Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Hampuri Vinkki

Joulumarkkinat Hampurissa

tiistai, 6 joulukuun, 2016

Täällä kirjoittaa ihminen, joka ei ollut 24-vuotisen elämänsä aikana koskaan käynyt joulumarkkinoilla. Tarpeeton joulukrääsä ja ylihintaiset herkut eivät ole kiinnostaneet millään tavalla. No, kuten usein jonkun asian tuomitessaan sitä kuitenkin jossain vaiheessa kääntää kelkkansa. Näin kävi Hampurissa. En voi kieltää, ettenkö olisi nauttinut saksalaisista joulutoreista. Fiilis siellä oli ihana ja 3 euron Glühwein herkullista. Vaikka ei olisi rahaa ostaa mitään, aion ehdottomasti käydä tsekkaamassa myös Madridin Plaza Mayorilta löytyvän joulutorin. Helsingin Tuomaan markkinat loppuvat juuri päivää ennen saapumistani, nyyhkis.

Takaisin Hampuriin.  Ajoitin Saksan matkani juuri joulutorien avajaisviikon jälkeiselle viikonlopulle, jolloin kaikki joulumarkkinat olivat jo auki. Joulutoreja Hampurista tuntuu löytyvän joka kulman takaa, mutta tässä kolme mieleeni jäänyttä:

1. Rathausplatzin joulumarkkinat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suurin ja varmasti myös eniten turisteja vetävä joulutori sijaitsee Hampurin keskustassa aivan kaupungintalon edessä. Myynnissä on kaikkea, mitä ihminen voi joulumarkkinoilta hakea: joulukoristeita, ruokaa, juomaa, lasten leluja, makeisia…

Sanoisin, että tämä tori on parhaimmillaan illalla auringon laskettua. Koristevalot ovat upeat, ja erityisesti torin edustalla oleva valtava valoista tehty joulukuusi jäi mieleen. Jälkikäteen satuin lukemaan, että tori on myös kuuluisa iltapäivän (16, 18 & 20) tasatunnein torin yllä rekensä kanssa lentävästä joulupukista.

Ajankohta: 23.11.-23.12.2016
Rathausmarkt, Hamburg

2. St Petrin joulumarkkinat

Getting a proper Christmas mood at the #christmasmarket of #Hamburg

PB281042

Hieman rauhallisemmat St Petri -kirkon kupeessa olevat joulumarkkinat olivat minulle juuri sopivan kokoiset. Paikalla ei ollut samanlaista ihmistulvaa kuin suuremmilla joulutoreilla. Joulumusiikki ei raikunut pitkin toria samaan tapaan kuin Rathausplatzin markkinoilla ja valokoristeita oli selvästi vähemmän, mutta puiset mökit ja aidot kuuset loivat jouluista tunnelmaa. Tarjolla oli pääasiassa ruokaa, makeisia ja joulukoristeita.

Ajankohta: 23.11.-30.12
Kreuslerstraße 6, Hamburg

3. Mönckebergstraßen ympäristön joulumarkkinat

PB260624

Ison ostoskadun ja Europa Passage -ostoskeskuksen lähistöllä on useita laajalle alueelle levittyviä joulumarkkinoita. Mönckebergstraßen kupeessa olevien joulumarkkinoiden läpi tuli käveltyä useaan otteeseen. Siellä ruuan tuoksu oli huumaava ja esillä ihanan näköisiä jouluherkkuja. Heräteostosten mahdollisuus on suuri, sillä täällä pysähtyy ihailemaan markkinoita helposti vain läpikulkumatkalla.

Ajankohta 26.11.-30.12.
Gerhart-Hauptmann-Platz, Hamburg

Dom

PB270881

PB270897

Lisäksi kävimme myös Winterdom-tivolissa, joka on kuukauden Hampurissa oleva huvipuisto.  Huvipuisto saapuu Hampuriin kolmesti vuodessa. Ihmeellistä, miten vain väliaikainen huvipuisto voi tuntua jopa suuremmalta ja monipuolisemmalta kuin Suomen suurin huvipuisto Linnanmäki! Esimerkiksi vuoristoratoja oli useaa sorttia ja myyntikojuja oli käsittämättömän paljon. Perinteisen hattaran ja popcornien lisäksi myynnissä oli joulumarkkinoilta tuttua joulutavaraa ja ruokaa Glühweinia unohtamatta. Myös fiilis oli erilainen, paikalla oli paljon aikuisia ja koko alue näytti olevan yhtä anniskelualuetta.

Winterdom Hampurissa 4.11.-4.12.2016
Heiligengeistfeld, Hamburg

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, 13 joulukuun, 2016 at 17:52

    Uskomaton kyllä toi huvipuisto. Näyttää ainakin upealta, en yhtään epäile, etteikö olisi vähintään lintsin veroinen. Ja Hampurihan on näemmä varsinainen joulukaupunki. 🙂

    • Reply Emilia keskiviikko, 14 joulukuun, 2016 at 20:49

      Jep, harmi että oli niin kylmä ettei tullut testattua laitteita! Hampurista todella löytyy kaikki mitä joulukaupungilta voi toivoa! Suosittelen lmpimästi. 🙂

    Leave a Reply