Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bali

Aika Balilla on vierähtänyt nopeasti ihanan aurinkoisissa keleissä, upeissa maisemissa, hyvää (ja halpaa) ruokaa nauttien sekä tietysti mahtavassa seurassa. Tytöt, Ina ja Suski, tuli tänne Balille viettämään talvilomiaan meidän kanssa. Saavuttiin muutama tunti tyttöjen jälkeen, joten he odottelivatkin jo ensimmäisessä hotellissa Kutalla meitä, kun tultiin myöhäisellä iltalennolla perille. Juurikin myöhäisen lennon vuoksi oltiin otettu ensimmäiseksi yöksi hotelli Kutalta, mutta luettuamme arvosteluja kyseisestä lomakohteesta, päätettiin jatkaa heti seuraavana päivänä matkaa muualle. Ensimmäisenä iltana vaihdeltiin kuukauden ajalta kuulumisia ja käytiin syömässä/drinksuilla ennen nukkumaanmenoa.

Aamulla aurinko paistoi, joten riensimme altaalle pariksi tunniksi ennen huoneiden luovuttamista. Kutalta otimme taksin Cangguun, jossa vietimme muutaman yön. Canggu on tunnettu rennosta hipsterimäisestä meiningistä, terveellisestä ruuasta ja ekologisuudesta sekä hyvistä surffailumahdollisuuksista. Canggussa ei ollut yhtä keskustaa, vaan ravintolat ja muut palvelut olivat muutaman kilometrin pituisella kadulla. Paras kulkuneuvo täällä olisi ollut mopo, mutta kaikki meistä ei sellaista osannut tai halunnut ajaa, joten päädyimme kävelemään katua pitkin muutamien kilometrien matkoja. Toki liikunta on aina hyvästä, mutta paahtavan auringon alla tai iltamyöhään pimeällä päädyimme pari kertaa ottamaan myös taksin.

Meillä oli Canggussa ihana pieni bungalow-tyylinen hotelli noin kolmen kilometrin päässä rannoista, jotka olivat Batu Bolong Beach ja Echo Beach. Echo Beachilla kävimme vain kääntymässä yhtenä päivänä, mutta siellä ei oikein ollut auringonottomahdollisuuksia. Kumpikin ranta oli enemmän surffailua varten ja isoihin aaltoihin ei oikein päässyt uimaan. Pöpä kävi yhtenä päivänä muutaman tunnin ajan kokeilemassa surffailua kaverinsa opastuksella, ja onnistuikin nappaamaan muutamia aaltoja. 🙂 Meille muille kelpasi rannalla loikoilu. Kävimmekin Batu Bolongin rannalla makoilemassa, ja Ina uskaltautui jopa pomppimaan aaltojen sekaan hetkeksi. Päivisin auringonoton lisäksi käytiin katukojuissa syömässä hyviä paikallisia ruokia ja lisäksi nautimme edullisista hieronnoista. Tyttöjen kanssa käytiin myös ottamassa muutaman euron manikyyrit.

Iltaisin Canggusta löytyi menoa sellaista kaipaaville. Parina iltana otettiin rennommin ja käytiin esimerkiksi pelailemassa biljardia pienessä rauhallisessa baarissa. Pöpän inttikaveri Henkka oli myös tyttöystävänsä kanssa reissailemassa Balilla, ja menimme isommalla porukalla yhtenä iltana viettämään iltaa Old Man´s -nimiseen rantabaariin. Siellä olikin koko Canggun nuoriso bilettämässä, ja ilta jatkui viereiselle rannalle pienemmän baarin jatkoille. Oli kyllä hauska ilta ja mukava tutustua uusiin ihmisiin.

Canggusta jatkoimme matkaa sisämaan Ubudiin. Oltiin aiemmin ajateltu, että halutaan panostaa enemmän rantakohteisiin, ja olla vain pari päivää kulttuuripainotteisemmassa Ubudissa. Heti Ubudiin päästyämme ihastuimme kohteeseen ensisilmäyksellä enemmän kuin Cangguun muutamassa päivässä. Jälkiviisaana olisi siis voinut panostaa parilla yöllä enemmän Ubudiin kuin Cangguun, vaikka Canggukin oli ihan mukava paikka. Ubudissa on apinametsä (Sacred Monkey Forest Sanctuary), joka oli aivan hotellimme vieressä. Apinoita näkyikin paljon myös kaduilla, kun kiertelimme erilaisilla kojuilla. Kävimme totta kai myös apinametsässä, jossa olimme aivan innoissamme vapaana kulkevista söpöistä apinoista. Alueella oli hyvät ohjeistukset siihen, miten siellä tulisi käyttäytyä, ja mitä ei pidä tehdä, jotta apinat voivat elellä siellä rauhassa. Apinoita ei saanut ruokkia muuten, paitsi alueen työntekijöiltä ostamilla banaaneilla. Ina ja Suski ostikin pienet banaaniniput, minkä jälkeen apinat riensivät heidän luokseen ja hyppivät olalle nappaamaan banaaneja tyttöjen käsistä. Pienemmät apinat saattoivat kiipeillä olalle ilman banaaneitakin.

Seuraavana päivänä halusimme mennä heti aamusta katsomaan Tegalalang-riisiterasseja, jotka sijaitsivat noin 15 kilometrin päässä Ubudin keskustasta. Aamu näytti melko harmaalta, mutta kirkastui onneksi juuri sopivasti riisiterasseilla vierailumme ajaksi. Riisiterassien alue oli valtava, ja erikerroksiset viljelmät upea näky. Tegalalang-riisiterassit on suosittu nähtävyys, mutta ainakin ihan aamusta alueella pääsi hyvin liikkumaan ja nappailemaan kuvia (joita tuli otettua paljon) ilman suuria turistilaumoja. Nähtävyyksien lisäksi otettiin Ubudissa aurinkoa hotellimme uima-altailla, syötiin hyvin ja tavattiin myös Ellan aiempien opintojen opiskelukaveri Jasmina, jonka kanssa käytiin yhdessä syömässä ja drinkeillä.

Ubudista jatkettiin matkaa Sanuriin. Oltiin aiemmin suunniteltu menevämme Balin vieressä olevalle pienelle Nusa Lembongan -saarelle, mutta sadekaudesta johtuvat säiden vaihtelut ja mahdolliset rankkasateet saivat meidät jäämään Balille. Googlailtiin, että Sanurissa olisi hieno hiekkaranta, paljon hyviä ravintoloita sekä tietysti useita kauneushoitoloita, joissa voi mennä nauttimaan hieronnoista. Heti Sanuriin saavuttuamme menimme lounaalle, josta suuntasimme hiekkarannalle. Ranta oli todella rauhallinen ja Canggun rantaan verrattuna siisti ja vaaleahiekkainen. Makoilimme rannalla pari tuntia, jonka jälkeen suunnattiin hierontojen kautta illalliselle. Seuraavakin päivä meni hyvin pitkälti rannalla makoillen ja hyvää ruokaa syöden.

Sanurista lähdettiin viettämään Balilla oleilun (ja tyttöjen loman) viimeistä vuorokautta Kutalle. Kutalla meillä olikin lomamme hienoin hotelli, jonka upealla uima-altaalla vierähti heti pari tuntia. Auringonoton jälkeen lähdimme shoppailemaan yhteen Kutan isoista ostoskeskuksista, Beachwalk Shopping Centeriin. Illemmalla käytiin vielä yhdessä syömässä ja drinkeillä ennen kuin oli aika pakata reput. Pöpän kanssa lähdetään aamulla kohti lentokenttää ja Nepalia, mutta tytöillä on iltalento, eli vielä päivä aikaa nauttia Balista.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply