pitkästä aikaa, toivottavasti olisi lunta <3

  • Reply Emilia lauantai, 4 marraskuun, 2017 at 12:52

   Sitä ei ehkä tulisi ajatelleeksi, mutta Marokon reissun saa melko helposti yhdistettyä Euroopan matkaan. Ryanairin lennot Ranskasta ja Espanjasta on todella halpoja, esim Madridista Marrakechiin/Tangeriin oli muistaakseni aina 40-80 euron välillä meno-paluu. Etelä-Espanjasta pääsee toki myös lautalla Tangeriin.

   Oi ihanaa, Suomi-joulu! Nyt vaan sormet risrtissä että saataisiin lunta tänne. 🙂

  Leave a Reply