Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia Kambodza Laos Suunnittelu Thaimaa Vietnam

Vihdoin se tapahtuu: Reppureissu Kaakkois-Aasiassa

tiistai, 3 lokakuun, 2017

Olen haaveillut Aasian reppureissusta todella pitkään. Vanhempien kanssa aikoinaan tehdyt reissut Thaimaahaan ovat toistaiseksi olleet ainoa kosketuspintani Kaakkois-Aasiaan, ja viimeisestä matkastakin on jo yli 10 vuotta aikaa. Kesän lopussa rupesi näyttämään siltä, että sekä opiskelun (hei vaan gradu) ja työn puolesta pystyisi ottamaan pikkuisen pidemmän talviloman ja suunnata kohti Indokiinaa.

Aloitimme lentojen etsimisen jo monta kuukautta sitten ja pohdimme sopivia vaihtoehtoja. Lentäisikö Saigoniin ja Phnom Penhistä takaisin? Ei, liian kallista. Pitäisikö jäädä vain Vietnamiin koko lomaksi? Ei, kun kerrankin päästään yhdessä kaukolomalle Aasiaan, tuntuisi typerältä nähdä vain yksi valtio (jossa riittäisi nähtävää varmasti vaikka vuodeksi). Pitäisikö lentää Bangkokiin ja jatkaa siitä Aasian halpalentoyhtiöillä Laosiin, Vietnamiin ja Kambodzaan? NO KYLLÄ!

Ja sen me (suuruudenhullut) aiomme tehdä. Alle kolmessa viikossa. Tapaninpäivänä lähdemme ensin Aeroflotin (glunks) siivillä Moskovan kautta Bangkokiin ja siitä sitten suoraan samana päivänä Laosin Vientianeeseen. Siellä kolme päivää ja lentäen seuraavaksi Hanoihin. Kaikki muu on vielä auki.

Olen kirjannut karttaani must-go-paikkoja, ja lista vain kasvaa kasvamistaan. Tuntuu hirveältä yrittää karsia, vaikka tiedän, että reissusta saa enemmän irti jos ehtii kunnolla perehtyä kohteisiin eikä hötkyile koko ajan seuraavaan paikkaan lähtemisen kanssa.

Tällä hetkellä listallamme komeilevat seuraavat kohteet:

1. Vientiane

Kuva täältä. Flickr-Benh LIEU SONG

Luettuani sattumalta Laosin pääkaupungista Vientianeesta seuraavan pätkän, ajattelin että tämä matkakohde sopii meille kuin nenä päähän:

Laosin pääkaupungissa Vientianessa voit kokea rentoa paikalliselämää ja herkutella huippuravintoloissa. Vientianessa parasta eivät ole lukuisat nähtävyydet ja aktiviteetit, vaan tavallinen elämänmeno. Kaupungin vehmailla bulevardeilla on mukava kuljeskella ja tarkkailla paikallisten arkea. Vientianessa voi myös käydä vaikka kokkauskurssilla tai kokeilla meditaatiota. (Rantapallo)

2. Hanoi

Kuva täältä. Flickr – Ka-Ho Pang

Jos Vientianeessa ei tarvitse tapittaa nähtävyyksiä, se osa matkasta hoidetaan sitten ainakin Hanoissa. Kulttuurisesti merkittävien nähtävyyksien lisäksi Hanoissa kiinnostaa katuruokakulttuuri ja kaakkoisaasialaisen suurkaupungin syke.

3. Halong Bay

 

Kuva täältä – Flickr Chris W

Hanoista pääsisi näppärästi bussilla Halong Baylle. Haluan ehdottomasti nähdä tämän kuvankauniin luonnonihmeen. Tiukan aikataulun vuoksi yksi yö risteilijällä toivottavasti riittää! Tammikuun alku ei varmasti ole otollisinta aikaa risteillä Halong Bayllä kylmähkön sään vuoksi, mutta pitää vaan ottaa paljon vaatetta mukaan.

4. Hoi An

Kuva täältä – Flickr Adam Wilson

Vietnamissa haluaisin nähdä myös Hoi Anin. Vietnamin kauneimmaksi kaupungiksi siteerattu paikka olisi mainio kohde vähän pidemmälle pitstopille. Ehkä siellä pääsisi (lukuisista turisteista huolimatta) kokemaan vielä sitä aitoa, entisajan Vietnamia. Tulisi myös nähtyä samalla taas yksi Unescon maailmanperintökohde!

5. Saigon

Kuva täältä. Flickr – Ramon Boersbroek

Saigoniin en ole vielä ehtinyt kauheasti perehtymään, mutta se osuu näppärästi reitille mennessä Kambodzaan ja vaikuttaa kiintoisalta suurkaupungilta, jossa sääkin on varmaan meille mieleisempi kuin Vietnamin pohjoispuolella.

6. Koh Rong Sanloem

Kuva täältä. Flickr – branstonoriginal

Mondon syyskuun numerossa hehkutettiin Aasian rantoja. Tuntuisi väärältä skipata tällä reissulla Siaminlahden upeat saaret, valkohiekkaiset rannat ja lämmin turkoosi vesi! Taisin bongata juuri Mondosta tämän Koh Rong Sanloemin paratiisisaaren. Logistiikka saattaa tulla vähän vastaan, mutta haluaisin näihin paratiisimaisemiin niin kamalan paljon!

7. Phnom Penh

Kuva täältä – Flickr Richard Hopkins

Vietnamista tarkoitus olisi jatkaa Kambodzaan. Parempi puoliskoni haluaa Phnom Penhiin, mutta itse en ole kovin vakuuttunut. Nopealla perehtymisellä olen saanut sellaisen käsityksen, ettei Phnom Penh ole kovin kiinnostava saati matkailijaystävällinen kaupunkikohde. Kompromissiratkaisuna ajattelimme tehdä vuorokauden pitstopin siellä ja jatkaan bussilla kohti Siem Reapia.

8. Siem Reap ja Angkor Watin temppelialue

Kuva täältä. Flickr – Cristian Junker

Tässäpä erinomaisesti taas kiteytettynä odotukseni Siem Reapista:

Auringonnousu Angkor Watilla, kambodzhalaisen keittiön parhaita herkkuja ja vilkasta kaupankäyntiä yömyöhään. Siem Reap on nykypäivän Kambodzhaa ja muinaista loistoa parhaimmillaan. (Rantapallo)

Yes please!

9. Bangkok

Ronny ei ole ollut Bangkokissa ja minäkin vain kerran, joten olisi kiva viettää sielläkin edes vuorokausi ennen lentomme lähtemistä kohti Suomea. Ihan vain aikataulujen muuttumisen ja mahdollisten yllättävien käänteidenkin vuoksi olisi hyvä saapua Bangkokiin ainakin edellisenä iltana ja käydä vaikka drinksuilla Lebua-hotellin Sky Barissa onnistuneen Aasian reissun lopuksi.

Kuva täältä. Flickr – Ninara

Tiedän, että neljä valtiota ja yhdeksän kohdetta on todellista ahmimista ja saattaa jossain vaiheessa viedä fiiliksen, mutta täällä kirjoittaa kuitenkin nainen joka yhdisti kolmen viikon reiliin 9 valtiota ja 13 kaupunkia, joten eihän tämän pitäisi tuntua missään… 😀

Miltäs vaikuttaa? Olenko unohtanut jonkun must-see kohteen? Kannattaisiko joku suosiolla skipata? Löytyykö teiltä kokemuksia vastaavilta tiukan aikataulun reppureissuilta?

************************************************************************************************

Psssst! Matkan varrella -blogin löytää nykyään myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle tiistai, 3 lokakuun, 2017 at 22:32

  Ihan mieletön suunnitelma teillä! Kaikki paikat näistä on hyvinkin tuttuja ja tätä suunnitelmaa lukiessa iski kyllä kaipuu takaisin. 🙂 Mä en Vietnamiin lopulta niin ihastunut, mutta Kambodzaan ja Laosiin sitäkin enemmän, jotenkin tunnelma oli niissä paljon ystävällisempi. Aikataulu ei omaan korvaan kuulosta mitenkään pahalta, mutta jokainen meistä on erilainen — myös matkustusmieltymyksiltään. Kyllähän sitä voisi käyttää koko ajan vain yhteen kohteeseen, eikä siltikään ehtisi näkemään kaikkea, mutta ainakin itse tykkään enemmän juuri tuon teidän suunnitelman tyyppisistä reissuista ja varmasti tuossa ajassa ehditte saamaan hyvän käsityksen jokaisesta paikasta, vaikkei sellaista syvällistä tutustumista aina ehtisikään tekemään. 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 4 lokakuun, 2017 at 10:29

   Kiitos kommentista Laura! Mäkin olen kuullut pelkkää hyvää Laosista ja Vientiane osuu aika hyvin reitille. Olisi toki kiva tutustua siellä muihinkin kohteisiin, mutta tällä reissulla se ei taida olla mahdollista. Vietnam tuntuu jakavan selkeästi porukan kahtia: toiset hehkuttavat sitä Kaakkis-Aasian parhaana kohteena ja toiset taas sanovat että muualla riittää enemmän nähtävää. No, katsotaan kumpaan joukkoon me päädymme 😀 Ihana kuulla ettei suunnitelma kohteineen vaikuta mahdottomalta, jotenkin kun kokemusta Aasian reppureissusta ei ole niin se mietityttää tavallista enemmän.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com keskiviikko, 4 lokakuun, 2017 at 01:52

  Oi aika mahtava reissu tulossa! Miulle taas kolmessa viikossa tuon reitin koluaminen kuulostaa kiireiseltä, mutta ei ollenkaan mahdottomalta, jos kerran enempää aikaa ei löydy lähitulevaisuudessa. Nimim. itsellä vierähti helposti kuusi viikkoa Kambodzassa, ja olisin viettänyt kauemminkin… Mutta onneksi sinne pääsee aina takaisin! Itsellä on noista Laos näkemättä, mutta nuo muut on kyllä ollut kaikki käymisen arvoisia kohteita! Jos kaipaat vinkkejä ja fiilistelyä niin miulla on nyt blogissa paljon vinkkejä Kambodzaan, mitkä temppelit kandee nähdä ja juttua myös mm. tuolta Koh Rong Sanloemilta, mikä on kyllä aika ihana!

  • Reply Emilia keskiviikko, 4 lokakuun, 2017 at 10:36

   Kiitos kommentista Anna! Oonkin itseasiassa jo aika paljon saanut vinkkejä ja inspiraatiota nimenomaan sun blogista! 🙂 Jos aikaa (ja rahaa..) olisi niin tekisin ehdottomasti samanlaisen useamman kuukauden reissun, mutta se tuntuu nyt uran alussa ja opintojen ollessa kesken vielä aika kaukaiselta ajatukselta.. Maybe some day! :—)

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa keskiviikko, 4 lokakuun, 2017 at 16:18

  Kuulostaa hienolta suunnitelmalta. Perässä tullaan :Mä meen helmikuussa Kambodzaan tyttären kanssa pariksi viikoksi. Kohteina Siem Reap, Sihanoukville ja Koh Rong Sanloem. Sit reissun 2 vikaa päivää Saigonissa. Pitääkin seurata sun matkaa noilla alueilla.

  • Reply Emilia keskiviikko, 4 lokakuun, 2017 at 21:00

   Oi että, Sihanoukvilleä tutkailin minäkin, mutta toistaiseksi näyttää siltä, että sinne ei tällä reissulla ehditä. Katsotaan mihin tie vie! Ihanaa reissu teille! 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, 5 lokakuun, 2017 at 08:55

  Onhan tossa mestoja, mutta ehkä kolmessa viikossa ei ehdi silti sellanen ähky tulla, vaikka paljon näkeekin. Ollaan aika samoilla kulmilla joulun aikoihin. Me ollaan just Vang Vienissä Laosissa kun ootte Vientianessa! ? Ollaan siellä joulu ja 30. pv Vientianen kautta etelä-Thaimaahan. ?

  Ihanaa reissua!

  • Reply Emilia perjantai, 6 lokakuun, 2017 at 08:01

   Heh, no toivottavasti ei.. Teidänkin suunnitelmaa kuulostaa mainiolta, ihanaa reissu sinnekin! 🙂

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, 8 lokakuun, 2017 at 18:41

  Kuulostaapa hienolta! Kambodžan kohteista Siem Reapissa ja Phnom Penhissä olemme käyneet ja Vietnamin kohteet ovat suunnitelmissa lähitulevaisuudessa. Aika tiukalta kuulostaa tuo matkatahti, mutta eipä ainakaan käy aika pitkäksi. 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:38

   Eikö kuulostakin! Toivottavasti onnistuu käytännössä yhtä hyvin kuin suunnitelmissa, heh 😀

 • Reply Suunnaton sunnuntai, 8 lokakuun, 2017 at 21:43

  Vitsit mitä suunnitelmia! Mä haaveilen Kaakkois-Aasian reissusta juuri noille seuduille. Laosissa ja Thaimaassa olen käynyt joskus 15 vuotta sitten ja rakastuin ikihyviksi Laosiin. Siitä lähtien olen fiilistellyt paluuta.
  Edellisestä reissusta tuonne on tosiaan paljon aikaa, mutta uskallan ehdottaa ainakin Mekong-jokea ja sen varrella sijaitsevia pieniä kyliä.

  • Reply Emilia maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:45

   Laosista olen kuullut pelkkää hyvää! Harmi ettei ehditä siellä pidempää rundia tehdä. Pienet kylät kyllä kiinnostaa, täytyypä kurkata Mekong-joen ympäristöä, kiitos vinkistä! 🙂

 • Reply Jenna / Huge passion for life maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:12

  Tosi hyvältä kuulostaa! 🙂 Kamala kaipuu Aasiaan on itselläkin. Huoh. Voihan noita suunnitelmia aina hioa matkan varrella. Kannattaa jättää pelivaraakin kolmelle viikolle, ettei ihan koko ajan tarvitse vaihtaa paikkaa 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 9 lokakuun, 2017 at 20:49

   Kiva kuulla! Se on ihan totta, ainakin siirtymisaikoja olisi varmasti hyvä pyöristää ylöspäin. Yritetään yritetään… 😀

 • Reply Sofia tiistai, 10 lokakuun, 2017 at 04:32

  Ihania suunnitelmia, ja todella mielenkiinnolla odotan miten toteutuksen kanssa kävi, meillä kun on suunnitelmissa vuoden päästä reppureissata osittain samoissa kohteissa! Jokaisen matkailutahti on tosiaan omanlaisensa, itse tykkään liikkua suhteellisen ripeään paikasta toiseen, välillä pysähtyen rentoutumaan jossain hieman pidempään. Pidän peukkuja, että saatte mahdollisimman monta kohteista ruksittua! 🙂

  • Reply Emilia tiistai, 10 lokakuun, 2017 at 15:33

   Kiva kuulla! Sama juttu, tuntuu vaikealta pysyä yhdessä paikassa kun tietää, että olisi mahdollisuus nähdä niin paljon enemmän! Toki jonkunlainen rentoutuminenkin on matkalla tarpeen, kun kyseessä on kuitenkin loma. 🙂

 • Reply Terhi | VAGABONDA tiistai, 10 lokakuun, 2017 at 17:37

  Kuulostaa mahtavalta suunnitelmalta! Minun makuun ehkä turhan vauhdikkaalta, mutta ymmärrän kyllä, että kun kerrankin lähtee reppureissaamaan niin sitten myös haluaa nähdä mahdollisimman paljon 🙂 Kuinka aiotte liikkua Vietnamissa paikasta toiseen? Mä olen mennyt Hanoista Saigoniin busseilla, ja sain matkaan kulumaan kaksi viikkoa. Toki pysähdyksiä olikin sitten reilusti 🙂

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:38

   Kiva kuulla! 🙂 Hyvin todennäköisesti lennetään kun aikaa siirtymisiin on niin vähän. Etelässä sitten lyhyemmät välimatkat ajateltiin taittaa bussilla.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 10 lokakuun, 2017 at 19:27

  Tuttuja paikkoja paitsi 4,6 ja 9 🙂
  Laosissa kannattaa ehdottomasti poiketa myös Luang Prabangissa – toki Vientianekin on näkemisen arvoinen, mutta sanoisin, että Laosissa on käynyt vasta kun on käynyt Luang Prabangissa.
  Hanoissa ja Saigonissa on myös paljon historiaa – kannattaa paneuta vähän siihen ehkä jo ennakkoon niin löytää halutessaan siihen liittyviä kohteita.
  Meriharakka-blogissa on aika paljon juttuja myös tältä suunnalta 🙂

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:41

   Kiitos Pirkko, täytyy käydä lukemassa kohdeoppaita Meriharakasta! Katsoin itse asiassa, että tuo matka Vientianeesta Luang Prabangiin on vain 7 tuntia, joten voisihan sitä harkita! Kiitos vinkistä.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta keskiviikko, 11 lokakuun, 2017 at 12:32

  Varmasti mahtava reissu tulossa! 🙂 Monessa kohteessa olen itsekin käynyt ja Kambodzan ehdoton helmi on Angkor Watin temppelit. Laos on harmillisesti jäänyt meiltä joka kerta välistä, mutta sekin asia varmasti korjataan joku päivä 😀

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:43

   Toivotaan! Niin varmasti, Ankor Watia ei voi skipata noilla suunnilla ollessaan. 🙂

 • Reply Janni / Lentopelko torstai, 12 lokakuun, 2017 at 10:19

  Tässä suunnitelmassa on kyllä toteuttamista, varmasti tulee ihan huippu reissu! Monet näistä kohteista on myös meidän tulevan reissun listalla. 🙂 Tuun sit lueskelemaan mitä ootte paikoista tykännyt, jotta osataan suunnitella omaa reissua paremmin. 😉

  • Reply Emilia torstai, 12 lokakuun, 2017 at 16:47

   Joo muistelinkin, että teillä näytti samanlaiselta suunnitelemalta huomattavasti pidemmällä reissuajalla vaan. Toivottavasti täältä irtoaa vinkkejä 🙂

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 08:03

  Reppureissaus, lyhytkin, kannattaa aina! Ja suunnitelmanne vaikuttavat oikein hyviltä! Ehkä itse skippaisin Saigonin, sillä nuo suurkaupungit tuppaa olemaan aina vähän sitä samaa, jos siis aikataulun suhteen täytyisi jostakin karsia. 🙂 Halong Bayn risteilyn osalta kannattaa muuten varautua siihen, että matka Hanoista/Hanoihin on lähes koko päivän mittainen ruuhkista riippuen. Eli mahdollisimman myöhäinen iltalento kannattaa ottaa Hanoista pois!

  • Reply Emilia maanantai, 16 lokakuun, 2017 at 17:21

   Kiitos vinkeistä! Itse asiassa itsekin mietin jonkun noista suurkaupungeista skippaamista. Olipa hyvä kun vinkkasit Hanoin ruuhkista, olin ajatellut, että matkaan menee se Google Mapsin ehdottoma alle 4 tuntia… 😀

  Leave a Reply