Suomen suurin matkablogiyhteisö
Elämä Ruoka

Apua matkakuumeeseen – Teemaillallinen Italian tyyliin

sunnuntai, 14 toukokuun, 2017

Vaihto Madridissa toi paljon uusia tapoja ja harrastuksia, joista tärkeimpänä mainittakoon ystävien kerääntyminen yhteisen pöydän ääreen. Kotona kokatuista illallisista tuli lähes viikottaista rutiinia ja tällainen kokematon kokkikin kuin minä rohkaistuin houstaamaan parit illalliset. Halusin tuoda tämän ihanan tavan mukanani Suomeen, ja ehdotin kaveriporukalle illallisringin perustamista. Idea sai ihanan paljon kannatusta ja ensimmäinen illallinen pantiin täytäntöön viime viikonloppuna. Itse asiassa meidän piti toimia isäntinä, mutta remontin viivästymisen vuoksi se jäi haaveeksi. Onneksi löytyi houstit suht lyhyellä varoitusajalla!

Ideana oli, että rajataan teema niin, että jokainen illallinen rakentuu jonkin maan ympärille. Tällä kertaa teemana oli Italia. Olemme lähdössä elokuussa Sisiliaan tällä porukalla, joten Italia oli teemana mitä mainioin.  Alkuruoaksi bruchettaa, pääruoaksi pastaa ja jälkkäriksi tiramisua espresson ja proseccon kera. Alkumaljat nostimme Aperolilla ja lasi täyttyi italialaisilla viineillä. Tunnelmaa loi italialainen musiikki ja teemaan sopiva kattaus.

Italialainen illallinen Sievon toimistolla

 

#Love @Sievo

Upeat puitteet ydinkeskustassa meille tarjosi Sievon toimisto. Superviihtyisä toimisto aivan Helsingin keskustassa oli mitä mainioin lokaatio tälle ensimmäiselle illalliselle. Kyllä kelpasi hörppiä proseccoa siinä auringon laskiessa ja maalatessa taivaan rannan ensin oranssiksi ja lopulta pimeyden vallatessa kaupungin. Ruokailun jälkeen istuttiin siinä Eros Ramazottia kuunnellen kynttilän valossa pari tuntia. Superkliseinen asetelma, mutta ai että se oli ihanaa. Näitä lisää!

Auringon lasku Rautatientorilla

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Viherjuuria sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 21:30

  Eikö ole jännä, että täällä maailmalla syöminen on aina kovin sosiaalista ja illallisvieraita saattaa piipahtaa lähes spontaanisti keskellä viikkoakin? Täällä Saksassakin syöminen on ehdottoman yhteisöllinen juttu. Suomessa napsitaan illalla voileipiä jääkaapista, vaikka ei se paljoa vaatisi kysyä, tuleeko joku illalla syömään. Olisi ehdottomasti pitänyt kokkailla ihmisten kanssa opiskeluaikoina enemmän 🙂 Aika hulppeat puitteet teillä kyllä oli!

  • Reply Emilia sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 22:10

   No on! Yksi espanjalainen kaverini oli ollut Suomessa vaihdossa, ja selitti tätä kotihiireilyä pimeydellä ja kylmyydellä. Mutta toisaalta luulisi, että silloin kivoilla illallisilla olisi entistä suurempi painoarvo arjen piristäjänä… 😀 Jaa-a mene ja tiedä!

 • Reply Susanna sunnuntai, 14 toukokuun, 2017 at 23:29

  Kivan kuuloinen teemailta ja ruuat näyttää hyviltä! pitää jossain vaiheessa kirjoittaa (ainakin kesällä) matkoilta löydetyistä suosikkijuomista ja ruuasta

  • Reply Emilia maanantai, 15 toukokuun, 2017 at 11:06

   Oli kyllä ihania ruokia, nousi rima aika korkealle seuraavaan illalliseen!

  Leave a Reply