Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihmeellinen Singapore

Kontrasti muiden Kaakkois-Aasian maiden ja Singaporen välillä on niin suuri, että sitä on vaikea edes kuvailla. Kadut olivat siistejä (purukumista ja sylkemisestä voi saada sakot), autoja oli enemmän kuin mopoja ja rakennukset olivat pääasiassa korkeita tornitaloja. Ihmettelimme, miten kaupunki voi olla niin siisti, sillä roskiksia ei kuitenkaan näkynyt missään!

Odotimmekin, että moderni Singapore tarjoaa sopivan hengähdystauon ennen kaoottista Indonesiaa. Meillä ei ollut sen suurempia suunnitelmia Singaporen varalle, mutta Singaporen eläintarha oli ehdottomasti listallamme. Olimme varanneet tähän kokonaisen päivän.

Saavuimme Singaporeen aamulla yöbussissa huonosti nukutun yön jälkeen. Pääsimme heti hotellihuoneeseen ostettuamme matkakortit, vetäydyimmekin lepäämään. Vasta illalla levättyämme kunnolla lähdimme kiertelemään ja päätimme suunnata Singaporen modernin taiteen museoon SAMiin. Museo sijaitsi aivan hotellimme vieressä, joten se valikoitui kohteeksi lähinnä sen perusteella. Kaipasimme myös hieman jaloittelua matkan jäljiltä. Museo osoittautuikin mielenkiintoiseksi ja viihdyttäväksi paikaksi. Siellä oli muun muassa valotaidetta, eri vuodenaijoista koostuva interaktiivinen näyttely ja taidokkaita maalauksia, jotka oli tehty lapsuudesta tutulla pisteestä pisteeseen -tekniikalla. Yksi huone taas oli täynnä valtavia neulegraffiteja. Ulkona pääsimme vielä puhaltelemaan valtaviin äänitorviin ja kuuntelemaan kaikuvia ääniä.

Taideteos, joka koostui museovieraiden kuvista ja muuttui jatkuvasti

Museossa oli huikean hienoja interaktiivisia tauluja

 

Pisteestä pisteeseen

 

 

Kuuluuko?

Museo olikin todellinen hyvänmielen paikka, jossa pystyi vain uteliaasti nauttimaan uudenlaisesta taiteesta. Ulkoapäin ihailimme myös Singaporen kansallisgallerian uusklassista rakennusta, mutta vierailu sisään olisi vaatinut yhden päivän lisää, emmekä muutenkaan jaksaneet ravata pelkissä museoissa, tyydyimme siis ihailemaan rakennusta (joka muistutti paljon Helsingin suurkirkkoa) vain ulkoapäin etsiessämme ruokaa.

Singaporessa on muuta Kaakkois-Aasiaa kalliimpi hintataso, joten ruokakin oli huomattavasti kalliimpaa. Olimme saaneet kuitenkin Lonely Planetista (jälleen kerran) hyvän vinkin, että Singaporessa edullisesti syö valtavissa ruokahalleissa eli hawker centereissä. Ensimmäinen löytyikin aivan läheltä hotelliamme, Food republic-niminen ruokahalli oli parin korttelin päässä. Singaporen keittiö on sekoitus kiinalaista, malesialaista ja intialaista ruokakulttuuria. Ruokahallista löytyikin tuttuja ruokalajeja, kuten laksa-keittoa, roti-leipiä ja hapanimelää kastiketta, mutta paljon myös uusia herkullisia ruokia muutamalla eurolla. Ja varmasti vetivät vertoja kalliimpien ravintoloiden ruoalle. Kävimme syömässä myös Little Indiassa ja Chinatownissa oman kauunginosamme lisäksi.

Kävimme myös ihastelemassa lotuskukan mallista Singaporen ArtScience-museota ja vieressä sijaitsevaa Marina Bay Sands-luksushotellia. Hotelli on huikean hieno, lasiseinäinen rakennus, joka koostuu kolmesta pilvenpiirtäjästä. Pilvenpiirtäjien päällä lepää laivannäköinen koriste, jonka sisällä on muun muassa jättimäinen ulkouima-allas. 57. kerroksessa sijaitsevasta uima-altaasta on varmasti huikeat näkymät yli koko kaupungin. Kävimme ihailemassa hotellin aulaa, sillä jokaisella on vapaa pääsy ihastelemaan hotellia, mutta budjettimme ei ihan riittänyt yöpymiseen tai uimiseen. Hotellin sisältä löytyy esimerkiksi, kasino, museo, ostoskeskus ja ravintoloita. Hotelli olikin niin valtava, että tuskin olisimme edes löytäneet aamupalalle. Hyvä kun löysimme ulos!

Singapore on Iso-Britannian entinen siirtomaa ja paikalliset puhuivatkin erittäin hyvää englantia, joten kommunikointi oli huomattavasti helpompaa kuin monin paikoin muualla reissullamme.

Siirtomaa-aika näkyi myös hienoissa, vanhoissa rakennuksissa, joita kuljeskelimme katselemassa aikamme kuluksi. Ihailimme muun muassa Continental-hotellia ja sen mukavannäköistä terassia. Myös suuri kiinalainen väestö näkyi omana Chinatown-kaupunginosana, jossa kiinalaisia temppeleitä oli vieri vieressä. Little Indiassa taasen pääsimme seuraamaan hindulaisia juhlamenoja ja kurkkasimme myös koristeelliseen temppeliin, josta ei kuitenkaan saanut ottaa sisäkuvia.

Chinatown

Little India

 

Ehkäpä yksi Singaporen suosituimmista ja tunnetuimmista nähtävyyksistä, Gardens by the Bay-puisto tarjosi mukavan hengähdystauon kaupungin vilinästä. Kiipesimme Marina Bay Sands-hotellin kautta ylikulkusillalle, josta puistoa pystyi ihailemaan ylhäältäpäin. Puistossa on paljon erilaisia trooppisia kasveja ja sen lisäksi tarjolla olisi ollut kaksi eri ilmastovyöhykkeiden kasveja esittelevää kasvihuonetta, jonne olisi ollut erillinen pääsymaksu. Itse puisto oli ilmainen. Emme menneet katselemaan kasvihuoneita, vaan ihailimme puiston trooppisia kasveja ja valtavia megapuita. Nämä, kuin suoraan tieteiselokuvasta kotoisin olevat keinotekoiset rakennelmat, ovat oikean kasvillisuuden peitossa. Pelkkien koristeiden lisäksi puut toimivat höyryturbiineina. Kasvihuoneista tuleva höyry johdetaan megapuiden läpi ja se pyörittää turbiineja tuottaen sähköä, jota puolestaan käytetään kasvihuoneiden viilentämiseen. Puut olivat kyllä huikean hienoja ja ehdottomasti näkemisen arvoisia. Näimme puut päivällä, mutta ne ovat kuulemma upeita myös iltavalaistuksessa.

 

Viimeinen päivämme Singaporessa kului eläintarhassa. Eläintarha oli jaettu osioihin maanosittain. Vähiten meitä kiinnosti tällä kertaa Aasia, sillä olimme nähneet monta lajia jo luonnossa ja olimme seuraavaksi suuntaamassa Indonesiaan, jossa toivottavasti näkisimme runsaasti lisää eri lajeja, kuten orankeja. Sen sijaan Afrikan eläimet kiinnostivat meitä erityisesti. Kunpa joskus pääsisi safarille näkemään eläimiä luonnossa. Siinä on matkahaavetta kerrakseen! Pohjolan tutut eläimet skippasimme täysin. Hieman meitä harmitti myös, että eläintarhassa oli aiemmin ollut jääkarhu, mutta se oli kuollut juuri edellisenä keväänä, eikä uutta ollut hankittu tilalle. Päivä kului kuitenkin rattoisasti eläinten touhuja seuraillen ja eri eläinlajeihin tutustuen. Eläintarha ei pettänyt odotuksia. Osa eläimistä vaikutti tosin melko levottomilta ja ahdistuneilta, joten väkisinkin tuli miettineeksi, miten tyytyväinen esimerkiksi leopardi on pienessä häkissään kaikkien töllisteltävänä. Toisaalta eläintarhat tekevät myös tärkeää suojelutyötä ja ilman niitä monet eläinlajit olisivat vielä suuremmassa vaarassa ja Singaporessa esimerkiksi häkit olivat siistejä ja eläimiä ei ainakaan yleisön nähden kohdeltu kaltoin. Seuraavana aamuna suuntasimme Singaporen hulppealle lentokentälle, josta löytyy kaikki mahdollinen uima-altaista huvipuistoihin. Meidän koneemme lähti sivuterminaalista, joten tällä kertaa saimme tyytyä vain sisäpuutarhaan ja ostoskeskukseen.

Borneon nenäapina

Isoja kissoja

 

Serkkuja?

 

Kun Australia jäi tällä reissulla välistä, niin onneksi nähtiin sentään kenguruja!

 

Babirusa eli Pumban serkku

 

Lohikäärme? Ei vaan Komodo-varaani

  • [email protected] One- hotelli 2hh 91,3€/yö
  • Pääsyliput eläintarhaan 22,7€/henkilö
  • Ruoka-annos ruokahalleissa 4-7€
  • Singapore Art Museum SAM, ilmainen

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply