Suomen suurin matkablogiyhteisö

Taste of Thailand – Thairuokaa Kivenlahdessa

Korona-aika muutti Taste of Thailandin konseptia ravintolasta cloud kitcheniksi, ja nykyisin ravintola tarjoaa ruokaa take awey-mallilla. Edelleen ravintolasta saa herkullista ja aidon thaitulista ruokaa!

Viimeisin positiivinen löytö on Taste of Thailand -ravintola Espoossa, Kivenlahdessa. Koska olen itse työskennellyt lyhyen aikaa Thaimaassa, käyn mielelläni kokeilemassa uusia thairavintoloita.

Thaimaalaisen ruoan ytimessä ovat tulisuus, happamuus, makeus, karvaus ja suolaisuus yhteen sovitettuna. Thairuoat ovat värikkäitä ja sommiteltuja. Ruoassa käytetään runsaasti chiliä, limeä, kalakastiketta, korianteria ja kookosta. Riisi kuuluu aterian kulmakiviin. Thaiksi ystäviä tervehdittäessä tai päivällistä tiedustellessa tavataan sanoa ”Kin khao reu yang?”, suomeksi ”Oletko jo syönyt riisisi?”. Thaikulttuurissa ruoka on hyvin tärkeä asia, ja thaimaalainen keittiö onkin maailman suositumpia.

Taste of Thailand ravintolan ala carte -lista tarjoili juuri sitä mitä pitikin. Listalla oli tuttuja suosikkeja kuten kevätkääryleitä ja papaijasalaattia sekä vähemmän tunnettuja ruokia kuten Pad Kee Mao, ”drunken noodles”.

Me päädyimme ottamaan listalta drunken noodlesit sirkoilla ja pad thain tofulla sekä satay-kanavartaat. Juomaksi valkkasimme ginger beer-virvoitusjuomaa ja Chang-olutta. Chang on Thaimaan tunnetuimpia oluita ja tarkoittaa norsua.

Pad thai

Pad thai

Maistoin ystäväni annoksesta tätä tulevaisuuden ruokaa, eli sirkkoja. En ollut aiemmin sirkkoja syönyt ja ne yllättivät positiivisesti. Sirkat ovat kotimaisia ja sopivat hyvin kevyenä proteeinina mausteisen ruoan kera.

Drunken noodles & sirkat

Drunken noodles & sirkat

Oma pad thai -nuudeliannokseni oli mukavan tomaattinen ja pähkinäinen. Tulisuutta pystyi säätelemään itse tuoreen ja kuivatun chilin avulla. Ainoastaan jäin kaipaamaan prik nam pla -pöytächiliä, eli hienonnettua chiliä kalakastikkeessa. Satay-vartaat olivat täyttäviä ja muutama varras riitti hyvin meille.

Taste of Thailand oli kaikinpuolin positiivinen kokemus. Ruoka oli maukasta ja palvelu oli ystävällistä, joten uskon lähteväni jatkossakin Kivenlahteen nauttimaan thairavintolan rennosta tunnelmasta. Hygieeniassa ja maskisuosituksessakaan ei ollut moitittavaa, ja ravintolassa oli käyntimme aikaan (iltapäivä) miellyttävän väljää.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply