Suomen suurin matkablogiyhteisö
Chicago Matkakertomus USA

Chi-Town

tiistai, 27 kesäkuun, 2017

Palasimme reilu viikko sitten Chicagosta. Reissu oli ihana ja Chicago paljastui erinomaiseksi matkakohteeksi meille. Monipuolisuudellaan se tarjosi paljon nähtävää, ihania puistoja, monia uimarantoja, hyvät ostospaikat ja herkullista ruokaa. 

Chicagoon sattui todellinen lämpöaalto, joka alkoi päivää ennen saapumistamme ja loppui lähtöpäivänämme. Tyypillisen kesälämpötilan olessa ilmeisesti kahdenkympin molemmin puolin, sekosivat paikallisetkin ympärivuorokautisesta helteestä. Lapset hyppelivät vaatteet päällä suihkulähteessä ja aikuiset kävivät yöuinnilla järvessä. Yli kolmeen kymppiin päästiin joka päivä ja kosteuskin oli korkealla. Onneksi Chicago sijaitsee Michigan-järven rannalla, joten veteen pääsi halutessaan nopeasti pulahtamaan ja rannalla ja puistoissa päivää paistatellessa tuuli toi helpotusta kuumuuteen.

Heatwave in Chicago

Chicagossa kaupunkikulttuuri kukoistaa erityisesti kesäisin ja kaupungilla tuntui tapahtuvan jatkuvasti jotain. Otimme osaa Chicago Blues Festivalille, joka järjestettiin Millenium-puistossa. Ilmaisfestarilla oli ihanan rento meininki ja todella lahjakkaita artisteja. Onnistuneen illan reseptinä toimi kaupasta ostetut piknik-eväät, pullo Sangriaa ja viltti sopivalla pelipaikalla. Saavuimme festareille vasta illansuussa, mutta pelkomme supertäydestä festivaalialueesta osoittautui turhaksi. Ihmiset kulkivat rennosti ympäriinsä ja hyvillä paikoilla oli sopivasti tilaa. Olen vasta viime aikoina alkanut fiilistelemään jazzia ja bluesia, joten artistit olivat tällaiselle keltanokalle tuntemattomia. Hyvää musiikkia joka tapauksessa!

Chicago Blues Festival Millenium-puistossa

Chicago on todella miellyttävä kaupunki kulkea. Amerikkalaiseksi kaupungiksi julkinen liikenne pelaa superhyvin. Pääasiassa maan päällä kulkeva L-metro, kattava bussiliikenne ja hyvät pyörätiet takasivat saumattoman liikkumisen. Kaupungista saa myös kivan kuvan vesiteitse nappaamalla viisi dollaria kustantavan vesitaksin. Chicagon ollessa Amerikan kolmanneksi suurin kaupunki välimatkat ovat kuitenkin suuria. Monesti päätimme kävellä, kun matkaa on vain pari korttelia ja sitten kuitenkin löysimme itsemme puolen tunnin päästä edelleen matkalta kohti kohdetta.

Pyörien vuokraus Chicagossa oli fiksu veto!

Henkilökohtainen suosikkini kaupungissa oli monta kilometriä jatkuva rantabulevardi. Pyöräilimme aina sitä pitkin uptownissa sijaitsevasta hotellistamme keskustaan ja yhtenä aamuna heitettiin jopa aamulenkki. Maisemat yli Michigan-järven olivat vuorokaudenajasta riippumatta upeat. Turkoosina hohtavasta vedestä ja horisontissa näkyvistä pilvenpiirtäjistä on kameran rullalle tallentunut varmaan yli sata kuvaa.

Oak Street Beach

Minulle paras matkakohde on sellainen, jossa ranta- ja kaupunkiloman saa saumattomasti yhdistettyä. Chicagossa auringosta pääsi nauttimaan upeissa maisemissa kun heti rannan takana häämötti pilvenpiirtäjien joukko ja edessä turkoosina hohtava Michigan-järvi. Järvessä uiminen oli muuten huomattavasti miellyttävämpää kuin perinteisessä merivedessä polskiminen. Ei suuria aaltoja, ei kirvelevää suolavettä.

Chicagon Chinatown

Chicago Bucktown ja upeat graffitit

Chicagossa aluejako muistuttaa aika paljon New Yorkia. Erityisesti Brooklyniä muistuttava hipsterialue Bucktown, Upper East Sidea vastaava Gold Coast ja Chicagon Chinatown toivat mieleen New Yorkin. Muuten kaupungit eroavat toisistaan mielestäni aika paljon. New Yorkin jatkuvaan sykkeeseen verrattuna Chicago on varsin rauhallinen miljoonakaupunki. Lähiöalueita lapsiperheineen oli vain muutamaan kilometrin päässä keskustasta ja matala asutus puutarhoineen oli ihanan idyllinen! Vaikka meitä varoitettiin Chicagon vaarallisuudesta, en kokenut oloani kertaakaan turvattomaksi.

Viimeisenä päivänä menimme Amerikan korkeimpaan rakennukseen Willis Toweriin, josta avautuvat näkymät olivat upeat. Chicagon siluetti tekee siitä todella kuvauksellisen kaupungin. Taivasta halkovat pilvenpiirtäjät, kaupungin keskustan jakava Chicagojoki ja vehreät puistot jäivät erityisesti mieleeni. Parasta kohteessa on saumaton ranta- ja kaupunkiloman yhdistäminen. Mikä täydellinen kesäkohde!

Finnair lentää suorin lennoin Helsingistä Chicagoon 6.4.–28.10.2017.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sofia torstai, 6 heinäkuun, 2017 at 14:32

  En ole koskaan vakavasti haaveillut chicagosta, koska olen paatumaton NY-fani, mutta voi olla että sait nyt kyllä mut taivuteltua vielä chicagoonkin! Tosi kivan oloinen kaupunki sun kuvien perusteella! 🙂

  • Reply Emilia maanantai, 10 heinäkuun, 2017 at 12:31

   Suosittelen! Talvella en ehkä Chicagoon lähtisi, mutta kesäaikaan se on erinomainen matkakohde! 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää perjantai, 7 heinäkuun, 2017 at 19:45

  Olen aina tykännyt kovasti Chicagosta. Nuorempana olin töissä Wisconsinissa ja siitä oli vain hujaus viikonloppua viettämään Chicagoon. Tosin Wisconsinissa aina tuumattiin että chicagolaiset ovat snobeja mutta en sitä erityisesti huomannut 🙂 Juuri tuo vesielementti tekee kaupungista tosi kiehtovan. Lähellä on rantaa, järveä ja jokia. Ja tietenkin paljon nähtävää. On kyllä totta, että Chicagossa on alueita joilta on parempi pysytellä poissa, mutta eikös se päde vähän kaikkiin suurkaupunkeihin. Kun pitää järjen päässä niin pärjää. Taisin viettää elämäni hurjimman hotelliyön juurikin Chicagossa http://www.paulagaston.com/viinilaaksonviemaa/yovyimme-gangsterien-majapaikassa-chicagossa

  • Reply Emilia maanantai, 10 heinäkuun, 2017 at 12:38

   Vesi taitaa tuoda kaupunkiin kuin kaupunkiin viihtyisyyttä ja monipuolisuutta! Ai kauheeta, en ollut kuullutkaan tuosta postauksesi pahamaineisesta Tokyo hotellista! Kyllä olisi saattanut heikompaa alkaa hirvittää… 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 9 heinäkuun, 2017 at 12:10

  Chicago kiinnostaa, kiitos siis postauksesta! Katsoimme jo toissa talvena edullisia lentoja sinne, mutta sitten kohde vaihtui monestakin syystä… Yksi oli Chicagon (kuulemma) hyytävä talvi!

  • Reply Emilia maanantai, 10 heinäkuun, 2017 at 12:41

   Sinne tuntuu löytyvän yllättävän paljon halpoja lentoja. En ehkä itsekään lähtisi talvella uudestaan vaikka kaupunkiin ihastuinkin. Jäisi niin paljon kokematta kylmän sään vuoksi!

 • Reply Sini tiistai, 8 elokuun, 2017 at 10:15

  Jes ihana postaus, kiitos! Oon lähdössä parin viikon päästä Chicagoon minilomalle melko spontaanisti ja ennakkoluulot miljoonakaupunkeja kohtaan on aika isot. Arvostan siis yleensä reissuilla luontokohteita jne. mutta nyt pitää antaa mahdollisuus. Kuulostaa tän perusteella siltä, et Chicago on just oikea kaupunkikohde mulle!

 • Leave a Reply