Suomen suurin matkablogiyhteisö

Thaimaa

Viimeisenä matkakohteenamme oli Thaimaa, jossa aloitimme matkan Bangkokista. Majoituimme Bangkokissa Khao San Roadin lähettyvillä sijaitsevaan ihastuttavaan hostelliin, jossa Pöpä oli jo aiemmin vieraillut Songkranin aikaan. Hostellissa muistettiinkin Pöpän naama, ja hymy nousi henkilökunnan korville saapuessamme. Pari ensimmäistä päivää meni alueeseen tutustuessa, vähän shoppailumahdollisuuksia kartoittaessa ja pienehköön lääkärireissuun Pöpän tulehtuneen haavan vuoksi.

Alkupäivien jälkeen ostimme liput yöjunaan kohti Surat Thania, josta aloitimme kolmen saaren ”saarihyppelymme”. Junamatka kesti noin 10 tuntia, eikä unenlaatu ollut ihan huippua melkoisen kolinan ja tärinän ansiosta. Surat Thanista matka jatkui melkein samantien lautalla Koh Samuin saarelle. Koh Samuilla majoituimme Chaweng Beachin lähettyvillä, joka oli varmasti saaren vilkkainta aluetta. Reissumme sijoittui kuitenkin sesongin ulkopuolelle, joten meno oli melko rauhallista koko saarella.

Ensimmäiset päivät lepäilimme ja teimme rantakävelyjä mukavissa maisemissa. Vuokrasimme alkuröhnötysten jälkeen skootterit, ja lähdimme tutustumaan saareen paremmin. Saaren kiersi lähes kokonaan yhden päivän aikana, ja matkaan mahtui lukuisia huikeita näköalapaikkoja ja ihania rantoja, joille pysähtyilimme nauttimaan auringosta. Kävimme myös pienissä paikallisissa ravintoloissa syömässä herkullista thaimaalaista ruokaa. Tapasimme hotellissamme kaksi ranskalaista miestä, joiden kanssa lähdimme yhtenä iltana illalliselle. Jatkoimme iltaa ranskalaisten suosimaan baariin, jossa ilta meni biljardia pelatessa sekä mukavia jutellessa.

Koh Samuilta jatkoimme lautalla matkaa Koh Phanganin saarelle, joka tunnetaan muun muassa valtavista kerran kuussa järjestettävistä full moon -partyista. Harmiksemme kyseiset partyt eivät kuitenkaan sattuneet osumaan meidän matka-ajankohtaan. Koh Phanganilla majoituimme rennossa rantabungalowissa, joka oli varustettu omalla riippumatolla. Skoottereilla kiertely oli Koh Samuilla niin huikean mukavaa puuhaa, että vuokrasimme myös täällä skootterit allemme. Saari oli Koh Samuita pienempi, mutta sieltäkin löytyi paljon mahtavia maisemia, joita kelpasi ihastella muutaman päivän. Päivät kuluivatkin suurimmaksi osaksi ympäriinsä huristellessa, aurinkoa ottaessa ja löytämässämme loistavassa pienessä perheravintolassa syödessä. Iltaisin Pöpä kävi haastamassa paikallisia biljardissa lähettyvillä sijaitsevassa sporttibaarissa, jossa kävimme katsomassa myös tietysti Suomen MM-jääkiekkoa.

Viimeisenä saarikohteena meillä oli vuorossa Koh Tao, joka on tunnettu upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan. Koh Taolla majoituimme Sairee Beachin alueella, joka oli melko vilkasta aluetta kaikkine palveluineen. Saaren tiet olivat melko huonokuntoisia, joten päädyimme skootterien vuokraamisen sijaan tutustua saareen jalkaisin. Seikkailimmekin rantaa pitkin reilun tunnin kävelyn jälkeen ihastuttavan pienen poukaman luo, jossa vietimme rauhallisen päivän nauttien kauniista maisemista.

Varasimme Koh Taolla myös koko päivän kestävän snorklasretken, joka sisälsi venematkan saaren ympäri ja snorklausoppaan kuudelle eri spotille. Näimme paljon ihanan värikkäitä kaloja sekä valtavia merikilpikonnia. Tämä retki nousikin ehdottomasti yhdeksi reissumme kohokohdista. Vene pysähtyi muun muassa Shark Bay -nimiselle rannalle, mutta harmiksemme emme nähneet yhtäkään haita, vaikka todistettavasti niitä pyöri juuri sillä hetkellä lähettyvillä. Kävimme retken aikana myös Ko Nang Yanin saarella, jossa kiipesimme näköalatasanteelle, josta oli aivan upeat maisemat.

Koh Taolta jatkoimme matkaa lautalla Chumponin kaupunkiin, jossa muutaman tunnin markkinoilla pyörimisen jälkeen yöjunamme lähti kohti Bangkokia. Olimme varanneet viimeisten päivien kunniaksi Bangkokista hieman hienomman hotellin, joka sijaitsi lähellä suuria ostoskeskuksia. Viimeiset päivät kuluivatkin aika pitkälti tuliaisia shoppaillessa sekä kesän juhliin mekkoa metsästäessä ja Pöpälle pukua teettäessä. Finnairin paluulentoon kuului kätevästi ruumaan menevät matkatavarat, joten päädyimme ostamaan extralaukun shoppailuja ja tuliaisia varten.

MBK:ssa kävimme myös pelkästään huikean suuren ja edullisen food courtin takia varmaankin joka päivä. Yhtenä päivänä Pöpä jäi heittämään vitsiä erään kauppiaan kanssa, joka oli todella mukava herrasmies. Hän ilostui kovasti tietämyksestämme Thaimaasta, ja lopulta hän kutsui meidät veljensä kanssa illalliselle läheiseen ravintolaan. Illallisella kuluikin helposti useampi tunti syöden ja juoden paikallisia herkkuja, ja juttua heidän kanssaan riitti. Kävimme vielä seuraavina päivinä juttelemassa herran kanssa ja kiittelemässä mukavasta illallisseurasta.

Viimeisten shoppailupäivien jälkeen olikin aika suunnata kohti Suvarnabhumin lentokenttää ja paluuta kotiin. Matka sujui hyvin, ja perillä Helsinki-Vantaan lentokentällä meitä odotti yllätyksenä iso joukko tuttuja naamoja.

Previous Post

No Comments

Leave a Reply