Suomen suurin matkablogiyhteisö
Italia Matkakertomus Sisilia

Päällimmäisiä tunnelmia Sisiliasta

torstai, 24 elokuun, 2017

Palasimme eilen illalla takaisin kotiin Sisiliasta. Reissu oli niin intensiivinen, että vaikka kone oli mukana, en malttanut kirjoittaa yhtään postausta matkan aikana. Paluun piti tapahtua jo toissapäivänä, mutta TUIn koneen teknisen vian vuoksi lento myöhästyi 15 tuntia ja jouduimme jäämään Naxokseen yhdeksi ylimääräiseksi yöksi. Aluksi harmitti tulevan työpäivän missaus ja ylimääräinen säätö, mutta valtavan kokoinen Naxos Beach Resort, sen herkullinen resorttiaamiainen ja valtavat allasalueet kompensoivat kyllä jonkun verran.

Lue tästä miten toimia, kun lento myöhästyy.

Heti alkuun on pakko hehkuttaa Sisiliaa. Rakastuin tähän saareen täysin! Täydellinen kesämatkakohde, joka tarjoaa mahdollisuudet niin auringosta nauttimiseen kuin aktiivilomaan. Herkullinen italialainen ruoka, upea luonto, sympaattiset vanhat kylät, puhdas, turkoosi meri, aurinkovarma ilmasto, Etnan jylhät maisemat, Siracusan kaunis vanha kaupunki… and the list goes on. Sisiliassa olisi helposti riittänyt tekemistä kahdeksikin viikoksi. Vaikka auton mittariin kertyi yli 700 kilometriä, silti tuntuu, että saaresta ehti nähdä vain murto-osan. Olisin ehdottomasti halunnut tehdä parin päivän retken Liparisaarille, mutta ajo- ja lauttamatkan pitkän keston vuoksi se jäi toteuttamatta. Joskus on vielä päästävä sinne saarihyppelylle!


Vaikka porukkamme koostui neljästätoista hyvin erilaisesta ihmisestä, kaikki sujui yllättävän hyvin. Olin varautunut kissatappeluihin ja kiivaisiin väittelyihin yön pikkutunteina, mutta näiltä vältyttiin. Kolme vuokra-autoa rajasi aktiviteettien toteutusta toki jonkun verran, mutta kompromisseilla pysyttiin tyytyväisinä. Viikon aikana ehdimme tehdä reissut Siracusaan, Cataniaan, Taorminaan, Etnalle ja Cavagranden luonnonpuistoon. Yksi ilta maistelimme viinejä Etnan juurella sijaitsevalla viinitilalla, toisena kuuntelimme jazzia oman kylämme Trecastagnin aukiolla ja kolmantena katsoimme upeaa auringonlaskua vuoristossa. Kuten perinteiseen Italian reissuun kuuluu, söimme Margheritoja, herkuttelimme gelatolla ja joimme punaviiniä niin paljon että kiintiö on taas hetkeksi täynnä.

Lue tästä miten sujui autoilu näin isolla poppoolla.

Sisiliasta riittää kerrottavaa vaikka kuinka paljon, mutta tässä nyt päällimmäiset fiilikset reissusta uupuneen kirjoittamana. Palataan myöhemmin vielä muun muassa Etnan tuliperäiseen maastoon, elämäni ensimmäiseen viininmaisteluun ja Cavagranden luonnonpuiston upeisiin maisemiin.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Kaisa sunnuntai, 27 elokuun, 2017 at 18:43

  Kävin tästä kesänä Sisiliasaa, mutta ehdin nähdä vain Palermoa. Tosi kiva siis lukea juttuja muista paikoista, sillä joskus haluan ehdottomasti mennä takaisin paremmalla ajalla! Täällä omat fiiliksen Palermosta: https://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2017/07/23/palermossa-voi-maistaa-ja-tuntea-etelan-fiiliksen/

  • Reply Emilia sunnuntai, 27 elokuun, 2017 at 22:05

   Kiva kuulla! Täytyypä käydä lukemassa, meiltä jäi puolestaan juuri Palermo näkemättä kun pyörittiin saaren itäpuolella. Sisilia on kyllä ihana matkakohde!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, 28 elokuun, 2017 at 02:35

  Ihania Italian tunnelmia! Ensi kerralla kun lähden Italiaan, niin Sisilia on saletisti listalla! En tiedä, piekseekö se Sardiniaa, koska siihen rakastuttiin ihan täysin, mutta paljon hyvää oon kuullut myös Sisiliasta. Voi että toivon, että Italia olisi lähempänä, täältä Australiasta ei voi ihan joka vuosi lähteä käymään 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 28 elokuun, 2017 at 21:12

   Epäilen, että ainakin tasoihin pääsee jos ei piekse! Olin reilu kymmenen vuotta sitten Sardiniassa, mutta siitä reissusta ei enää hirveästi muita muistikuvia ole kuin että Sardinia oli kaunis ja merivesi lämmintä. 😀 Uskaltaisin väittää, että Sisilia on ainakin hitusen monipuolisempi kuin Sardinia. Hyviä matkakohteita molemmat!

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja matkablogi - travel blog maanantai, 28 elokuun, 2017 at 19:54

  Totta, Sisiliassa vierähtäisi helposti pari viikkoa, enemmänkin! Sisilia on niin omanlaisensa, että siellä ei enää tunne olevansa Italiassa (niin no, sanovathan paikallisetkin että he ovat sisilialaisia ei italialaisia! 🙂 ) ja paikallinen ruoka pienellä mausteisella twistillä on aivan ihanaa kaikessa yksinkertaisuudessaan.

  Todella hienosti ehditte viikossa kiertelemään ja näkemättä jääneet paikat ovat hyvä syy palata uudelleen . Itsellänikin nuo Liparisaaret jäivät ajatuksiin kytemään ja odottamaan sopivaa hetkeä toteuttaa saarihyppely.

  • Reply Emilia maanantai, 28 elokuun, 2017 at 21:15

   No näinpä! Mekään ei oltaisi tämän enempää kohteita voitu ahmia, kuutena päivänä seitsemästä reissattiin aina jonnekin päin saarta ja silti jäi paljon näkemättä. Sisiliaan pitää ehdottomasti päästä uudelleen!

 • Reply Susanna torstai, 31 elokuun, 2017 at 20:10

  Kivan kuuloinen matka!
  olen käynyt Sisiliassa 5 kertaa ja yhden kerran risteilyn muodossa

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 09:49

   Oli kyllä ihan älyttömän hyvä reissu! Wau, sähän olet sitten ihan Sisilian matkailun expertti 🙂

 • Reply Katariina / Raidallisia hetkiä ja retkiä torstai, 31 elokuun, 2017 at 22:19

  Kuulostaa hienolta reissulta! 🙂 Ei ole tullut juuri Etelä-Italiassa matkustettua – pitäisi ehkä kokeilla. 😉 Rantalomakohteet eivät juuri minua houkuttele, mutta vaikuttaa että Sisiliassa on paljon muutakin tekemistä. Odotan innolla muita postauksiasi!

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 09:56

   Kiva kuulla, niitä on tulossa! Suosittelen lämmöllä, saarista sekä Sisilia että Sardinia ovat ihania kohteita. Mantereen puolella etelässä ei ole tullut käytyä, mutta yksi vaihtarikaverini on Calabriasta kotoisin ja vierailu siellä kyllä houkuttelisi!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta torstai, 31 elokuun, 2017 at 23:09

  Sisilia olisi ihana nähdä! Varmasti tykkäisin tosi paljon 🙂 onpas teitä ollut iso porukka reissussa ja hyvä että se onnistui hyvin 🙂

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 09:59

   Kannattaa, se on täydellinen kombo kaikkea! Tämä oli ensimmäinen reissu näin isolla porukalla, ensin vähän kuumotti, mutta onneksi kaikki meni tosi hyvin!

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 06:56

  Näyttää upealta paikalta. Vielä ei olla käyty mutta joskus se voisi eteen tulla. Nuo Lipassaaret voisi koittaa ottaa silloin mukaan.

  • Reply Emilia perjantai, 1 syyskuun, 2017 at 10:01

   Eikö näytäkin :—) Liparisaaret on varmasti uniikki ja upea retkikohde Sisiliasta.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 2 syyskuun, 2017 at 19:35

  Sisilia on ollut haaveissa AINA! Siinä on jotain selittämätöntä vetovoimaa… Minäkin todennäköisesti rakastuisin saareen välittömästi. <3

  • Reply Emilia sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 12:02

   Epäilen, että se selittämätön voima on sen monipuolisuus. Kaikki hyvän matkakohteen ainekset yhdellä saarella!<3

 • Reply Heidi / Maailman äärellä sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 08:37

  Oi, ihana oli päästä hetkeksi juttusi myötä takaisin Sisilaan. Minä olin siellä tänä kesänä elämäni toista kertaa. Eka kerta, josta olikin vierähtänyt vuosia, oltiin vain Taorminalla ja sen ympäristössä ja käytiin Etnalla. Nyt oltiin Syracusassa (ihana!!), Cataniassa ja Scopellossa (superihana). Ja samalla kuin luin juttuasi, muistin, että omat Sisilia-jutut on edelleen kirjoittamatta. Vain tämän yhden ehdin kesän alussa (alla linkki, jos haluat vilkaista) , sitten muut seikkailut veivät mukanaan. Mutta edessä on pitkä talvi naputella muistoja takkatulen äärellä <3.
  https://maailmanaarella.com/2017/06/17/huolettomat-matkalla-lapi-ihanan-sisilian/

  • Reply Emilia sunnuntai, 3 syyskuun, 2017 at 12:09

   Aivan ihana tuo kirjoittamasi postaus Sisiliasta! Nyt vaan seuraavien Sisilia-juttujen kimppuun 🙂 Syrakusa oli tosiaan superkaunis paikka, Scopello jäi meillä näkemättä.

 • Reply Virpi/Täynnä tie on tarinoita maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 08:36

  Ai ihania tunnelmia! Sisiliassa en ole käynyt, mutta suunnitelmissa on. Uskon, että aikaa vierähtäisi helposti toinenkin viikko!

  • Reply Emilia maanantai, 4 syyskuun, 2017 at 09:57

   Kannattaa ehdottomasti mennä, ihan huikea kohde!

  Leave a Reply