Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajankohtainen Lentäminen Vinkki

Vinkkejä mukavampaan lentomatkustamiseen

torstai, 12 lokakuun, 2017

Inspiroidun Merin postauksesta kirjoittamaan omat vinkkini mukavampaan lentomatkustamiseen. Pakkaamalla oikeat asiat mukaan helpottaa lentomatkustamista erityisesti pitkillä lennoilla todella paljon. En koskaan tingi hyvistä eväistä ja mukavasta vaatetuksesta, mutta löytyy hihasta muutama muukin vinkki.

Kuivuuden estäminen

Koneessa ilmankosteus laskee viidesosaan normaalista, joten siihen täytyy varautua kokeneemmankin matkailijan. Tärkeintä on tietysti juoda paljon vettä, mutta myös seuraavilla vinkeillä olo pysyy taatusti freesimpänä:

 • Ihon kuivumiseen auttaa perusvoide, joka sopii niin käsille kuin naamallekin. Huulirasva on toinen juttu, joka on pakko olla aina mukana.
 • Lennolla silmät kuivuu aina niin paljon, että kannattaa vaihtaa suosiolla piilarit rilleihin. Sen lisäksi etenkin herkästi kuivuvat silmät kuten minulla kaipaavat myös silmätippoja lennon aikana.
 • Nenäonteloiden kuivumiseen auttaa A-vitamiinia sisältävä hoitava nenäsuihke.
 • Pitkälle lennolle raahaan mukaani kosteussuihkeen. Se on turhake, jota ei tule koskaan käytettyä kohteessa, mutta mikään ei voita koneessa sitä tunnetta kun pääsee suihkuttelemaan kuivalle ja väsyneelle iholle kosteutta!

Omat eväät

Lentoeväät ovat minulle pakolliset lyhyemmilläkin lennoilla. Pyrin aina säästämään pitkän pennin ja olemaan ostamatta eväitä kentältä. Herkän vatsan ansiosta yritän pitää ruokailurytmin matkallakin kohdillaan, eli syömään neljän tunnin välein. Ja jälleen juomaan paljon vettä. Pakkaan aina mukaan seuraavat:

 • Tyhjä 1-1,5L vesipullo, jonka saa Suomen päässä täytettyä vielä kentällä.
 • Pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja raakapatukoita
 • Helposti kuorittavia hedelmiä, esim banaani tai satsuma
 • Proteiinipitoinen eväsleipä – viimeksi laitoin kauraleivän väliin kasvispihvin ja paistetun kananmunan. Pikkuisen haiskahtaa, mutta se on sen arvoista!
 • Luonnollisesti kannattaa välttää epäterveellisiä välipaloja, kuten sipsejä ja karkkia. Myös tosi suolaiset välipalat on huono vaihtoehto, sillä suola turvottaa ilmassa muutenkin turpoavaa ihmistä entisestään.
 • Mikäli on paljon käsin naposteltavaa ruokaa mukana, suosittelen ottamaan mukaan myös käsidesin. Lentokoneessa elää hirvittävä määrä bakteereita.

Viihde

Pidän lentomatkustamisesta siksi, että lennoilla ehtii tehdä asioita, joihin ei välttämättä normiarjessa olisi aikaa. Voi katsoa rästiin jääneitä elokuvia ja tyhjentää kameran rullaa turhista kuvista. Kuitenkin parasta lennolla on ihan perinteisesti lukea rauhassa kirjaa. Kun sivut loppuu tai silmät alkavat uupumaan, tulee lennolla tehtyä muutakin.

 • Jos koneen viihdetarjonta ei kiinnosta, tylsyyden voi ehkäistä Netflixin mobiiliappin avulla: sinne voi ladata valittuja elokuvia ja ohjelmia etukäteen offlinessa katsottavaksi.
 • Myös Spotify Premium mahdollistaa offline-soittolistojen luomisen etukäteen. Aina kun ehdin, teen kuhunkin matkaan sopivan soittolistan, joka helpottaa reissufiilikseen pääsyä heti kiitoradalta koneen pyörien irrotessa!
 • Spotifyssä on myös paljon erilaisia podcasteja, joista suosikkinsa voi etukäteen ladata.
 • Pitkille lennoille kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan kahdet erilaiset kuulokkeet korviin sattumisen välttämiseksi.

Vaatetus

 • Mukavuus on kaiken A ja O. Ei puristavia vyötärönnauhoja, hiostavia kenkiä tai tekokuitupaitoja.
 • Kannattaa ottaa pukeutumisessa myös lentokentän turvatarkastus huomioon: helpoimmalla pääsee kun skippaa vyön ja vaatteet joissa on metallisia osia.
 • Kerrospukeutuminen on toimiva ratkaisu lämpötilan vaihteluihin. Usein koneeseen saapuessa tulee helposti kuuma. Siinä paikalleen asettuessa käy kuitenkin lähes poikkeuksetta veto, jota on helppo ehkäistä kerrospukeutumisen avulla.
 • Nämä on todettu pakollisiksi: Villasukat, iso kaulaliina ja tennarit. Usein puen lennolle löysät suorat housut ja siistihkön paidan, mutta jos edessä on yli 24 tuntia matkustamista, pukeudun suoraan mukavuus edellä ja vedän legginsit jalkaan ja niiden seuraksi pitkän neuleen.

Lennolla nukkuminen 

Lentokoneessa väsyttää herkemmin yläilmojen vähähappisen ilman vuoksi. Se laskee veren happipitoisuutta ja tekee ihmisen uneliaaksi. Nukahtaminen on kuitenkin asia erikseen. Vaikka kuinka väsyttäisi, lentokoneessa nukahtaminen on ainakin allekirjoittaneelle hyvin vaikeaa. En ole koskaan tajunnut niitä tyyppejä, ketkä pystyvät nukahtamaan missä vaan, milloin vaan. Apuja ovat tuoneet nämä:

 • Mukavasti ja lämpimästi pukeutuminen. Kengät pois ja lämpimät sukat tilalle.
 • Pitkillä lennoilla saa tyynyn ja peiton, lyhyillä ja halpalentoyhtiöiden lennoilla oma huivi toimii erinomaisena peittona.
 • Unimaski ja korvatulpat/kuulokkeet ulkoisia häiriötekijöitä blokkaamaan
 • Jos mahdollista, ei kahvia tai muita piristäviä aineita kuutta tuntia ennen lentoa
 • Niskatyyny varmasti auttaisi siihen kamalaan niskakipuun, mikä yleensä iskee jo ensimmäisen vartin aikana, mutta minä en jostain syystä sellaista ole koskaan kokeillut.

Liikkuminen lennon aikana

Kaikista tärkeimpänä haluan vielä muistuttaa kaikkia lennolla liikkumisen tärkeydestä. Välillä se meinaa itseltäkin unohtua, mutta monesti kuullut varoitukset laskimotukoksesta muistuttavat huolehtimaan riittävästä liikkumisesta.

 • Käytä aika kentällä hyödyksi liikkumalla ja mahdollisimman paljon seisomalla ennen lentoa ja välilaskulla.
 • Koneessa venyttele, vaihda asentoa ja nouse seisomaan tasaisin väliajoin, minimissään kerran tunnissa.
 • Käy jaloittelemassa. Vessaan kannattaa itse asiassa mennä juuri silloin kun on paljon jonoa, niin saa tekosyyn seistä mahdollisimman pitkään.
 • Lentokoneessa vessassa käynti ei ole koskaan houkuttelevaa, mutta älä vieroksu sitä.

Lentämisen mukavuuteen vaikuttaa todella paljon myös oma asenne. Pakollisen pahan sijaan lentäminen voi olla myös paikka rentoutua ja olla läsnä. Antaa aikaa itselle ja ajatuksille.  Itse inspiroidun eniten nimenomaan lentokoneessa, kun on aikaa tylsistyä. Ei voi chättäillä kavereille Whatsappissa, selata Instagramia tuntitolkulla tai stressata itseään töiden tekemisellä. Yleensä ne parhaat ideat syntyvät silloin, kun havainnoi ympäristöänsä tai vain mietiskelee ilman häiriötekijöitä. Eli lentokoneessa.

Millä sinä selviydyt lentämisestä? Jäikö joku olennainen vinkki puuttumaan?

**************************************************************************************************************************

Psssst! Matkan varrella -blogin löytää nykyään myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta torstai, 12 lokakuun, 2017 at 22:21

  Mahtavia vinkkejä kaikki nääkin! Jostain syystä toi on muuten ihan totta, että lennolla on oikeasti paras vain lukea tavallista kirjaa. Mulla tulee valitettavasti nykyään räpellettyä vähän kaikkea muutakin siellä, kirjoitettua postausluonnoksia valmiiksi sun muuta. Kirjat kunniaan!

  • Reply Emilia lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 17:35

   Hehe, kiitos Meri! Mä aina pyrin rentoutumaan lennolla kun elämä tuntuu muuten olevan niin superhektistä. 😀 Pelkkä paperisivujen kääntäminen vie lomafiiliksiin samantien!

 • Reply Janni / Lentopelko lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 09:01

  Hyviä vinkkejä 🙂 Täytyisi itse muistaa koneessa aina liikkua enemmän. Oon just sitä tyyppiä, joka vaan nukahtaa samantien ja herää sitten kohteessa, ei ehkä paras vaihtoehto joillain yli 5h lennoilla.. 😀 mukavat vaatteet on kyllä kaikista tärkeimmät!

  • Reply Emilia lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 17:40

   Kiitos Janni! Mä oon kanssa ollut tota tyyppiä koska kammoksu(i)n lentokoneen vessaa. ”Nukkuessa ei tuu jano eikä pissahätä” oli fiksu filosofiani pitkille lennoille. Ja sitten kärsitään kehnosta olosta monta tuntia vielä lennon jälkeenkin. Oon huomannut tosi ison eron siinä kun liikkuu, juo paljon ja käy vessassa. Yksinkertainen tapa tehdä lentämisestä huomattavasti mukavampaa. 🙂

 • Reply Emmi lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 09:47

  Kiitos jutusta! Tosi hyviä vinkkejä! Itse en ole saanut noita spotifyn offline-listoja toimimaan, mutta pitää perehtyä vähän paremmin aiheeseen. Nimim joulukuussa 12 h lento edessä ?

  • Reply Emilia lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 17:43

   Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Jos sulla on Spotify Premium niin se hoituu ihan vaan menemällä haluttuun soittolistaan ja biisilistan päällä olevasta kohdasta valitsemalla ”lataa”. Tsemppiä pitkään lentoon, muista juoda vettä ja liikkua!

 • Reply Lääkäri sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 14:12

  Aina sen päivän aamuna, kun pitkä lento on, kannattaa ottaa Aspirin tai Disperin: vertaohentava vaikutus estää veritulppia! Lentosukat myös jalkaan! Ja nämä vinkit koskevat kaikkia aikuisia, ei ainoastaan keski-iän ylittäneitä.

  • Reply Emilia sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 21:17

   Kiitos vinkeistä! Lentosukitta on toistaiseksi menty mutta niiden hankinta on ollut ajatuksissa 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 21:54

  Mainioita vinkkejä! Jostain syystä Netflixin ohjelmia en ole vielä tullut ladanneeksi lentoa varten, pitää muistaa se seuraavalla pidemmällä lennolla. Vaikka toisaalta on aina jännää tutkia koneen viihdejärjestelmän tarjontaa ja kenties löytää sieltä jotain uutta katsottavaa (etenkin leffat on yleensä hyviä).

  Lyhyet lennot käytän yleensä bloggaamiseen: joko luonnostelen postauksia tai käsittelen kuvia. Tai sitten uppoudun inflight magazineen 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 17:16

   Kiitos Terhi! Totta, monesti sieltä viihdejärjestelmästäkin löytyy hyviä vaihtoehtoja.

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa maailmalla sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 22:56

  Mulla lähtee mukaan aina purkkaa, pari gluteenitonta välipalapatukkaa, villasukat ja kuulokkeet. Lentokoneen käytävät ja etenkin vessojen lattiat on niin likaisia, että sellaiset kengät jotka saa helposti sujautettua jalkaan on parhaimmat lennolle. Ja lentosukkia ei pidä unohtaa.

  • Reply Emilia maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 17:19

   Jeps, purkkaa on pakko olla aina mukana! Mulle on joskus käynyt niin, että ne mukavat ja helpot tennarit mitkä oon lennolle varannut eivät sitten loppumatkasta ole enää mahtuneet edes kunnolla jalkaan kun jalat on turvonneet niin paljon. Sillon on menty sukat jalassa likaisilla käytävillä, mikä on kieltämättä vähän ällöttävä ajatus. 😀

 • Reply Anne / Matkahetket maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 18:18

  Hyviä vinkkejä ja kiva postaus muutenkin! Pienten lasten kanssa matkustaessa tosin ei joutilasta aikaa kauheasti jää, mutta nuo omat eväät on oleellinen juttu muistaa ottaa mukaan. 🙂 Ja villasukat! Joskus jäänyt matkasta ja aina harmittanut.

  • Reply Emilia tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 21:38

   Kiitos Anne! Joo villasukat pitää aina olla mukana! 🙂

 • Reply Merja / Merjan matkassa maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 22:16

  Viikonloppuna pitkä lento edessä, niin hyvä kerrata mitä pitää ottaa koneeseen mukaan. Lukemista, musiikkia, jotain naposteltavaa, purkkaa ja silmätippoja. Aqualan L on muuten loistava perusvoide, kun sillä saa myös meikit putsattua. Ei tartte erillisiä putsareita kantaa mukana.

  • Reply Emilia tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 21:42

   No hyvä, että tämä tuli hyvään saumaan! 🙂 Aqualan L on vakkarivoide etenkin reissuilla, halpa ja monikäyttöinen voide.

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 00:00

  Kuulun kyllä niihin jotka nukahtavat jo ennen kuin kone on noussut ilmaan, johtunee siitä, että kentälle on neljän tunnin matka bussilla tai muulla kulkuneuvolla. Jollei koneen viihdetarjonta riitä minulla on aina mukana sudokuja ja ristisanatehtäviä, niitä jaksaa tehdä väsyneenäkin. Ja lentosukat mukaan -tottakai!

  • Reply Emilia tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 21:45

   Joskus sitä toivoo että voisi itsekin nukahtaa noin helposti! Lentosukat pitäisi varmaan minunkin hankkia.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 19:39

  Juuri palasin Havaijilta, tuliaisena myös keuhkoveritulppa
  http://meriharakka.net/2017/10/03/keuhkoveritulppa-vei-sairaalaan/
  Lääkärit sitten kertasivat jatkoa varten, että tärkeintä on (veden) juominen, liikkuminen ja jalkojen voimistelu. Ja ne lentosukatkin, vaikka juominen on paljon tärkeämpää. Nukkumista kannattaa harkita pari kertaa, sen tärkeyttä, sillä jos se tarkoittaa sitten juomattomuutta ja liikkumattomuutta, niin ehkei kannatakaan!
  Riskiryhmille napapiikitkään pitkille lennoille ei ole yhtään liioiteltua – eli meikäläisellä nyt jatkossa paitsi 6 kk Marevan-lääkitys, myös Klexane-piikit lennon alla. Useampi tuttukin on (vasta nyt sitten, pöh) kertonut jo monta vuotta lääkärinsä ohjeistamana käyttäneen Klexane ennen yli 4 tunnin lentoja. Ja riskiryhmään kuuluminen ei siis ole iästä kiinni, vaikka itse seniori olenkin.
  Yksi lääkäri juuri kertoi, että olivat tehneet kokeen jollain lennolla Hongkong – Sydney ja tutkineet kaikilta matkustajilta pohkeet ja 40% oli laskimoveritulppa, joka toki lievänä vähitellen liukenee itsestäänkin, mutta riski keuhkoveritulppaan siinä aina on.

  • Reply Emilia tiistai, 17 lokakuun, 2017 at 21:54

   Mietin tätä postausta kirjoittaessa, että lisäänkö tuon nukkumisen vai en, juuri tästä nimenomaisesta syystä. Toisaalta kun puhutaan mukavammasta matkustamisesta, on nukkuminen aika olennainen osa sitä. Parasta olisi, jos nukkuisi tiiviisti lennon alusta esim 2 tuntia ja heräisi pirteänä ruuan saapumisen aikaan. Koko lennon ajan nukkumista en tietenkään suosittele, se vasta sitä veritulpan riskiä kasvattaakin.

   Ohhoh, jännä tuo, että 40 %:lla oli havaittavissa laskimoveritulppa! Ei sitä tule ajattelleeksi ennen kuin kuulee kokemuksia. Kiitos jakamisesta ja tsemppiä paranemiseen! 🙂

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 16:59

  Business class on aika kova sana lennon epämukavuuksien selättämiseen 😀

  Ei vaan, pitää tehdä oma postaus aiheesta. Monia vinkkejä on kertynyt ja monet tässä jo mainitsitkin. Hyvä postausidea.

  • Reply Emilia keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 22:03

   Hahah no tässä toistaiseksi vielä budjettimatkaillessa ei ihan massit riitä businekseen… 😀

 • Reply Noora Kurkela keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 20:31

  Hyviä vinkkejä! Aina jotenki unohtaa ton liikkumisen lentokoneessaki. Mutta onneksi omaan hyvät unen lahjat ja nukahdan vaikka sinne koneen vessaan jos haluan ni ei tarvi sinänsä kauheesti tekemistä keksiä!

  • Reply Emilia keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 22:48

   Kiitos Noora! Juu ei kannata koko lentoa nukkua varsinkaan jos on pitkä lento kyseessä! 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 21:15

  Minä otan mukaan lennoille aina vastamelukuulokkeet. Ne vaimentavat tehokkaasti lentokoneen voimakkaan taustahälyn. Musiikin kuuntelu käy paremmin, leffan äänistä saa selvää ja nukkua halutessani voin sulkea mölyt pois. Suosittelen.

  • Reply Emilia keskiviikko, 18 lokakuun, 2017 at 22:50

   Vastamelukuulokkeita en ole koskaan kokenut tarvinneeni, mutta nyt niistä luettuani on kyllä tullut fiilis että täytyy nekin hankkia! 😀 Mitä merkkiä suosittelet? 🙂

   • Reply Aron / Ja sitten matkaan... torstai, 19 lokakuun, 2017 at 20:01

    Minulla on Bosen kuulokkeet, sellaiset langalliset ja olen ollut kovin tyytyväinen. Ilmeisesti myös Sony ja Sennheiser tekevät laadukkaita vastamelukuulokkeita, mutta minulla ei näistä ole kokemusta. Halvimmat kannattaa ohittaa, koska ne on paljon huonompia. Kokeilin itse ensin edullisempia, mutta päädyin Boseen, joka on koko tekniikan keksinyt. Musiikin kuuntelussa nuo eivät ole mitkään hifi-hyvät, mutta etenkin lennolla vastamelu auttaa myös musiikin kuuntelussa. Boset on myös mukavat päässä, eli voi helposti käyttää, vaikka ottaisi pitkällä lennolla kunnon unet. Langattomat kuulokkeet on vielä kalliimmat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että noista langallisistakin voi irrottaa piuhan pois, jos haluaa vain käyttää vastamelua ilman musiikkia, siis vaikka nukkuessa.

    • Reply Emilia perjantai, 20 lokakuun, 2017 at 10:42

     Bosesta olenkin kuullut! Kiitos paljon vinkistä, taitaa mennä ostolistalle. 🙂

 • Reply Tanja lauantai, 21 lokakuun, 2017 at 10:21

  Hauska postaus lentovinkeistä. Olen pian lähdössä äidin ja lasten kanssa pienelle matkalle, joten on huolehdittava monen ihmisen viihtymisestä. Nyt voisikin lapsille ladata yhden leffan Netflixin offlineen. Se riittänee yhteensuuntaan. Kotimatkalla voikin nukkua. Itse tykkään myös ottaa kengät pois ja laittaa villasukat jalkaan. Myös käsidesi on ehdoton. Kuvottaa ajatella sitä pöpömäärää, joka lentokentillä ja -koneissa jyllää.

  • Reply Emilia sunnuntai, 22 lokakuun, 2017 at 13:01

   Kiitos Tanja, kiva kuulla! Tuo onkin astetta haastavampi tehtävä kun pitää huolehtia muistakin kuin itsestään.. 😀 Joo kengät lähtee minullakin heti istumapaikalle päästäyni, paljon mukavampaa olla ilman puristavia kenkiä.

 • Reply Sandra lauantai, 21 lokakuun, 2017 at 11:46

  Ihan samat tavarat olen todennut parhaaksi. Eväspussista löytyisi varmaan aivan identtiset jutut (plus vähän karkkia). Unimaski, korvatulpat ja pitkillä lennoilla otan mukaan vaihtoalusvaatteet ja sukat, sillä yli vuorokauden matkustamisen jälkeen on jo sen verran nihkeä olo, että mielellään vaihtaa tuoretta vaatetta. Otan myös yleensä tummat vaatteet ihan sen takia, jos satun läikyttämään jotain päälleni, niin mustassa tahrat ei näy niin hyvin :D-

  • Reply Emilia sunnuntai, 22 lokakuun, 2017 at 13:03

   Jep, pari kertaa on mullakin ollut matkassa hammasharja ja vaihtovaatteet juuri tuon nihkeän fiiliksen välttämiseksi. Kivempi saapua uuteen kohteeseen edes vähän puhtaampana. Hyvä pointti nuo tummat vaatteet, tuota en ollutkaan tullut ajatelleeksi!

 • Reply Rosita - Matkaopas Vapauteen lauantai, 21 lokakuun, 2017 at 12:30

  Hyviä vinkkejä 🙂 Ite oon oppinut tuon vaatetuksen tärkeyden, palelen lähes poikkeuksetta koneissa enkä pysty käsittään miten jotkut hengaa shorteissa tai pikku topeissa, mulla on yleensä päällä kaikki reissun lämpösimmät vaatteet! Itelle tulee joku rentous ja raukeus heti kun istun paikalleni ja vaikka lento kestäis 10 tuntia, mulla jää miltei kaikki se tekemättä mitä oon suunnitellu. Just kaikenlaisten ideoiden ja blogiaihioiden kirjaaminen jne. Onnistun torkkuun jollain lailla niin, että lennot tuntuu aina suht lyhyiltä tai sitten vain olen ajatuksissani, kone on ihana paikka kun siellä ei voi hirveesti mitään tehdä, mukavaa raukeaa fiilistelyä vaan. Suomen päästä lähteissä on kans usein omat eväät pakattuna 🙂

  • Reply Emilia sunnuntai, 22 lokakuun, 2017 at 13:06

   No mutta eikö se olekin ihanaa? 🙂 Itse kuulun siihen porukkaan joka nauttii siitä kun ei kerrankin tarvitse tehdä jotain, vaan voi vaan chillata rauhassa. Lämpimät vaatteet ja niiden mukavuus on tosiaan iso tekijä siinä, kärsiikö lennosta vai ei.

 • Reply Asko Leppilampi sunnuntai, 22 lokakuun, 2017 at 10:18

  Kiitos Emilia hyvästä aihevalinasta. Aina sitä oppii uutta ja tämä keskustelu antaa lisää hyviä vinkkejä. Minä olen myös Bose~fani. Langallisia vastamelukuulokkeita saa tarjouksista ja joistain lentokoneista reilusti alle 200 eurolla. Suosittelen.

  • Reply Emilia sunnuntai, 22 lokakuun, 2017 at 13:12

   Kiitos Asko kommentistasi! 🙂 Boset menee ehdottomasti hankintaan!

  Leave a Reply