Matkavakuutus pitkälle matkalle – mahdoton tehtäväkö?

Matkavakuutus on yksi tärkeimmistä ”hankinnoista” ennen matkaa ja jokainen fiksu matkailija ottaa sellaisen erikseen lyhyillekin matkoille tai matkustaa jatkuvasti voimassa olevan matkavakuutuksen turvin. Vakuutus tuo niin suurta turvaa sairastumisen tai tavaroiden katoamisen varalle, jotta suosittelemme sen hankkimista kaikille! Myös meidän reissuamme varten matkavakuutuksen mietintä tuli ajankohtaiseksi pari kuukautta ennen reissua.

Aluksi katsoimme netistä löytyvillä laskureilla mahdollista hintaa puoleb vuoden reissulle eri vakuutusyhtiöiden sivuilta. Tämä osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä kaikilla firmoilla netistä pystyi ostamaan matkavakuutuksen vain lyhyelle reissulle (pisimilläänkin vain 120 vuorokautta) ja lisäkuukausien tai päivien hintaa ei kerrottu. Ainoastaan True traveller-vakuutuksen olisi voinut ostaa suoraan noin pitkälle ajalle. Halusimme kuitenkin vertailla hintoja, joten ei auttanut muu kuin ryhtyä soittelemaan.

Pyysimme puhelimitse tarjouksia eri firmoilta. Parilla firmaa (If & Pohjantähti) ei ollut ollenkaan tarjota matkavakuutusta pidemmälle matkalle. Lisäksi Ifillä oli myös vakuutuksen myöntämisen ehtona aluksi se, että keskittäisimme myös muut vakuutuksemme kyseiseen firmaan. Lopulta he hyvin nihkeästi laskivat tarjouksen myös ilman keskittämistä, kun sitä pyysimme. Itselläni olisi ollut matkavakuutus työn puolesta, mutta se on voimassa vain 3 kuukautta kestävillä matkoillam eikä lisäkuukausien ostamien onnistunut, vaan pidemmillä matkoilla matkavakuutus ei olisi ollut ollenkaan voimassa. Välillä olisi täytynyt käydä Suomessa tai ottaa samalta firmalta koko ajalle toinen vakuutus.

Seuraavassa eri firmojen tarjoukset, jotka saimme. Tarjoukset on laskettu kahdelle hengelle sisältäen myös matkatavaravakuutuksen. Jos tarjous ei sisällä matkatavaroita, myös se on mainittu. Tarjoukset on tosiaan pyydetty joulukuussa, joten hinnat ovat voineet tuosta ajankohdasta muuttua. Havaitsimme myös, että myös samalta firmalta saadut tarjoukset vaihtelevat. Esimerkiksi kumpikin meistä asioi OP-Pohjolan kanssa ja sai aivan eri hinnan samalle vakuutukselle. Tässä jutussa mainitsen edullisimman.

GOUDA STANDARD&SUPER: Gouda super 466€/henkilö kuudelta kuukaudelta ja standard 417€/henkilö. Gouda Suoerin perusvuosimaksu on 156€/henkilö, mutta vakuutus on voimassa vain kolme kuukautta kestävillä matkoilla ja lisäkuukausien hinta on 98€/kk. Standardin perusmaksu on 115€ ja lisäkuukaudet 94€. USA:n lisäkuukausien hinta olisi ollut vielä korkeampi. Joulukuussa vakuutuksista olisi saanut 15%:n alennuksen, joten tuo saamamme tarjous on siis laskettu alennuksen kanssa. Gouda Superiin olisivat kuuluneet myös extreme-lajit.

TURVA 205,26€/henkilö eli kahdelta hengeltä yhteensä 410,52€/vuosi.

Op-Pohjola 342,85€/vuosi

LähiTapiola 586,94€/vuosi (ei sisällä matkatavaroita) Matkatavarat olisivat maksaneet kuulemma jonkun 100€ lisää, mutta ei kuulemma pystynyt tarkkaan puhelimessa sanomaan, vaan olisi pitänyt mennä neuvottelemaan toimistolle.

If 1250€/vuosi

TRUE TRAVELLER 600£/vuosi eli n. 680€.

Kaikki muut vakuutukset olivat kotimaisilta firmoilta paitsi True traveller ja Gouda. True traveller oli näistä ainoa, jonka pystyi aloittamaan myös kesken matkan, muissa vaadittiin vakuutuksen ottamista ennen matkan alkamista. Myös vakuutusehdoissa oli suuria eroja esimerkiksi omavastuun ja sen suhteen, mitä korvataan. Ehtojen vertaileminen oli vaikeaa, mutta Op-Pohjolan puhelinpalvelussa virkailija jaksoi kaikkein kärsivällisimmin selittää vakuutusehtoja. Tutustuimme ehtoihin myös paperilla. Vakuutustarjousten vertailu oli kuitenkin haastavaa puuhaa juuruikin ehtojen kirjavuuden ja hinnanmuodostumisperusteiden takia. Hintavertailun ja ehtoihin tutustumisen jälkeen päädyimme ottamaan oman matkavakuutuksemme puolen vuoden matkalle Op-Pohjolasta. Millaisia kokemuksia teillä on eri firmoista pitkien matkavakuutusten suhteen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sofia / Project Forever maanantai, helmikuu 26, 2018 at 03:39

  Olipa kiva löytää toinenkin maailmanympärimatkaa järjestelevä reissublogi! Itse olen lähdössä RTW-matkalle syyskuussa, mutta meidän matkan pituus on vain 4kk. Kävin viime viikolla kanssa kyselemässä matkavakuutuksia, ja päädyin ottamaan vakuutuksen lähitapiolasta, jossa on myös meidän kotivakuutus. Kotivakuutus kattaa matkatavarat myös ulkomailla ilman omavastuuta, ja jatkuvan matkavakuutuksen hinta oli 50 e /vuosi, jonka turvin voi olla yhtäjaksoisesti 3kk ulkomailla. Lisäkuukaudet maksaa 60 e/kk/hlö. Eli siis 4kk matkan vakuutushinnaksi tulee 110 euroa per henkilö. Jään innolla seurailemaan teidän lähtövalmisteluja ja reissua! 🙂

  • Reply olgajuho tiistai, helmikuu 27, 2018 at 00:00

   Hei! Kiva että olet löytänyt blogimme. Matkavakuutusten hinnoissa on kyllä eroja ja paljon vaikuttaa onko kyseiseltä firmalta muita vakuutuksia. Meillä on sellainen tilanne että annoimme vuokra-asunnon pois. Joten nyt kun ei ole kotia niin ei ole kotivakuutustakaan johon matkavakuutuksen voisi yhdistää 😀 Mutta onneksi jokaiselle löytyy sopiva vaihtoehto vakuutusviidakosta.

 • Reply Mari keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 14:48

  Heippa! Olitteko huomanneet tätä: https://www.op-nano.fi/vakuutus/matka/
  Mulla on tää, siinä on automaattisesti 180 päivää ja vuosihinta alle 120e 🙂

  • Reply olgajuho perjantai, maaliskuu 9, 2018 at 11:36

   Hei! Tuo nano on näköjään melko uusi. Ei varmaan silloin ollut saatavilla vielä kun omaamme valittiin. Ei ainakaan OP: lla mainittu mitään. Korvausehdot eivät näköjään olleet ihan yhtä laajat kuin meillä mutta hyvä tietää jatkon kannalta! 🙂

  Leave a Reply