Italia Sisilia

Viininmaistelua Etnan juurella – Gambino Vini

sunnuntai, 27 elokuun, 2017

Ainut asia, jonka varasimme Sisilian matkallemme etukäteen, oli viininmaistelu Gambino Vini -viinitilalla. Heti loman ensimmäisenä päivänä lähdimme kolmen autollisen voimin köröttelemään Etnan juurella sijaitsevalle viinitilalle. Gambino Vinin puitteet olivat upeat. Kaunis alue Etnan juurella ja puinen, iso rakennus tekivät tilasta todella viihtyisän.

Tapamme mukaan saavuimme viime tinkaan paikalle ja tilan työntekijät jo odottelivat porukkaamme. Vastaanotto oli ihanan lämmin ja meidät toivotettiin tervetulleeksi viinilasin kera. Henkeä salpaavan upeat maisemat vaativat kuvaustaukoa ja saimme rauhassa fiilistellä ennen itse kierroksen ja maistelun alkamista. Kun viimein olimme valmiina, oppaamme kertoi meille viinitilasta ja vei meidät viinikellariin, jossa kuulimme viinin valmistuksesta. Sen jälkeen siirryttiin pöytään maistelemaan.

Maisteluun kuului viisi viiniä ja erilaisia suupaloja niin paljon, että se kattoi yhden päivällisen. Maistelu yksinään olisi maksanut vain 10 euroa, mutta me halusimme full experiencen ja otimme 28 euroa kustantaneen menun. Ihan hyvä valinta, joskin kasvisvaihtoehtoja olisi saanut olla pikkuisen enemmän. Aluksi tarjottiin juustolautanen aurinkokuivattujen tomaattien, oliivien ja sienien kera. Saimme pöytään myös leipää ja couscous-salaattia. Punaviinien kanssa tarjolla oli erilaisia leikkeleitä ja itse tehtyä makkaraa. Skippasin nämä, mutta kuulemma hyviä olivat! Extrana saimme vielä italialaiset keksit jälkiruoaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tarjoilijamme kertoi aina kyseisestä viinistä ja sen jälkeen hörpättiin. Täysin kokemattomana viininmaistelijana oli mielenkiintoista kuulla, mistä maku koostuu ja mikä siihen vaikuttaa. Maisteluun sisältyi kaksi valkoviiniä, yksi rosé ja kaksi punaviiniä. Itse en ole suuri punaviinin ystävä, mutta täytyy myöntää että maistelussa tarjottu Duvanera oli niin hyvää, että sitä lähti pari pulloa kotiinkin. Itse asiassa koko poppoomme innostui viineistä niin paljon, että päädyimme tilaamaan yhteistilauksella 13 pulloa kotiin. Mikäli tilaa yli 12 pulloa, saa ne kuljetuksella kotiovelle ilman toimitusmaksuja! Eipä ainakaan tullut viinien takia lisäkiloja matkalaukkuun.


En voi olla hehkuttamatta Gambino Vinin upeita puitteita. Liki 1000 metrin korkeudessa sijaitsevalta viinitilalta näki alas Cataniaan ja kauas merelle. Illan hämärtyessä seurasimme kaupungin valojen pikkuhiljaa syttymistä. Kun katsoi toiseen suuntaan, näki upean vuoriston ja auringon laskun vuorien taakse. Kaikkialla oli valtavan kaunista. Jos suuntaa Sisiliaan, kannattaa ehdottomasti käydä Gambino Vinin viinitilalla ihan vaan näiden maisemien vuoksi.
   

GAMBINO VINI
Osoite: Contrada Petto Dragone, 95015 Linguaglossa CT
Avoinna joka päivä 11-19.30. Isommalle porukalle varaus viininmaisteluun pakollinen. 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 27 elokuun, 2017 at 18:34

  Olipas kiva tuo, että sai viinit suoraan kotiovelle ilman lisämaksua. On mukava nauttia kotona viiniä ja muistella pääkallopaikalla käyntiä. Viinitilavierailut on aina mukava ohjelmanumero lomareissuilla.

  • Reply Emilia sunnuntai, 27 elokuun, 2017 at 22:03

   Heh, näinpä, siitä oli vaikea kieltäytyä!

 • Reply Katariina torstai, 31 elokuun, 2017 at 20:17

  Me ollaan kanssa käyty tuolla, vuosi sitten kesällä nimittäin. Oli aivan upea paikka kyllä. Yhdet parhaista maisemista Sisiliassa. Me päädyimme tuonne jokseenkin vahingossa paikan päällä tehdyn googlailun perusteella, enkä olekaan tätä ennen tiennyt, että se on oikeasti tunnettu ja suosittu paikka 🙂

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 09:51

   Oho, hyvä tsägä että päädyitte noille huudeille vahingossa! Itse Rihannakin on kuulemma käynyt Gambino Vinissä ;—)

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä torstai, 31 elokuun, 2017 at 22:09

  Kuulostaa hienolta! Viinien maistelussa mielenkiintoista on juuri se opastettu osuus. Jotenkin selitys auttaa maistamaan viinejä oikein – siinä huomaa kummasti uusia makuja. 😉 Ja aivan mahtava lisä se viinien toimitus kotiovelle!

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 09:53

   Niinpä, ihan totta! Tällaiselle viininmaistelijanoviisille tuli kyllä paljon uutta infoa viineistä!

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 2 syyskuun, 2017 at 20:55

  Oioi, nyt kyllä maistuisi noissa maisemissa viinit ja juustot! Vaikuttaa aivan ihanalta paikalta! Sisilia oli muutenkin sympaattinen paikka siellä vieraillessani, harmitti ihan etten nähnyt saaresta kuin pintaraapaisun Välimeren risteilyllä…

  • Reply Emilia sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 12:05

   Sisilia ei ehkä tosiaan ole paras kohde nopealle pyrähdykselle, nähtävää on viikonkin reissulle aivan liian paljon! Ota ens kerralla auto alle ja vähintään viikko aikaa matkantekoon :—)

 • Reply Matkalla viinitilalle perjantai, 14 kesäkuun, 2019 at 14:52

  Millä menitte viinitilalle ja takaisin? Oma auto kun ei viininmaisteluun juuri sovellu 🙂

  • Reply Emilia torstai, 20 kesäkuun, 2019 at 13:36

   Moi Johanna! Mentiin vuokra-autoilla, kolme kuskia maisteli maltillisesti. 🙂

  Leave a Reply