Kuala Lumpur ja Langkawi

Kuala Lumpuriin saapuessa maisemat muuttuivat kertaheitolla Nepalin kuoppaisista ja roskaisista hiekkateistä kunnolla asfaltoituihin teihin ja siistiin suurkaupunkiin. Majoituttiin Kuala Lumpurissa Chinatownin alueella, jossa löytyi erilaisia markkina-alueita ja paljon hyviä pieniä paikallisia ruokapaikkoja kävelymatkan päästä.  Syötiinkin edullisissa buffet-tyylisissä katuravintoloissa, joista löytyi toinen toistaan parempia kasviscurryja. Käytiin myös totta kai kävelyllä katsomassa huikeita Petronas Twin Towerseja. Tornit näkyivät myös hotellimme kattoaltaalta, josta oli muutenkin huikeat näkymät paistatella päivää kävelyjen jälkeen.

 

Toisen päivän iltana tapasimme Pöpän kaverin Heddyn, joka on myös muutaman kuukauden reissulla. Käytiin syömässä hyvää intialaista ruokaa, minkä jälkeen siirryttiin baariin ja pojat pelailivat biljardia oluen merkeissä myöhäiseen iltaan asti. Suurkaupungin vilskeen jälkeen lähdettiin kohti Langkawin saarta, jossa aika meni suurimmaksi osaksi rannoilla löhöillen ja jalkaisin pikkukatuja tutkien. Vuokrasimme myös yhdeksi päiväksi skootterit, ja ajelimme saarta ympäri. Matkalla näkyi jos jonkinmoisia liskoja ja apinoita, mikä oli tietysti ihan huippua.

Langkawin saari ei ole kovin suuri, joten päivän aikana kerkesi ajamaan koko saaren helposti ympäri. Pysähdyimme muutaman kerran tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin, kuten kaapelivaunuihin ja vesiputoukseen, sekä toisella puolella saarta olleille upeille rauhallisille valkohiekkaisille rannoille. Liikenne oli melko leppoisaa suurimmalla osalla saarta, joten ympäriinsä ajelu kaunista luontoa ihaillen oli mahtavaa jo itsessään. Ajoimme myös saaren suurimman kaupungin Kuahin läpi, jossa liikenne olikin vähän vilkkaampaa, mutta ei kuitenkaan liian kaoottista.

Langkawi tunnetaan verovapaudesta, jonka vuoksi sieltä löytyikin joka puolelta ”duty free” -kauppoja, joissa myytiin edullisesti lähinnä kosmetiikkaa ja alkoholia. Olut olikin todella edullista Langkawilla, mutta paikalliset eivät uskontonsa vuoksi saa ostaa eikä myydä alkoholia, joten esimerkiksi melko harvassa ravintolassa tarjoiltiin alkoholipitoisia juomia. Kaiken kaikkiaan tykästyttiin kyllä rauhalliseen ja rentoon Langkawiin, jossa kelitkin todellakin suosivat meitä auringon paistaessa päivittäin kirkkaalta taivaalta.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply