Suomen suurin matkablogiyhteisö
IGTT New York USA

IGTT: Ensikertalaisen New York

torstai, 5 lokakuun, 2017

New York on heittämällä yksi lempikaupungeistani, jonne mieli palaa jatkuvasti. Kävimme Nykissä ensimmäisen kerran reilu puolitoista vuotta sitten. Lähdimme heti joulun jälkeen ja vietimme kaupungissa yhdeksän päivää. Koska kyseessä oli ensikertalaisen visiitti, riitti nähtävää todella paljon ja reissu ei olisi voinut olla yhtään lyhyempi.

Joulu-tammikuun vaihteessa kaupunki on pullollaan turisteja. Monet olivat tulleet viettämään New Yorkin legendaarista uuttavuotta. Meillä ei käynyt pieneen mieleenkään, että olisimme menneet tutisemaan Times Squarelle moneksi tunniksi ilman ruokaa, juomaa ja vessaa, joten Balldrop jäi näkemättä. Sen sijaan pohdimme vielä uudenvuoden aattona, että mitä tekisimme ja minne menisimme. Huomasimme heti lippujen hintoihin tutustuessa, että uudenvuoden aatolle kaavailemamme risteily ei tulisi hintojen puolesta kuuloonkaan. Hyviin ravintoloihin varaus olisi tullut tehdä hyvissä ajoin, joten päädyimme kiertelemään kaupungilla ja sopivan ravintolan osuessa kohdalle tiedustelemaan illallismahdollisuudesta. En suosittele tätä taktiikkaa kenellekään, vaikka meillä lopulta kävikin tuuri ja hyvä ravintola löytyi yllättävän helposti.

Uusi vuosi ☺️ #nyc

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Vietimme uuttavuotta Anassa Tavernassa, joka on iso kreikkalainen ravintola Upper East Sidella. Ihmettelen vieläkin, miten New York -noviiseina onnistuimme löytämään paikan, jossa ruoka oli hyvää, palvelu pelasi ja muut turistit loistivat poissaolollaan. Emme varausta tehdessämme edes tienneet, että puolilta öin ravintolan alakerrassa soittaisi dj ja bileet jatkuisivat myöhään yöhön. Vuoden vaihtuessa skumppalasit iskettiin kaikille käteen ja meininki oli mahtava. Ihan käsittämätön munkki kävi tämän kanssa!

Tämän Instagram Travel Thursdayn omistan New Yorkille ja lempiasioilleni siellä.

Broadway

The very first #broadway experience ✅

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Broadway oli kokemus, jota en missään nimessä halunnut jättää väliin New Yorkissa. Rakastan musikaaleja, mutta käyn vain harvoin katsomassa niitä ihan budjettisyistä. Onneksi olimme etukäteen lukeneet, että TKTS myy saman päivän Broadway-lippuja huomattavasti edullisempaan hintaan kuin ennakkolipunmyyjät. Valinnan vaikeushan siinä tuli, vaikka ihan kaikki Broadway-musikaalit eivät kuulu TKTS:n valikoimaan. Klassikon sijaan menimme katsomaan Kinky Boots -musikaalia, joka osoittautui hyväksi valinnaksi.

TKTS:llä on toimipisteet Time Squarella, Brooklynissä ja South Street Seaportilla. Me haimme lippumme South Street Seaportin toimipisteestä pitkän jonotuksen välttämiseksi, mutta sielläkin saimme odottaa noin tunnin. Onneksi lippuja oli vielä hyvin jäljellä ja jonotus ehdottomasti säästämämme rahasumman arvoinen.

NHL

Viihdyin yllättävän hyvin! #nhl #jerseydevils vs #dallasstars

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Jääkiekkomatsi ei ehkä tulisi ensimmäisenä mieleen, jos matkustaisin yksin New Yorkiin, mutta tällä reissulla se oli ihan kiva kokemus! En seuraa jääkiekkoa MM-kisoja lukuunottamatta ollenkaan, mutta pysyin ihan hyvin kärryillä ja välillä nautinkin olostani. Tämä oli huomattavasti parempi kokemus kuin Miamissa katsottu jenkkifutis, jonka katsomossa meinasin nukahtaa tuolilleni.

Jos Madison Squarella ei mene matkan aikana peliä, kannattaa kurkata myös New Jersey Devilsien pelit. Manhattanilta menee suora juna Newark Penn Stationille, joka on kivenheiton päässä Prudential Centeristä.

Päivä Brooklynissä

Oi onnellisuus #nyc

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Brooklynissä on ihana viettää sunnuntaipäivää alueella kierrellen ja pikkuputiikkeihin pistäytyen. Brooklyn Flea Market on ehdottomasti näkemisen arvoinen, vaikka hintatason puolesta en sitä kirpputoriksi kutsuisikaan. Löytyy taidetta, designia, vintagevaatteita ja -huonekaluja sekä ruokaa.

Brooklyn  Bridge on jo nähtävyys itsessään. Sillan läheisyydessä on supersuosittu pizzeria Grimaldi’s pizza, jonne me emme harmikseni kuitenkaan mahtuneet.

Empire State Building

Gorgeous #newyork by night ?

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

New York jos joku pitää nähdä yläilmoista käsin. Me päädyimme ikoniseen Empire State Buildingiin auringonlaskun jälkeen. Oltiin itse asiassa jo luovuttu koko ideasta hirveiden jonojen ja suuren kustannuksen vuoksi, mutta toisiksi viimeisenä iltana Empire State Buildingin ohi kävellessämme ei jonoa ollut juuri yhtään ja sisäänheittäjä sai meidät ylipuhuttua. Jos on varma, että rakennuksessa haluaa vierailla, kannattaa ehdottomasti ostaa liput etukäteen ajan säästämiseksi. Tämä on must-see ensikertalaiselle, mutta toista kertaa en ylös lähtisi.

Ihanat aamiaiset

Much needed! #acaibowl & #avocadotoast ? #nyc

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Kuten tästä tekstistä on varmaan jo tullut esille, New Yorkiin on turha lähteä budjettimatkalle. Houkutuksia on kamalan paljon ja koettavaa ja nähtävää riittää, harmillisesti harvoin ilmaiseksi. Suurimpia houkutuksia minulle olivat kaikki New Yorkin trendikkäät aamiaispaikat. Hidas aamiainen pöytään katettuna on paras tapa aloittaa aamu!

Mulberry Streetillä on monta houkuttelevan näköistä kahvilaa. Erityisesti mieleen jäivät retkeilyteemainen The Grey Dog, josta saa todella tuhdin aamiaisen, sekä ihanasti sisustettu Two Hands. Ruotsalaisketju Fikan aamiainen oli myös varma valinta nälän yllättäessä.

Shoppailu Manhattanin ulkopuolella

Monta kymmentä Footlockeria myöhemmin… #adidas #stansmith & #zxflux

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Nyt kun päästiin puhumaan houkutuksista, niin pakko nostaa pöydälle myös New Yorkin erinomaiset ostosmahdollisuudet. Joulun jälkeen alkoivat sopivasti myös alennusmyynnit, joten Manhattan oli todellinen shoppailijan paratiisi. Tämä penninvenyttäjä oli kuitenkin selvittänyt etukäteen, että New Jerseyssä on alhaisempi veroprosentti kuin New Yorkissa. Niinpä hoidimme iso osan ostoksista Newarkissa samalla reissulla NHL-matsin kanssa.

Newarkin ostosreissun lisäksi kävimme myös Woodbury’s Common Outletissa. En yleensä löydä mitään outleteista, mutta tämä outlet kylä osoittautui todella hyväksi paikaksi.  Mukaan tarttui urheiluvaatteita, kenkiä, asusteita, kosmetiikkaa… Ja kaikki oikeasti edulliseen hintaan! Woodbury’s outlet sijaitsee noin tunnin päästä Manhattanilta ja sinne pääsee näppärästi bussilla. Bussi maksaa n. 30 dollaria, joten turhaan ei kannata sinne asti lähteä. Woodburyssä menee helposti koko päivä ja tilin saldo.

TV:stä tutut korttelit

Matching colors ? #nyc

A post shared by Emilia | Matkan varrella (@emiliajaa) on

Tiedättekö sen tunteen, kun joku paikka tuntuu tutulta, vaikkei siellä koskaan ole ollutkaan? Nykissä sitä ei voi välttää. Times Squarella tulee mieleen Tina Feyn ja Steve Carellin tähdittämä Datenight, Upper East Sidella Gossip Girl ja Fifth Avenuella Sinkkuelämää. Tv-sarjoille omistettuja kierroksia järjestetään New Yorkissa useita, mutta minä tyydyin fiilistelemään omatoimisesti Sinkkareista tuttuja maisemia.

Rakastan muutenkin matkoilla talojen ihmettelyä ja erilaisen arkkitehtuurin fiilistelyä. New Yorkissa eri naapurustoihin tutustumiseen kannattaa varata aikaa! Greenwich Village, SoHo ja Upper West Side ovat kaikki mielenkiintoisia alueita, jossa aikaa saa vierähtämään huomaamatta monta tuntia.

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda. Minut löytää Instagramista nimellä @emiliajaa

 

 

 

************************************************************************************************

Psssst! Matkan varrella -blogin löytää nykyään myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Martina sunnuntai, 8 lokakuun, 2017 at 18:32

  Ihana New York! Meidän ensivisiitistä ja toistaiseksi ainoasta visiitistiä on niin pitkä aika, että takaisin pitäisi päästä pian. Näkemättä on ainakin Broadwayn musikaalit ja Nykin ruokapaikkojakin pitäisi päästä koluamaan.

  • Reply Emilia maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:36

   Sinne tunnutaan nyt myytävän superhalpoja lentoja! 300 Hki-Nyc-välistä ei enää edes kummastuta, vaikka itse maksoin silloin pari vuotta sitten yli tuplasti enemmän… Broadway oli upea kokemus, iso suositus!

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, 8 lokakuun, 2017 at 19:24

  New York on kyllä upea kaupunki! Vaikka en ole mikään aktiivipenkkiurheilija, voisi tuo NHL-lätkämatsi olla hieno nähdä joskus. Myös jenkkifutis kiinnostaisi. Nauratti tuo penkillä torkkuminen, onneksi et mennyt baseball-matsiin. Kokeilimme sitä San Franciscossa, siinä vasta tylsä laji onkin. Lyönneissä vaihtoehtoina tuntuivat olevan vain huti, laiton tai koppi. Ovat ne syöttäjät aika taitavia. 🙂 Me ollaan aina käytetty TKTS:n South Street Seaportin kiskaa, meille ei ole koskaan sattunut kohdalle yli 10 minuutin jonotusta. Vaan näköjään voi sielläkin olla tungosta. Harmi, ettette päässeet Grimaldille. Meillä on siellä ollut aina tuuria mukana. Vaikka on ollut pitkä jono, on suurin osa jonottajista ollut liikkeellä isolla porukalla. Kaksistaan olemme päässeet jonon ohi paikan vapautuessa.

  • Reply Emilia maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:44

   Juu baseball-matsiin en kyllä kovin hevillä lähtisi 😀 Varmasti TKTS:n jonoihin vaikutti sesonki, sillä koko kaupunki oli pullollaan turisteja. Grimaldi jäi harmittamaan, mutta helpotusta toi ihan joen varrella sijaitseva ravintola (jonka nimeä en nyt millään saa päähäni), jossa söimme varmaan elämäni suurinta pizzaa 😀 Usein kyllä kaksistaan tosiaan pääsee jonon ohi kun malttaa hetken odottaa, mutta tällä kertaa nälkä vei voiton.

 • Reply Tiina / Makuja ja seikkailuja tiistai, 10 lokakuun, 2017 at 20:13

  Kiva postaus, ihanaa oli fiilistellä tätä lukiessa tulevaa NYC matkaa! 2015 kävin ensimmäisen kerran ja silloin jäi mm. tuo outletkylä välistä – ja saattaa olla että jää tällä tulevallakin reissulla. Tuo TKTS vinkkauksesi Broadway musikaalilippujen ostoon oli hyvä, kiitos siitä, käytän tämän vinkin hyväkseni 😀

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:41

   Kiitos Tiina! Kannattaa ehdottomasti hakea liput TKTS:ltä, säästää pitkän pennin! 🙂 Ihanaa matkaa teille!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana keskiviikko, 11 lokakuun, 2017 at 13:17

  Meidän Nykin matkasta on aikaa… apua… yli kahdeksan vuotta! Silloin oli toukokuu ja ihanan kesäinen sää jo. Ja mulla oli just tuo sama fiilis, eli kaikki paikat tuntuivat koko ajan niin ihmeen tutuilta! Oli, kuin olisi kävellyt elokuvien ja sarjojen lavasteissa koko ajan. Se oli niin vinkeä ja mahtava fiilis. Törmättiin Times Squarella myös leffakuvauksiin ja sekin oli hauska kokemus. Ihana New York!

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:45

   Pitäisi kyllä kokea New York kesälläkin. Vaikka itse asiassa juuri tällä reissulla lämpötilojen puolesta oltiin pitkällä keväässä, ensimmäisinä päivinä mittari näytti +16c! Sitä ennen oltiin seurattu uutisista, kuinka New Yorkissa on historiallisen lämmin jouluaatto, muistaakseni +24 astetta. 😀 Wau, siistiä että pääsitte todistamaan leffakuvauksia!

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 07:15

  Näyttää aika kattavalta ohjelmalta. New Yorkissa riittää kyllä näkemistä ja tekemistä useammalle reissulle. Varsinkin tuo rakennusten ja elokuvista/telkusta tuttujen paikkojen bongailu on mukavaa!

  • Reply Emilia lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 17:36

   Juu kyllä siinä tuli paljon nähtyä! 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa lauantai, 14 lokakuun, 2017 at 18:59

  Ihana New York! Käytiin kolme vuotta sitten ja uudestaan olisi kiva mennä. Me käytiin myös jossain outlet-ostoskeskuksessa, joka oli New Jerseyssa. En kyllä muista nimeä, mutta bussimatka kesti kanssa muistaakseni noin tunnin. Ei se kyllä 30 euroa maksanut onneksi. Ostarilta jäi mieleen ylipirteät ja teennäiset myyjät, jotka ärsyttivät suomalaista kyselemällä kaikenlaista turhaa, kun olisin halunnut vain keskittyä rauhassa vaatteiden selailuun 😀 Manhattanilla piti tietysti käydä katsomassa Carrien portaat ja kuvauspaikkoja esim. Gossip Girlistä. Manhattanilla tuli kyllä sellanen olo muutenkin koko aika, että kävelisi itse jossain elokuvassa, kun ympäristö oli niin teeveestä tuttua!

  • Reply Emilia sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 09:57

   Se taitaa olla se perinteinen tapa toimia Jenkeissä ylipäätään, että ylipalvellaan ja ollaan vähän liiankin ystävällisiä. Toimii varmasti jenkeille mutta kyllä se meitäkin enemmän häiritsi. 😀

 • Reply Simo sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 00:17

  Me käytiin helmikuussa ensimmäistä kertaa Nycissä ja viikon pohjalta omakin lista näyttäis aika samanlaiselta! NHL-matsi varsinkin oli upea kokemus. 🙂

  • Reply Emilia sunnuntai, 15 lokakuun, 2017 at 09:58

   Joo NHL oli positiivinen yllätys! Kannatti lähteä New Jerseyyn asti kun Manhattanilla ei mennyt pelejä.

  Leave a Reply