Tampereen näköalapaikat

Tampere tarjoaa monenmoisia näköalapaikkoja. Jos Tornin kattobaari Moro ja Pyynikin näkötorni ovat jo tuttuja, tutustu näihin paikkoihin ja näe Tampere uusin silmin lintuperspektiivistä.

Tampere Näsinneulasta, Suomen korkeimmasta rakennuksesta.

Ravintola Pons

Ravintola Pons sijaitsee aivan Tampereen keskustan ytimessä Hämeenkadulla. Ravintola on ylimmässä kerroksessa, entisen Suomen Pankin talon yläkerran tiloissa. Tyylikäs Pons tarjoaa upeiden maisemien lisäksi á la carte -annoksia, lounasta, brunsseja sekä viihtyisät tilat drinksujen nautiskeluun.

Ravintola Ponsin näkymät Tampereen ytimeen.

Finlaysonin katto

Finlaysonin katolla sijaitsee Cafe & Bar KATTO. Katon terassi on maisemien lisäksi suosittu täysin gluteiinittoman valikoiman vuoksi. Jos maisemien ihailu terassilta ei riitä, kesäisin Finlaysonin katolla järjestetään opastettuja kattokävelyitä. Kävelyillä kuullaan alueen historiasta ja nautitaan turvallisesti yläilmoista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kahvittelua ja historian havinaa Finlaysonilla.

Iidesjärven lintutorni

Iidesjärven lintutorni on lintujen tiirailun lisäksi loistava paikka katsella järveä ja sitä kehystäviä asutuksia. Iidesjärvi on merkittävä lintukohde alueen ympäristölle. Järven voi kiertää kokonaisuudessaan noin viiden kilometrin pituisella lenkillä. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee myös Kalevankankaan hautausmaa, jonka näköalatasanteelta näkee Iidesjärven ja sen ympäristön aina Hervantaan saakka.

Luonnonrauhaa Iidesjärvellä.

Näsinpuiston näköalatasanne

Näsinpuisto on oivallinen paikka tähyillä Tamperetta. Vehreästä puistosta on kauniit näkymät Näsijärvelle sekä Särkänniemeen, josta kuuluu kesäisin riemunkiljahduksia. Korkeuksia kaipaavat poikkeavat tietenkin vieressä olevaan Näsinneulaan.

Näsinpuiston arkkitehtuuria.

Ravintola Periscope

Ratinan ylimmässä kerroksessa sijaitsee kaikkia aisteja hemmotteleva kohtaamispaikka Periscope. Arto Rastaan omistamassa ravintolassa asiakas voi maistella maailman makuja ja katsella korkeuksista kaupunkia. Ruoan ja juoman lisäksi on vuokrattavissa ovat saunaosasto jacuzzilla.

Näkymä Periscopen kattoterassilta.

Missä löytyy sinun mielestäsi Tampereen parhaimmat näköalat?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 30 huhtikuun, 2023 at 10:38

    Tampereella tosiaan näitä näköalapaikkoja riittää. Eipä tule mieleen yhtään muuta kaupunkia, joka olisi näihin vastaavalla tavalla panostanut. Erityisesti Finlaysonin katolla haluaisin joskus päästä käymään.

  • Leave a Reply