Suomen suurin matkablogiyhteisö
Ajatuksia Elämä Erasmus Madrid

Syksyn kaipuu

torstai, 6 lokakuun, 2016

Olen auringonpalvoja isolla A:lla. En keksi mitään parempaa kuin hyvän kirjan lukeminen auringossa veden äärellä musiikin soidessa taustalla. En tiedä, onko syy sitten veden puuttumisen vai kesämittarin täyttymisen, mutta auringonotto ei ole napannut täällä ollenkaan. Voi myös olla, että olen omaksunut paikallisilta tavan kaihtaa aurinkoa. Oli asteita 20 tai 35, pukeudutaan pitkähihaisiin ja kuljetaan kadun varjoisaa puolta. Yksi päivä satuin istumaan vähän pidemmän aikaa puiston penkillä, kun eräs espanjalainen señor villakankaaseen vuorautuneena kommentoi, että mene pois auringosta, sinä palat.

14488210_620365678135177_5258249806756708352_n

Lehtien putoamista lukuun ottamatta täällä ei ole merkkiäkään syksystä. Kuljen päivästä toiseen samoissa vaatteissa kuin Suomessa kesän ainoina hellepäivinä. Ei ole tainnut olla päivää, jolloin en olisi kironnut sitä, että puin taas päälleni liikaa vaatetta. Hirvittävä soija koko ajan.

Kesti neljä viikkoa myöntää se. Minä kaipaan syksyä, hirvittävän paljon. Kuulaita aamuja, jolloin voi haistaa syksyn ihanan tuoksun ja aurinkoisia, mutta viileitä päiviä. Odotan, että aamulenkillä hengitys höyryää ja viileys pistelee keuhkoja. Odotan, että voin kulkea kaupungilla nahkatakissa, isossa neuleessa ja hattu päässä. Odotan sitä, että voin sytyttää huoneeseeni kynttilöitä, käpertyä peittoon ja kuunnella ulkoa kantautuvaa tuulen ulinaa ja sateen ropinaa. Kaikkein eniten odotan syksyn mukanaan tuomaa inspiraatiota.

P9200123

P9200125

Vaikka haaveilen syksystä, samaan aikaan tuntuu, että tästä kuumuudesta on nautittava täysillä koko ajan ja ulkona on vietettävä aikaa niin paljon kuin mahdollista. On jatkuva tarve riekkua kaupungilla ja olla tekemättä mitään hyödyllistä. Tietysti kävellä kadun aurinkoista puolta ja viettää luentojen väliset tauot auringossa.

P9260168

Tätä tekstiä kirjoitan kahvilan terassilla noin kolmenkymmenen asteen helteessä. Selkä on hiessä ja janottaa. Voisin mennä sisälle, mutta sisäinen auringonpalvojani kehottaa pysymään paahteessa. Se ei välitä siitä, että auringossa oleva käsi punottaa jo pahaenteisesti ja kuumuus vaikeuttaa keskittymistä.

Tiedän, että kun ne kylmät päivät sitten tulevat, olen tyytymätön ja kaipaan Madridin kuumuutta. Täytyy siis nauttia vielä hetki, sillä jo ensi viikolla celciukset putoavat roimasti.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply