Kintulammi

Päivä Kintulammella

Kintulammen retkeily- ja luonnonsuojelualue sijaitsee Tampereella, noin 30 minuuttia Teiskon suuntaan autolla. Luonnonsuojelualueella on tallattavana 15 kilometrin edestä pitkospuita ja retkeilyreittejä. Alueelta löytyy viisi tulipaikkaa sekä laavuja, jos mielii viipyä päiväretkeä pidempään.

Konkari eräkoira mukana.

Luonnonsuojelualuetta on laajennettu ja kokonaisuudessaan se kattaakin yli 600 hehtaaria. Kintulammi on kolmanneksi suurin suojeltu metsäalue Pirkanmaalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueelta löytyi runsaasti mustikoita.

Luonnonsuojelualueen erityispiirre ovat ikivanhat mäntypuut, aihkit, joista vanhemmat ovat 300-400 vuotta vanhoja. Kintulammella voi tavata liito-oravia ja metsoja. Metsässä kasvaa runsaasti mustikkaa ja puolukkaa, joten kannattaa ottaa keräysastia matkaan. Mukaan kannattaa pakata myös kumisaappaat, sillä alueella on soita.

Kiersimme Kintulampea muutaman tunnin ajan ja aika kului kuin huomaamatta. Kauniin ilman ja lauantaipäivän houkuttelemana moni muukin oli retkeilemässä. Nysse ei kulje suoraan Kintulammille, mutta autolla tai pyörällä paikan päälle pääsee näppärästi. Seuraavalla kerralla pakkaan makuupussin mukaan.

Kaunis lampi houkuttelee pulahtamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 29 elokuun, 2022 at 15:11

    En ole Kintulammilla vieläkään ehtinyt käymään. Puolisoni on kovasti paikkaa kuitenkin kehunut. Silti tuli yllätyksenä, että paikalla on noinkin vanhoja mäntyjä. Eikä myöskään kyllä olisi tullut mieleen, että metsokin viihtyy siellä. Paikka alkoikin nyt kiinnostamaan entistä enemmän.

    • Reply Mira Maria maanantai, 12 syyskuun, 2022 at 19:27

      Suosittelen lämpimästi, oli kyllä aivan ihana paikka! Ja kiva kun on sopivan matkankin päässä 🙂

    Leave a Reply