Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vietnam

Vietnamissa saavuttiin aluksi maan keskiosassa sijaitsevaan Da Nangiin, joka on yksi Vietnamin suurimmista kaupungeista ja suosittu etenkin rantalomakohteena. Perille saavuttuamme huomasimme kuitenkin, että kaupunki (ainakin rannan lähistöllä) on lähinnä yksi suuri työmaa. Joka puolelle rakennetaan suuria hotellialueita, joten alue oli melko karun näköinen sekä hyvinkin meluinen kauttaaltaan. Emme rehellisesti sanottuna hirveästi ihastuneet kyseiseen kaupunkiin, vaikkakin loputtoman pitkää rantaviivaa pitkin oli mukava tehdä kävelyitä. Kävimme myös kävelemässä ympäri kaupunkia ja tutustumassa paikallisiin toreihin. Parin päivän jälkeen päätettiin suunnata läheiseen Hoi Anin kalastajakylään.

Hoi An tuntui täysin Da Nangin vastakohdalta. Vaikka Hoi Anissakin väkeä riitti, oli tunnelma selkeästi rauhallisempi ja kaupunki huomattavasti kauniimpi. Majoituimme aivan ihanaan pieneen uima-altaalliseen hotelliin, jonka henkilökunta otti meidät avosylin vastaan ja kertoi paljon vinkkejä Hoi Anin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin. Hotellilta sai vuokrattua polkupyörät, joilla liikkuminen Hoi Anissa oli meidän mielestä kyllä paras tapa tutustua kaupunkiin. Suuntasimme aluksi Hoi Anin vanhaan kaupunkiin, joka oli aivan ihastuttava ja värikäs paikka täynnä erilaisia pieniä putiikkeja sekä tunnelmallisia ravintoloita joen varressa. Vanha kaupunki on myös Unescon maailmanperintökohde. Moottoriajoneuvoilla ajaminen vanhan kaupungin keskustassa oli kiellettyä, mikä oli meidän mielestä aivan mahtavaa ja rauhoitti aluetta mukavasti. Palasimme vanhan kaupungin alueelle useamman kerran tutkiskelemaan pieniä katuja ja niiden varrella olevia kojuja sekä katsastamaan yömarkkinat.

Poljimme myös Hoi Anista noin viiden kilometrin päässä olevalle Cua Dain hiekkarannalle, joka oli hyvinkin täynnä rantatuoleja ja ravintoloita. Rannalla käveltiin pahimmasta turistirysästä kauemmas, jossa oli hieman rennompi ilmapiiri. Nautiskeltiin pienessä rantabaarissa raikkaat hedelmäsmoothiet ja ihailtiin rannan meininkiä. Matka rannalta hotellille meni riisipeltojen sekä ”vegetable villagen” läpi, ja maisemat olivat todella kauniita. Hoi Anissa vietettiin muutama päivä aika rennoissa tunnelmissa kaupungilla kiertelyn lisäksi hotellin altaasta nauttien ja hyvää paikallista ruokaa syöden. Muun muassa vietnamilainen patonki Banh Mi maistui pariinkin otteeseen.

Hoi Anista suuntasimme pariksi päiväksi Hanoihin ihmettelemään suurkaupungin menoa. Majoituimme Hanoissa erittäin edulliseen dormihostelliin, josta oli keskeisen sijainnin vuoksi helppo tehdä täsmäiskuja kaupungin nähtävyyksille. Suunniteltiin itsellemme kaupunkikierros, jonka aikana nähtiin aika lailla kaikki haluamamme paikat. Kävimme tutustumassa Hoa Lo -vankilamuseoon, joka rakennettiin Ranskan siirtomaavallan aikana, ja tällöin sellejä asutti pääasiassa vietnamilaiset poliittiset vangit. Vietnamin sodan aikana Hoa Lo toimi puolestaan vankilana yhdysvaltalaisille sotilaille, ja vankila sai heiltä ironisen lempinimensä ”Hanoi Hilton”.

Vankilamuseoon tutustumisen jälkeen kävimme katsomassa muun muassa ”train streetin”, eli keskellä kaupunkia talojen välissä kulkevan junaradan, joka on noussut turistinähtävyydeksi tien poikkeuksellisen kapeuden vuoksi. Kiersimme katsomassa myös Ho Chi Minhin mausoleumin, Eiffelin suunnitteleman hyvin pitkän ja näyttävän sillan sekä suuren markkinamaisen kauppahallin. Hostellimme sijaitsi vanhan kaupungin alueella, joka oli jo itsessään nähtävyys, ja siellä kävellessä vierähtikin useampi tunti. Lisäksi kävimme pyörähtämässä läheisen Hoan Kiem -järven äärellä. Hanoi oli kyllä kaikessa kaoottisuudessaan hieno paikka, jota suositellaan kyllä suuresti ainakin parin päivän vierailulle.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply