Viikonloppu PowerParkissa

Lähdimme sisareni perheen voimin viettämään viikonloppua Etelä-Pohjanmaan omaan Disneylandiin, Kauhavalla sijaitsevaan PowerParkkiin. Yövyimme puiston yhteydessä olevalla Rio Grande Camping-alueella viikonlopun ajan.

Koska matka oli pitkä, saavuimme alueelle jo perjantai-iltana ja lähdimme sunnuntaiaamuna. Vierailu PowerParkkiin oli kaikille ensimmäinen. Ensireaktio olikin hyvin absurdi, sillä keskellä tasaista maata kohoava valtava huvittelukeskus toi kaikille typerryttävän tunteen.

Päivä huvivaltiossa

Powerparkin omistaa pohjanmaalainen yrittäjä Jorma Lillbacka, ja pohjalaiseen tyyliin kaikki on suurta ja mahtavaa. Huvivaltioksikin nimitetyssä keskuksessa on huvittelun lisäksi mahdollisuus majoittua sekä suorittaa ostoksia tai ruokailla puiston omassa RoadHouse-kauppakeskuksessa, mikä sijaitsee mahtipontisesti nimetyllä Jorma Lillbackantiellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos huvipuistolaitteet eivät innosta, on alueella mahdollisuus pelata minigolfia, käydä (5D) elokuvissa, ratsastaa hevosilla tai ajaa kartingia. Alunperin vuonna 1999 perustettu puisto sai alkunsa karting-radasta, mistä se vuonna 2002 laajentui huvipuistoksi. Nykyisin yli 40 huvipuistolaitetta tarjoavat pyöristystä ja kieputusta koko rahan edestä. Me vietimme huvipuistossa yli 7 tuntia, yhden työpäivän verran siis.

Huvipuistolaitteiden lisäksi Powerparkin yhteydessä toimii metsässä sijaitseva Satumaa, jossa on Röllikylä. Röllikylä perustuu Röllin sydän-elokuvaan. Kylässä on mahdollista kurkistaa vaikkapa Röllin tölliin tai röllien saunaan. Kylässä saattaa myös törmätä tuttuihin hahmoihin. Satumaa tarjoaakin ihanan hengähdystauon huvittelun lomassa.

Yöpyminen PowerParkissa

Olimme liikkeellä asuntovaunulla ja majoituimme Rio Grande Camping-alueella. Huvipuiston kyljessä olevalta majoitusalueelta oli helppo aamulla kävellä huvipuistoon. Huvipuistosta oli myös mahdollista poistua leirintäalueelle, tarvitsi vain hakea leima käteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etelän tunnelmaa Hotel Härmässä.

Alueella oli pesu- ja ruoanlaittotilojen lisäksi käytössä Park Hotel Härmän uima-allas ja saunat. Camping-alue oli siisti ja kaikki toimi moitteettomasti. Lisäksi alueella oli lapsille sisä- ja ulkoleikkipaikka. Hiljaisuus oli klo 23-07 joten saimme levättyä oikein hyvin.

Powerpark-majoitus

Ensi kerraksi hieman erilainen majoitusvaihtoehto!

Hehtaareittain huvittelua

160 hehtaaria huvittelua lunasti odotukset ja jopa ylittikin ne. PowerPark oli erilainen ja mukava elämys perinteisten huvipuistojen rinnalla. Parhaiksi laitteiksi valikoituivat Joyride ja puinen vuoristorata Thunderbird. Plussaa myös siitä, että useimpiin pienempien laitteisiin pääsee huoltaja kaveriksi ilman ranneketta.

Puistossa oli väenpaljoudesta huolimatta tilavaa ja siistiä, joihinkin laitteisiin sai jonotella mutta pääasiassa jonot jäivät lyhyiksi.  Pisimmät jonot taisivat olla herkkukojuihin ja myymälöihin. Syötävää oli tarjolla perinteisten huvipuistoherkkujen lisäksi pihvistä salaatteihin.

Vuoristorata Joyride.

Reissu PowerParkkiin oli ehdottomasti pitkän ajomatkan arvoinen. Jos ei omista omaa autoa, sesonkiaikana huvipuistoon pääsee junalla. Juna-asemalta on maksuton bussikyyti huvipuistoon. Lisäksi ympäri vuoden on mahdollista saapua bussilla Alahärmän keskustaan parin kilometrin päähän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vastuullisuudesta puistolla on kuitenkin vielä kirittävää Särkänniemeltä, jolle myönnettiin tänä vuonna Sustainable Finland Travel-merkki. Huvipuistona kuitenkin PowerPark jätti hyvän mielen, joten lakeudet kutsuvat varmasti vielä tulevaisuudessakin!

Kaikkien suosikkilaite, puinen Thunderbird.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply