Suomen suurin matkablogiyhteisö
Erasmus Madrid

Zaragozan Alejandro

lauantai, 10 syyskuun, 2016

Istun autossa matkalla Zaragozaan. Takapenkillä on 39-vuotias poliisi ja vieressäni Zaragozan Alejandro, suurin apuni täällä Madridissa. Tapasimme kööpenhaminalaisessa hostellissa vuosi sitten. Tuntuu käsittämättömältä, että sama tyyppi istuu nyt vieressäni kuskaamassa minua kotikonnuilleen Zaragozaan. Vielä käsittämättömämpää on, että kaikki espanjalaiset, joihin olen täällä tutustunut, ovat Zaragozasta kotoisin. Kaupungista, jonka olemassaolosta en edes tiennyt vielä vuosi sitten.

P9090063

Elämä on hassua. Kummallisia sattumia on tapahtunut tässä viimeisen kolmen päivän aikana niin paljon että ihan naurattaa. Heti nostettuani jalkani Suomen maalta alkoi tapahtua. Lentokoneessa espanjalaiset lentoemot istuttivat minut businessluokkaan. Täysin ilmoittamatta Norwegianin halpalento vaihtui skumpan tuoksuiseen businekseen.

Kentällä minua vastassa olivat Zaragozan Alejandro ja Zaragozan Sergio. He veivät minut asunnolleni, jossa odotti Zaragozan Pablo, joka oli sopinut Zaragozan Ineksen kanssa, että hän luovuttaa minulle avaimet. Heti kättelyssä selvisi, että Zaragozan Pablo on asunut vuoden Suomessa, Rovaniemellä. Jos tämä ei ole teistä hassua, ei varmaan sekään, että auton takapenkillä istuva poliisi kertoi juuri olleensa Jugoslavian sodassa suomalaisten rauhanturvaajien kanssa. Eikö Suomi olekaan maailman pepunreikä, jota kukaan ei tunne?

P9090053

Hassua – tai ärsyttävää, asenteesta riippuen, on sekin, että eilen yöllä oikaistessamme puiston kautta kaikki ovet suljettiin noin minuutti sisääntulomme jälkeen ja jäimme jumiin Madridin suurimpaan puistoon keskiyöllä 45 minuutiksi. Kierrettyämme puiston jok’ikisen sisäänkäynnin olin jo luopua toivosta, mutta onneksi löysimme yhden oven, joka oli jäänyt raolleen. Zaragozalaiset olivat jo soittamassa poliiseja meitä pelastamaan.

Nyt kun oikein aloin ajattelemaan, melko hassua on sekin, että kaikista madridilaisista Blablacarin kautta kyytimme on löytänyt juuri espanjalainen poliisi, joka tekee salaisia peitehommia päivät pitkät. (Toivottavasti espanjani ei pettänyt tässä vaiheessa ja ymmärsin todella oikein.)

Tapahtumarikasta, mutta helppoa elämää siis toistaiseksi. Kuumuuteen, byrokratiaan ja espanjalaisten avuliaisuuteen on totuttelemista, mutta muuten olen syvästi ihastunut Madridiin. Uusi koti on täydellisellä sijainnilla, ihmiset on mahtavia ja kaikkialla on kovin kaunista. Toivottavasti myös Zaragoza on yhtä upea kuin Zaragozan Alejandro, Zaragozan Sergio, Zaragozan Pablo, Zaragozan Carol, Zaragozan Claudia, Zaragozan Ines, ja Zaragozan Alberto ovat vakuutelleet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply