Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Espanja Madrid

Turistina omassa kotikaupungissa

tiistai, marraskuu 1, 2016

Huh mitä kiirettä on taas pitänyt. Toimin lähes ympärivuorokautisena matkaoppaana vanhemmilleni, jotka saapuivat Madridiin viideksi päiväksi viime viikolla lomailemaan. Lapsuuden haaveammattini paloi sisälläni kun kirjoitin heille viisipäiväisen matkaohjelman ja varailin ravintoloita etukäteen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikö vain!

On jännä, miten siinä toisia kaupunkia pitkin kierrättäessä huomaa, kuinka on itsekin tutustunut vasta murto-osaan paikasta, jossa asuu. Pakko siis kai myöntää, että näin itsekin tämä viiden päivän aikana enemmän Madridia kuin kahden kuukauden aikana yhteensä. Jotenkin sitä jumittuu menemään aina samoihin paikkoihin ja kävelemään samoja katuja.

P9180100

Auringonlasku Parque del Oestessa

P9180094

Jos nyt kysyn, mikä on kaikkein turistein asia mitä ihminen voi kaupunkikohteessa tehdä, epäilen, että ainakin 50 % teistä ajattelee samaa asiaa kuin minä: Hop on Hop off -turistibussiin hyppääminen. Ja sen me teimme. Yhden päivälipun ostaessa sai pääsyn kahteen eri reittiin, jotka jakautuivat perinteiseen ja moderniin Madridiin. Molemmat kierrokset oli suunniteltu todella hyvin ja en keksinyt mitään olennaista, mikä olisi jäänyt kierrokselta pois.

Siinä todellisen turisti-identiteetin päälle puskiessa ihan vahingossa eläydyin rooliini täysin. Kiinalaisten ja saksalaisten turistien vierellä napsin kuvia kohteista, joiden ohi kävelen viikottain. Satoja, niin huonoja kuvia, joilla en koskaan mitään tee. Bussista poistuessa kiitin vahingossa englanniksi ja heti kadulle saapuessani otin kartan käteen täysin tiedostamatta, että tästä minä usein kuljen ilman karttaa. Noh, minun olessa puikoissa, eksyimme kuitenkin kartankin kanssa useaan otteeseen.

PA280497

PA280522

Madrid on kulttuurin ja kulinarismin pääkaupunki, mutta täytyy myöntää, että me keskityimme lähinnä jälkimmäiseen. Jo pari viikkoa etukäteen valitsin ravintolat ja tein varaukset. Epäilen, että muuten olisin varmaan turisti-identiteettini kanssa pudonnut kaupunkia valloittaviin turistiansoihin, sillä Madridissa liian kallista ja laadutonta ruokaa tarjoavia ravintoloita on todella paljon. Ehkä on joskus niitäkin tullut kokeiltua…

Söimme ensimmäisenä iltana espanjalaisen illallisen upealla näkymällä El Ventorillossa, toisena herkullisen illallisen uudessa lempiravintolassani El Perro y la Galletassa, kolmantena jaoimme espanjalaiseen tapaan isot annokset Marietassa, neljäntenä pihistelimme Lateralissa ja viidentenä vedimme ykköset päälle ja suuntasimme Ten con teniin. Tämän herkuttelun johdosta Madridin top 3 parhaat ravintolat -listani meni täysin uusiksi. Jaan ravintolalistani blogissa kunhan ehdin testata vielä muutaman herkullisista ruoistaan kuuluisan ravintolan.

PA280528PA280491

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, marraskuu 2, 2016 at 18:11

    Siis niin tuttu tunne! Kun olin vuosi sitten Shanghaissa vaihdossa ja äiti ja sisko tulivat kylään, niin kyllä siinä sai kädestä pitäen auttaa ja neuvoa jokaisen asian. 😀 Toisaalta oli hauskaa, kun pystyi näyttämään ja kertomaan asioita, toisaalta sitä juurikin huomasi, ettei osannut vastata läheskään kaikkiin uteluihin eikä tuntenut kaupunkiakaan niin hyvin kuin oli omia polkuja tallatessaan kuvitellut. 😀

    • Reply Emilia torstai, marraskuu 3, 2016 at 21:49

      Jep, ihan totta! Ehkäpä sitten seuraavien vierailijoiden tullessa sujuu entistä paremmin 🙂

    Leave a Reply