Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Matkakertomus Porto Portugali Viikonloppureissu

Porto travel diary

torstai, 24 marraskuun, 2016

Huh, terveiset sateisesta Madridista. Palasimme maanantaina Portosta ja väsymys painaa edelleen tuhdisti. Tällaiset kolmen päivän kaupunkireissut ovat aina kovin intensiivisiä. Lähdimme Portoon lauantai-aamuna. Leppoisa, alle tunnin kestävä lento meni mukavasti Ryanairin siivillä. Porton lentokenttä yllätti positiivisesti, se oli todella siisti ja moderni sekä erityisen helposti suunnistettavissa. Lentokenttämetroa sai odottaa 20 minuuttia, mutta sitä lukuun ottamatta kaikki sujui kuin rasvattu.

Jo matkalle lähtiessä tiedostin, että tulisi satamaan joka päivä. Olihan kyseessä yksi Euroopan sateisimmista kaupunkikohteista ja marraskuu. Harmaa näkymä ja kylmä ilma vaikuttivat fiilikseen kaupungista, ja ensimmäisenä päivänä en ollut yhtään vakuuttunut matkakohteestamme. Rupsahtanutta ja äärettömän hiljaista kaikkialla. Lauantaina iltapäivästäkin kadut olivat typötyhjiä. Sateella ulos olivat uskaltautuneet meidän lisäksi vain muut turistit. Joita oli muuten tähän matkustusaikaan nähden todella paljon. Marraskuinen Porto kiehtoo selvästi.

Hostellissa meitä suositeltiin ottamaan historiallinen ratikka muutaman kilometrin päähän meren rantaan. Kävimme ensin brunssilla ja suuntasimme sitten sinne. Perille päästyämme sade oli yltynyt ja tuuli niin paljon, että tuntui kuin olisi lähtenyt lentoon. Olen todella kaivannut merta ja erityisesti sen tuoksua, mutta siellä myrskyssä hytistessä ei kyllä hirveästi innostanut.

PB190094

PB190075PB190080

Päätimme mennä sateen suojaan paikalliseen baariin maistelemaan Portviiniä. Ai että se oli hyvää.  Tuijottelimme lainehtivia katuja usean tunnin ennen kuin päätimme lähteä taksilla hostellia kohti.

Illalliselle menimme paikallisten suosimaan Antunes-ravintolaan. Annokset olivat valtavia ja hyvän hintaisia, mutta pakko myöntää, että erityisiä herkkuhetkiä ei tällä kertaa koettu. Sainkin Porton fiilistelypostaukseen kommentin, että ravintoloilta on turha odottaa liikoja. Ruoka oli minun makuuni mautonta ja liian rasvaista. Porton kuuluisaa herkkua Francesinhaa emme uskaltaneet maistaa, niin ällöttävältä se näytti. Portugalilaiset kaverini olivat meihin erittäin pettyneitä.
PB200283

Toisen päivän käytimme kaupungilla pyörimiseen ja suurin piirtein jokaisen kolkan koluamiseen Portossa vaihdossa olevan oppaamme kanssa. Auringonlaskun aikaan Douro-joen vartta kävellessä ihastuin kaupunkiin täysin. Niin kaunista ja söpöä. Hymyileviä ihmisiä ja hyvää viiniä… Ensimmäisen päivän havainnot harmaudesta ja hiljaisuudesta muuttuivat positiivisiksi, sillä kaupungin rosoinen olemus teki siitä uniikin ja varsin kuvauksellisen. Lisäksi hiljaisuus joella oli ihanan rentouttavaa kun on tottunut Madridin jatkuvaan meluun.

PB200211

Dom Luis -silta teki minuun suuren vaikutuksen. Se oli juuri niin upea kuin kaikissa kuvissa. Nousimme vastarannalla olevalle näköalatasanteelle, josta näkymä kaupungin yli oli uskomattoman kaunis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PB200264

Viimeisen päivän kulutimme kaupoissa kierrellen (kenkäshoppailu italialaisen kanssa – eh, en suosittele) ja syöden. Täysin suunnittelematta poikkesimme myös markkinoille vanhan kaupungin kupeessa. Jos on Portossa pidemmän aikaa, suosittelen ehdottomasti hyödyntämään markkinoiden tarjonnan. Tarjolla on kaikkea hedelmistä ja vihanneksista viiniin ja kukkiin. Todella edullisesti. Ainakin talviaikaan ruuhkaa on turha pelätä, sillä täälläkin oli äärimmäisen hiljaista ja tyhjää.

PB210380

PB210384

Erityisesti myöhäinen lounas vanhan kaupungin Bacalhau-ravintolassa jäi mieleen. Vaikka paikka oli pahimmalla turistialueella, hintalaatusuhde oli erinomainen. Tonnikala bataattimuhennoksella ja 2 lasia viiniä kustansi n. 15 euroa. Annos oli ehdottomasti paras Portossa nauttimani ja upeasta miljööstä olisin ollut valmis maksamaan extraakin. Oli rentouttavaa katsella joella lipuvia veneitä ja nauttia jopa pienen hetken paistaneesta auringosta!

PB210450 PB210442

PB210425

PB210413

Summa summarum, Porto on kaupunkina peruskiva, mutta ei vedä vertoja isosiskolleen Lissabonille. Toki täytyy ottaa huomioon, että matkustusaikamme ei ollut mairitteleva tälle kohteelle. Porto on varmasti parhaimmillaan kesällä. Nyt huono sää ja ihmisten vähäisyys antoivat kaupungista vähän kolkon kuvan. Voisin palata kaupunkiin muutamaksi päiväksi osana isompaa Portugalin matkaa, mutta Suomesta en lähtisi varta vasten tänne uudelleen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply