Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Espanja Viikonloppureissu Zaragoza

Zaragoza

perjantai, 16 syyskuun, 2016

Ensimmäinen viikonloppureissuni Espanjassa sujui mainiosti. Kahteen päivään mahtui paljon naurua, kymmeniä tuhansia askelia, hyvää ruokaa ja halpaa viiniä. Erityisesti kauniit talot ja ihmisten ystävällisyys jäivät Zaragozasta mieleen.

Jo aamulla Madridista matkaan lähtiessämme minulla oli olo, että jotain erikoista varmaan tälläkin reissulla sattuisi. Noh, olimme juuri ohittaneet Zaragozan kaupungin kyltin, kun automme hajosi. Ensin lakkasi toimimasta mittarit, sitten radio ja lopulta moottori. Espanjalainen mentaliteetti on varmaan alkanut iskostua minuun, koska pysyin tyynen rauhallisena ja avun odottelu (joka kesti noin tunnin) ei edes tuntunut pitkältä. Eri asia olisi ollut, jos auto olisi hajonnut keskellä Aragonian autiota serpentiinitietä, jota pitkin tulimme Monasterio de Piedran luonnonpuistosta. Puisto oli niin upea, että se ansaitsee oman postauksensa.

P9110270

Perille päästyämme pääsin ensimmäistä kertaa maistamaan itse maman tekemää espanjalaista ruokaa ja seuraamaan espanjalaista perhe-elämää aitiopaikalta. Samassa talossa majaa pitivät Alejandron äiti, isä, setä ja kaksi veljeä, kaikki aikuisia. Ovi kävi tasaiseen tahtiin sukulaisten ja ystävien poiketessa kylään. Kaikki olivat kovin kiinnostuneita minusta ja Suomesta ylipäätään. Epäilen, että Alejandron isä oli googlettanut Suomen juuri ennen tuloani, sillä hän tuntui tietävän Suomesta kaiken. Keskustelussa esiin nousivat muun muassa Mannerheim, Alvar Aalto, Sibelius, Oulu ja Paavo Nurmi.

P9110275

Lauantai-iltaa vietimme tapaksia ja viiniä nautiskellen. El Tubon kadulta löytyy valtavasti halpoja ja hyviä tapaspaikkoja. Viinibaareista mieleen jäi Bodegas Almau: aragonilaista herkkuviiniä kahdella eurolla. Pimeällä Zaragoza on kovin kaunis ja erityisesti Pilarin aukio ja maisema sillalta on katsastamisen arvoinen.

P9110252

Sunnuntaina teimme kaupunkikierroksen todella innokkaan oppaani kanssa. Zaragozassa on jonkun verran nähtävää, mutta Madridiin, Sevillaan ja Barcelonaan verrattuna kaupunki tuntuu kovin pieneltä ja tylsältä. Perusnähtävyydet näkee muutamassa tunnissa ja matkat voi taittaa kävellen. Kaksi päivää on juuri sopiva aika viettää Zaragozassa. Kaupungin parasta antia ovat nähtävyyksien sijaan sydämelliset ihmiset.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply