Suomen suurin matkablogiyhteisö
Chicago USA

Chicago street art

tiistai, 1 elokuun, 2017

Ilmaista tekemistä Chicagossa? Yes please! Miten olisi katutaide?

Täytyy heti alkuun myöntää, että katutaide ei ole herättänyt minussa minkäänlaisia tuntemuksia koskaan. Kun matkaseurani Nina kertoi Chicagon seinistä, en ollut kovin vakuuttunut. Kuumassa helteessä erilaisten graffitien kiertäminen ei varsinaisesti ollut se mitä lomalla haluaisin tehdä. Näistä luettuani tuli kuitenkin nopeasti selväksi, että katutaide ja erilaiset muurit ovat osa Chicagon imagoa ja kaupungin tunnusmerkki. Ja kun budjettireissu on kyseessä, ilmainen tekeminen on aina tervetullutta!

Vaikka street art on iso osa kaupunkikuvaa, bongasimme Chicagon keskusta-alueelta teoksia varsin vähän. Toisaalta värikkäät maalaukset eivät välttämättä sopisikaan peililasisten pilvenpiirtäjien ja monumenttien keskelle. Suurin osa meidän kohteistamme sijaitsi Chicagon hipsterialueella Bucktownissa ja Logan Squaren kupeessa, jonne teokset sopivat kuin nenä päähän.

Ensimmäinen taloon maalattu love-teksti löytyi sattumalta, muut etsimme etukäteen Chicagon matkailusivuja hyödyntäen. Välimatkat ovat niin pitkiä, että täysin suunnittelematta päättömästi palloillen en lähtisi teoksia etsimään. Karttaan voi merkata vaikkapa pari must-see -kohdetta ja kävellä välimatkat. Luultavasti matkan varrelle osuu joitain helmiä, kuten graffiteilla koristeltuja muureja, talon seiniin maalattuja tekstejä sekä hauskasti väritettyjä ovia. Monesti teokset sijoittuvat metroasemien läheisyyteen ja suurimpien teiden sivukaduille.

Valitsimme street art -kartasta vain muutaman, parin kilometrin säteellä sijaitsevan seinän ja muurin, mutta silti näidenkin kiertämiseen meni puoli päivää. Ihan kiva aktiviteetti kesäiseen Chicagoon!

Love-teksti löytyy Chicagon hipsterialueelta Bucktownista.

Suosikkiteokseni löytyi sattumalta Milwaukee Avenuen sivukadulta Logan Squaren alueelta.

Käteviä street art -karttoja Chicagoon löytyy esimerkiksi täältä ja täältä.

Miten te suhtaudutte katutaiteeseen? 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa tiistai, 1 elokuun, 2017 at 22:17

  Tykkään tosi paljon.. Piristää kaupunkien betonimaisemaa. Itsekin tein jokin aika sitten postauksen mun edellisestä asuinalueesta:
  https://sinimatkakuumeessa.blogspot.fi/2017/06/minun-myyrmaki.html?m=1
  keskittyen juurikin tuohon katutaiteeseen 🙂

  • Reply Emilia keskiviikko, 2 elokuun, 2017 at 14:50

   Niinhän se on. Toisaalta kaikkialle se ei sovi, esimerkiksi Helsingin kantakaupunkiin. Ohhoh, empä tiennyt että Myyrmäestä löytyy noin paljon graffiteja!

  Leave a Reply