Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajankohtainen Juhla Random

Uusivuosi Suomessa – uhka vai mahdollisuus

lauantai, 31 joulukuun, 2016

Tänään se on taas edessä, uusivuosi! En tiedä teistä, mutta itselläni tämä ei lukeudu lempijuhlien joukkoon. Koko aatto tuo minulle harmaita hiuksia monta viikkoa etukäteen. Mitä nyt tehdään ja minne mennään ja kenen kanssa ja pitääkö ostaa uusi mekko ja entä jos Pena ei pääsekään sinne juhliin ja ei tota voi jättää ulkopuolelle. Vai pitäiskö pitää omat juhlat mut mitä naapurit sanois. Sit pitäis kutsuu kaikki ketkä tuntee ettei kukaan vaan loukkaannu ja sit kuitenkin lähtis käsistä ja hirvee siivous. Pitäiskö vaan olla yksin himassa. No ei, ei nyt uutena vuotena niin voi tehdä, pakko tehdä jotain.

Osaksi ehkä tämän vuoksi olen viimeisen kolmen vuoden ajan karannut joulun jälkeen ulkomaille ja nauttinut vuodenvaihteesta muilla mailla. Ei sillä, että ulkomailla vietetytkään uudenvuoden aatot olisivat aina menneet ihan putkeen, mutta ainakaan ei ole tarvinnut stressata mistään ja iltaa on voinut pitää vain yhtenä tavallisena iltana muiden joukossa.

IMG_2027

Vuoden päätteeksi 2013 lähdimme viikoksi Gambiaan. Päädyimme viettämään aaton hotellissa afrikkalaista ruokaa syöden ja ohjelmanumeroista nauttien. Puolenyön aikaan ammuttiin muutama raketti ja noin vartti sen jälkeen alue oli tyhjentynyt ja meno täysi nolla. Yritimme lähteä keskustaan yksille, mutta turisteista ärtyneiden paikallisten aiheuttaman lievän mellakan vuoksi tuntui turvallisemmalta palata takaisin hotellille. Halusin kuitenkin juoda vielä yhden Irish coffeen ennen nukkumaanmenoa siinä ainoassa kuppilassa matkalla kotiin. Se maistui oudolta, mutta en välittänyt. Seuraavana päivänä kärsin elämäni toistaiseksi pahimmasta ruokamyrkytyksestä.

IMG_6402

IMG_5507

2014 toteutimme pitkään suunnitellun Floridan reissun ja ajoitimme sen tarkoituksella juuri uudenvuoden hujakoille. Saavuimme Floridaan vain pari päivää ennen aattoa, joten jetlag oli vielä suht kova. Alkuilta meni leppoisasti West Palm Beachillä paikallisessa ravintolassa uudenvuoden illallisen äärellä. Kellon lähestyessä puolta yötä toden teolla piti taistella, että pysyi hereillä. Muistan, kuinka nuokuimme poikaystävän kanssa penkillä illallisen jälkeen vain odottaen, että vuosi vaihtuisi ja pääsisi nukkumaan. Se oli valvomisen arvoista, sillä ilotulitukset olivat upeat, varmasti hienoimmat mitä olen eläessäni nähnyt.

Viime uudenvuoden vietimme New Yorkissa. Olimme lukeneet paljon uudenvuoden vietosta New Yorkissa, mutta mitään vaihtoehdoista emme kuitenkaan saaneet varattua etukäteen. Meinasin tyytyä ajatukseen siitä, että syömme nuudeleita Airbnb-kämpässä Times Squaren lähetystä katsoen. Upper East Sidella sijaitsevasta kreikkalaisesta Anassa tavernasta löytyi kuitenkin pöytä kahdelle. Ilta meni tosi mukavasti, ruoka oli hyvää ja samassa ravintolassa jatkuneet afterpartyt onnistuneet. Jetlagista huolimatta jaksoimme valvoa aina kolmeen asti!

IMG_5443

IMG_5461

Paradoksaalista, että nyt kun hetkellisesti asuu ulkomailla, viettää kuitenkin uudenvuoden Suomessa. Parempi yrittää mennä tällä viime vuosilta tutulla loma-asenteella, ja olla odottamatta mitään. Ja tällä kertaa ainakin asu on valmiina juhlapaikka selvillä!

Rentouttavaa uudenvuoden aattoa kaikille!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply