Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Lissabon Portugali Viikonloppureissu

Porto calling

torstai, 20 lokakuun, 2016

Tiedättekö, miten houkuttelevaa on buukata lentoja, kun hinnat ovat kaksinumeroisia ja tarjontaa löytyy minne vaan, mihin aikaan vaan. Se voi olla jopa niin houkuttelevaa, että extempore buukataan lennot illallisen päätteeksi neljännen viinilasin hiljalleen tyhjentyessä. Näin varasimme ensimmäisen reissumme yhtenä sateisena keskiviikkoiltana. Kohteen valinnassa olimme yksimielisiä: 45 euron hintaiset lennot Portoon veivät voiton.

Matkustin Portugaliin ensimmäisen kerran viime kesänä, kun lähdimme R:n kanssa Juhannusta pakoon Lissaboniin. Rakastuin kaupunkiin totaalisesti. Sen lämmin tunnelma, vaihtelevat maisemat ja ihanat puistot veivät sydämeni heti ensimmäisenä päivänä. Ja tietysti ruoka. En ole varmaan millään reissulla onnistunut valitsemaan annoksiani niin hyvin.

Täytyy myöntää, että kun varasimme Porton matkan, en rehellisesti sanottuna tiennyt kohteestamme mitään muuta, kuin että se on Portugalissa jossain päin rannikkoa. Hiljaa mielessäni mietin, oliko Porto se pieni surffikylä Lissabonin eteläpuolella. Haha, ei ollut. Wikipedian kaksi ensimmäistä lausetta luettuani selvisi, että Porto on kaupunki Portugalin pohjoisosassa. Vuonna 2011 Portossa oli 238 000 asukasta, mitä teki siitä Portugalin toiseksi suurimman kaupungin.

Koska kyseessä on kalsea marraskuu, parempi vaan, että kaupungilla on muutakin annettavaa kun vain ranta ja surffaajat lautoineen. Porton historiallinen keskusta ja satama ovat varmasti näkemisen arvoisia. Eniten odotan kuitenkin perinteistä portugalilaista ruokaa. Ravintolalista on jo tekeillä, vaikka matkaan on vielä kolme viikkoa.

P6250182  P6250214   P6250216  P6270481

P6230068P6270489

Kuvat Lissabonin matkalta kesäkuulta 2016.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, 20 lokakuun, 2016 at 21:51

  Aah, mä just tein oman oodini Lissabonille, joka on niin <3 https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/10/20/seitseman-syyta-miksi-rakastan-lissabonia/
  Samalla kävi kyllä mielessä, että Portoon pitäisi myös päästä joskus. Hyviä tulevia reissuja!

  • Reply emiliajaa perjantai, 21 lokakuun, 2016 at 16:39

   Oli pakko käydä lukemassa ja heti alkoi kaduttamaan, ettei buukattu taas uutta matkaa Lissaboniin Porton sijaan, heh! Kiitos ja samoin sinne! 🙂

 • Reply miija perjantai, 21 lokakuun, 2016 at 13:28

  Itse matkasin Lissaboniin kanssa tänä kesänä ja ihastuin! Pitkään pohdin Lissabonin ja Porton välillä, päätyen sitten Lissaboniin, mutta Portoon on pakko kyllä kanssa joskus päästä. Vaikuttaa erittäin monipuoliselta kohteelta. 🙂

  • Reply emiliajaa perjantai, 21 lokakuun, 2016 at 16:37

   Jep, en taida tietää ketään Lissaboniin matkannutta joka ei olisi kaupungille syttynyt! Toivotaan, että Portokin vastaa odotuksia 🙂

 • Reply sauer torstai, 27 lokakuun, 2016 at 01:22

  Porto on huikean hieno kaupunki, joka muuten valittiin v.2014 Euroopan parhaaksi kaupunkikohteeksi! Ravintolamaailmalta en kuitenkaan odottaisi ihan hirveästi, toki helmiäkin on, suosittelen etenkin niitä harvoja kasvisravintoloita, joita kaupungista löytyy. Vietin puolivuotisen vaihto-opiskelijana Portossa ja nykyään sinne on vuosittain päästävä takaisin! 🙂

  • Reply emiliajaa tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 18:27

   Ihan totta, en tiennytkään! Haha kiitos vinkistä, onneksi kasvisravintolat on erityisesti allekirjoittaneen mieleen 🙂

  Leave a Reply