Kohti suurta seikkailua

Jännittävää, ihanaa, pelottavaa, huikeaa! Näillä sanoilla voisi kuvailla fiiliksiämme tällä hetkellä. Yksi suurimmista unelmistamme odottaa ihan nurkan takana toteutumistaan. Olemme lähdössä maailmanympärimatkalle. Kuulostaa omiinkin korviin uskomattomalta, mutta matkasuunnitelmat ja -järjestelyt ovat sen verran hyvällä mallilla, että itsekin alkaa uskoa asian pikku hiljaa todeksi.

Maailmanympärimatkan suunnittelu alkoi noin vuosi sitten – yllätys, yllätys – lomamatkalla. Siellä oli aikaa antaa mielen rentoutua ja ja ajatuksen virrata vapaasti. Aloimme yhdessä surkutella sitä, miten matkakuume on nykyään kroonista ja lomat eivät tunnu millään riittävän matkahaaveiden toteuttamiseen, koska maailma on täynnä mielenkiintoisia paikkoja, joissa haluaisimme käydä. Pyörittelimme ajatuksia mielessämme ja jostain syystä päädyimme selailemaan maailmanympärimatka-aiheisia blogeja. Tarkkaa ajatustenjuoksua emme muista, mutta jotenkin päädyimme siihen ajatukseen, että maailmanympärimatka olisi hyvä tilaisuus parantaa matkakuumetta, nähdä huikeita paikkoja ja hypätä hetkeksi irti oravanpyörästä. Samalla voisi matkailla tarpeeksi hitaasti, jotta sielukin ehtii mukaan (vanha intiaanien sananlasku) ja voisi välttyä tunteelta, että matka loppuu aina kesken.

Samantien alkoivat myös epäilykset: onko se mahdollista? olisiko juuri MEISTÄ siihen? onko meillä varaa? miten saamme tarvittavan ajan järjestymään? voiko niin ylipäätään tehdä? ja sata muuta kysymystä. Pikkuhiljaa ajatukset kuitenkin kypsyivät ja suunnitelmat selkeytyivät. Palaset alkoivat loksahdella paikoilleen ja olimme yllättäen sellaisessa tilanteessa, jossa molempien määräaikaiset työsuhteet päättyisivät helmikuun aikana ja meillä olisi ajallisesti mahdollista lähteä reissuun. Päätös reissuun lähtemisestä ja matkakassan kartuttaminen aloitettiin toki jo aikaisemmin, mutta työasioiden varmistuminen sinetöi reissuunlähtöpäätöksen ja varasimme lentoliput. Samalla kerroimme myös lähipiirille päätöksestä. Suhtautuminen oli vaihtelevaa, mutta suurinosa kommenteista oli positiivisia ja kannustavia. Vaikka reissun ajankohta oli pitkään epäselvä, aloitimme kohteiden miettimisen jo heti idean saatuamme.

Tällä hetkellä reissusuunnitelmat ovat jo hyvällä mallilla. Aiomme toki jättää paljon myös avoimeksi ja kulkea sinne minne nenä näyttää. Olemme tehneet paljon etukäteisvalmisteluja ja to do-lista lyhenee lupaavasti. Seuraavana vuorossa on koepakkauksen tekeminen ja puuttuvien matkatavaroiden hankinta. Matkatavaroista ja pakkauslistasta sekä pakkaamisen vaikeudesta lisää seuraavassa postauksessa. Tervetuloa mukaan seuraamaan seikkailuamme!

Next Post

No Comments

Leave a Reply