Cirque du Soleil

Pitkään haaveissani ollut mahdollisuus nähdä akrobatisirkus Cirque Du Soleil toteutui pari viikko sitten. Kanadalaislähtöinen sirkus toi Espooseen Crystal-jääshown, mikä yhdistää jäätanssia ja akrobatiaa. Muistan nähneeni lapsena mainoksen ”Corteo”-showsta ja siitä lähtien toivonut näkeväni esitykset omin silmin.

Cirque du Soleil on ollut toiminnassa vuodesta 1984 eli lähes 40 vuotta. Koronan aikana sirkus ajautui konkurssiin ja irtisanoi valtaosan työntekijöistään. Vaikeuksien jälkeen Aurinkosirkus on palannut esiintymislavoille.

Sirkuksen taikaa

Crystal-jääshow veti lauantai-iltapäivänä Espoon Metro Areenan lähes täyteen. Pari tuntinen näytös tarjosi vauhdikkaita luistelunumeroita ja henkeäsalpaavaa akrobatiaa. Crystal kertoo tarinaa nuoresta tytöstä, joka pakenee hyiseen mielikuvitusmaailmaan. Koko perheelle tarkoitettua näytöstä kerrottiin sirkuksen keinoin lavasteiden, valotekniikan ja kerronnan avulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jään ja ilma-akrobatian yhteensovitus loi hämmästyttäviä taidonnäytteitä ihmiskehon kyvykkyydestä. Esityksen visuaalinen panostus rakensi taianomaista tunnelmaa musiikin siivittämänä. Jäällä kuultin monenmoista musiikkia kuten ihastuttava tulkinta Sian Chandelierista.

Cirque du Soleil on kansainvälinen sirkus, jossa on jäseniä 25 eri maasta. Crystal jääshowssa yksi nimikkopääosan esittäjistä on suomalainen Milena Oksanen. Sirkustaiteilija Oksanen nähtiin trapetsilla yhtenä Crystalin kolmesta esittäjästä.

Crystal-show ei teemastaan huolimatta jättänyt katsojaa kylmäksi. Henkeäsalpaavia temppuja seuratessa aikakin suorastaan lensi. Näytöstä ihaillessa kunnioitus sirkustaiteilijoiden kykyjä kohtaan kasvoi, sillä jatkuva kiertuelämä ja vaativa esiintyminen ei onnistu jokaiselta. Sirkustyö on sellainen, jota täytyy tehdä täydellä sydämellä ja laittamalla itsensä alttiiksi jokaisella esiintymiskerralla. Kaiken näkyvän työn lisäksi taustajoukoissa häärivät lukuisat ihmiset sirkusta pyörittämässä. Sirkusmaailman salaisuus taitaakin olla ryhmätyö ja rakkaus elämysten luomiseen. Kiitos, tulen katsomaan seuraavankin esityksen.

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin torstai, 30 maaliskuun, 2023 at 18:34

    Olen aikuisiällä ollut katsomassa sirkuksessa vain kerran, jokusia vuosia sitten Ukrainassa. Kokemus oli kyllä todella hieno, ja varmasti nauttisimme myös tästä.

    • Reply Mira Maria sunnuntai, 23 huhtikuun, 2023 at 14:12

      Oli kyllä aivan ihastuttava, suosittelen kovasti. 🙂

    Leave a Reply