Fäboda – länsirannikon paratiisi

Fäboda on upea paikka Pietarsaaressa, joka tarjoaa upeat maisemat, kauniit rannat ja vehreät metsät. Tämä idyllinen ranta metsän vieressä houkuttelee niin paikallisia asukkaita kuin matkailijoita nauttimaan uimisesta, grillaamisesta ja liikkumisesta luonnossa. Käyn usein viikonloppuisin metsälenkillä Fäbodassa, nauttimassa merestä ja metsän rauhallisuudesta. Viime viikonloppuna kävin katsomassa jos jää olisi vihdoin sulanut Fäbodassa, ja samalla testaamassa polkujouksukenkiäni.

Fäboda

Fäboda on vähemmän tunnettu, mutta todella kaunis paikka hiekkarantoineen, kallioineen ja metsineen. Pitkät rannat ja puhdas merivesi luovat täydellisen ympäristön rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Liikkujalle voit löytää paljon polkuja metsässä, tai vaikka hypätä mountain bike pyörän kyytiin eri reittejä pitkin metsässä. Metsissä voit havaita erilaisia kasvilajeja, kuunnella lintujen laulua ja ihailla kauniita maisemia. Fäbodasta löytyy myös grillauspaikkoja ja kiipeilyratoja lapsille. Tämä tekee Fäbodasta täydellisen paikan rentoutumiseen ja luonnonläheisen loman viettämiseen. Sunnuntaisin Fäboda täyttyykin paikallisista jotka tulevat nauttimaan luonnosta ja merestä.

Fäboda auringonlasku

Meri oli ainakin nyt näkyvillä mutta jää ei ollut täysin sulanutjoka paikasta. Se ei haitannut ollenkaan, sillä kävin kävelylle metsäpolkuja pitkin. Samalla testasin uusia paljasjalkakenkiäni. Huomasin että niillä on erityisen mukava kävellä metsässä, sillä paljasjalkakenkien pohjat ovat pehmeät ja ohuet, joten voi tuntea maan jalkojen alla. Tämä on erityisen mukava metsässä kävellessä ja kallioilla hyppiessä. Ostin kahdet Vivo Barefoot paljasjalkakengät Widetoes kenkäkaupasta. Yhdet ovat polkujuoksukengät, ja toiset lenkkarit – molemmat ovat paljasjalkakengät. Kokemukseni Vivo Bearefoot kengistä on vain hyvät, ne ovat niin mukavat jaloissa, että tuntuu että vihdoin löysin jaloielleni täydellisesti sopivat lenkkarit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Widetoes Vivo Barefoot paljasjalkakengät

Keväisin ja syksyisin kävelen paljon Fäbodan polkuja pitkin, kesällä taas lähden usein iltaisin katsomaan ja kuvaamaan auringonlaskua tai uimaan. Yleensä lähden sunnuntai iltaisin myös tänne nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhoittumaan alkavaa uutta viikkoa kohden. Fäbodasta löytyy myös kahvitupa joka on ainakin kesäisin auki.

Fäboda grillipaikka

Fäboda on paikka, jossa voit ladata akkujasi ja nauttia Suomen upeasta luonnosta. Lisää ehdottomasti Fäboda ja Aspegrenin puutarha matkakohteeksi jos matkustelet Pietarsaaressa!

Fäbodan rantakallio
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply