Suomen suurin matkablogiyhteisö
Italia Rooma

Viikon päästä Roomaan – jaa vinkkisi!

perjantai, 15 syyskuun, 2017

Viikon päästä tähän aikaan käyskentelen jo Rooman kaduilla toivottavasti aurinkoisena iltana. Buukkasin monta kuukautta sitten Norwegianin kevät-alesta Ronnylle synttärilahjaksi meille viikonloppureissun Roomaan. Olemme molemmat olleet siellä ennenkin, joten tiedossa on syömistä ja rentoa yhdessäoloa sen koommin nähtävyyksistä stressaamatta. Nauratti itseäkin, että juuri kun olen saanut kaikki edellisen Italian reissun postaukset ulos, nyt mennään taas samoille suunnille. Noh, onneksi Rooma on täysin erilainen matkakohde kuin Sisilia.

Olin ensimmäisen kerran Roomassa kesällä 2015 ja rakastuin täysin. Roomalla on ihan oma fiiliksensä, jonkalaista en ole toistaiseksi kokenut missään muualla. Ehkä se on sitä historian havinaa, ehkä ihmisten iloisuutta tai kaupungin jatkuvaa sykettä. Tai sitten se on vaan se italialainen ruoka. Olen himoinnut Pizza Margheritaa, gelatoa ja pastaa siitä lähtien kun laskeuduimme takaisin Helsinki-Vantaalle elokuun lopussa.

Majoituksemme sijaitsee Montin alueella aivan keskustan kupeessa. Budjettimatkan parhaaksi majoitusvaihtoehdoksi valikoitui Bed & Breakfast Monticello. Majoituin viimeksikin Roomassa Bed & Breakfastissa ja tästä majoitusmuodosta ei ole kuin pelkkää positiivista sanottavaa. Bed & Breakfast on usein vähän huokeampi vaihtoehto ja tarjoaa lisäksi myös henkilökohtaisempaa palvelua ja mieleenpainuvamman kokemuksen. Ja koska kyseessä on tosiaan budjettireissu, hyvät hotellit haluamaltamme alueelta eivät tulleet kysymykseen.

Uskon, että matkasta tulee hauska, varsinkin kun kaverimme Essi ja Toni viilettävät kaupungissa samaan aikaan. Katselin, että Roomassa sää näyttäisi olevan kohdillaan vielä viikon päästä ja ihanan kesäiset ilmat hellivät meitä. Haaveilen kovana auringonpalvojana ehkä vähän myös rantapäivästä tai ainakin makoilusta jollain Rooman lukuisista puistoista. Ja tietysti romanttisista kävelyistä ja spontaaneista viinilasillisista ihanassa Trasteveressa!

Olen myös Chicagossa tehdyn ruokakierroksen jälkeen pohtinut saman setin toteuttamisesta Euroopassa. Italialainen ruokakulttuuri saattaisi sopia tähän kuin nenä päähän.

Nyt kaipaan teidän vinkkejänne! Minne kannattaa Roomassa suunnata kun ne perinteiset suihkulähteet, aukiot ja historialliset keskukset on jo nähty ja koettu? Mitkä ravintolat eivät jätä kylmäksi? Kannattaako Roomassa tehdä ohjattu ruokakierros? Kaikki vinkit otetaan ilomielin vastaan!

************************************************************************************************

Psssst! Matkan varrella -blogin löytää nykyään myös FacebookistaInstagramista ja Blogit.fi:stä!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Susanna lauantai, 16 syyskuun, 2017 at 22:54

  Ajattelin kirjoittaa matkavinkkejä Roomaan blogiini. Oletko jo kiertänyt nähtävyydet läpi aiemmin? ainakin palatinus-kukkulalla kannattaa käydä ja sinne voi ostaa yhteislipun Colosseum+Palatino. Jos etsii edullisia vaatteita niitä voi löytää terminin aseman läheisistä markkinakojuista. Jos sataa sateella voi viettää aikaa museoissa

  • Reply Emilia sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 12:17

   Juu kyllä, kaikki perusnähtävyydet on kierretty edellisellä reissulla ja nyt olisi tarkoitus ottaa vähän rennommin. 🙂 Täytyypä pitää blogiasi silmällä jos sinne vaikka tulisi se Rooman vinkkipostaus :—)

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 12:03

  Multa ei mitään maata järisyttäviä vinkkejä löydy, mutta siellä Piazza di Cavalieri di Maltan vierestä löytyi monia puistoja, joista oli upea näköala Rooman ylitse. Pietarinkirkon kupolikin näkyi mahtipontisena ja siellä puistoissa makoili paljon porukkaa nurmikoilla yms. Me käytiin junalla päiväretkillä Santa Marinellassa ja Braccianossa ja oli ihan kiva pyörähtää helteisen Rooman ulkopuolella 🙂 https://www.terveisetpaivantasaajalta.com/single-post/rooma-veit-mun-sydamen

  • Reply Emilia sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 12:19

   Luinkin itse asiassa ton sun postauksen jo viime viikolla ja tuon Santa Marinellan bongasin siitä! 🙂 Jos säät suosii niin sinne suunnataan ehdottomasti!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 14:56

  -Ravintolan valinta Roomassa ei ole helppoa. Massimo Riccioli Ristorante Bistrot lukeutuu Via Veneton huippuravintoloihin, ja jo pelkästä miljööstä moni on valmis maksamaan ekstraa. Kaikki raaka-aineet ovat orgaanisia ja tulevat lähistön pientuottajilta. Lounaalla ravintolassa köyhtyy sivistyneesti, illallisella ajautuu kansainväliseen pankkikriisiin.
  -Kauppahallit!
  – Monti, eli “uusi” Trastevere
  – Tiberin ranta, missä Aston Martin DB10 kiisi 007 ohjaamana 😀

  • Reply Emilia maanantai, 18 syyskuun, 2017 at 17:42

   Kiitos vinkeistä Anna! Täytyypä tsekata tuo ravintola, vaikuttaa erityisen hyvältä!

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 15:42

  Minäkin bongasin Norwegianin alesta superedulliset liput ja vieläpä miehelleni synttärilahjaksi 😀 Meillä lähtö on vasta parin viikon päästä. Sitä ennen käväisen Portossa polkemassa rypäleitä 🙂 Ja itseasiassa Roomaankin jäämme vain yhdeksi yöksi, kun muuksi ajaksi menemme Toscanan Maremmaan Rocca di Montemassin viinitilalle. Roomasta sinne on vain parin tunnin ajomatka ja vieläpä rannikkoa pitkin 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 18 syyskuun, 2017 at 17:45

   Ne oli kyllä superhalvat! Me halusimme ehdottomasti jäädä Roomaan, se on itse asiassa yksi suosikkikaupungeistani Euroopassa 🙂

 • Reply Ne Tammelat tiistai, 19 syyskuun, 2017 at 18:11

  Rooma on ihana kaupunki! Me oltiin siellä viisi vuotta sitten ja ollaan laitettu talteen tällainen pizzeria http://www.pizzeriabaffetto.it/, jossa oli ihan hurjan hyvät pizzat. Kapusiinimunkkien krypta oli toinen aika hyytävä ja mieleenpainuva kokemus. Hauskaa matkaa!

  • Reply Emilia keskiviikko, 20 syyskuun, 2017 at 11:01

   Kiitos vinkistä, lisäsin Pizzeria Baffetton Rooman karttaani ;–)

 • Reply Sannahof // Unelmamaja lauantai, 23 syyskuun, 2017 at 13:59

  Monti on ihanaa aluetta ja siellä on valtavasti hyviä ravintoloita pikkukujilla! Suosittelen lämpimästi La Taverna dei Montia. Paikkaan saattaa joutua illalla jonottelemaan, kun paikalliset suuntaavat paikalle, mutta mielestäni jonottamisen arvoinen.

  Koska gelatosta haaveilet, suuntaa Pantheonin lähellä on Gelateria Della Palmaan, jossa on yli 150 makua eri gelatoja. Sieltä jos jostain löytyy jätskiä joka makuun!

  • Reply Emilia maanantai, 25 syyskuun, 2017 at 17:32

   Kiitos vinkistä! Monti oli supervalinta majoitukselle, tuntui että kaikki oli sopivan etäisyyden päässä 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 25 syyskuun, 2017 at 12:51

  Roomassa on kyllä nähtävää ja koettavaa paljon, parasta on tietysti oleskelu ja nauttiminen vain historiallisesta kaupungista syöden ja juoden. Jos et ole käynyt kapusiinimunkkien kryptassa (Cripta dei Frati Cappuccini), niin ota suunnaksi se!

  P.S. Kannattaa aina linkittää noita aiheeseen liittyviä vanhoja postauksia, sillä niistä saattaa olla lukijoille tosi paljon iloa. Tuo sun Chicagon ruokakierrospostaus oli just nyt parasta mahdollista luettavaa 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 25 syyskuun, 2017 at 17:49

   Jep, tämä reissu meni erityisesti oleskelun merkeissä! Tuo krypta oli kyllä suunnitelmissa, mutta jäi kuitenkin lopulta näkemättä. Kiva kuulla, että Chicagon ruokakierros upposi! 🙂

  Leave a Reply