Sateinen Shenzhen

Shenzhen, tuo entinen maaseutualue joka noin 40 vuotta sitten perustettiin kilpailemaan Hongkongin kanssa ja onkin tänä päivänä Kiinan rikkaimpia kaupunkeja. Shenzhen onkin teollisuustuotannon mekka ja Huaxin alueelta löytää parhaimmat elektroniikka marketit. Dongmen on toinen, jossa on kiva käydä myös fiilistelemässä ja shoppailla niin ketjuvaatekaupoissa kuin myös marketeilla. Muista aina aloittaa tinkiminen siten että pyyntisummasta ainakin puolet pois. Pysy kovana ja ole itsevarma. Mikäli hinta ei alene niin lähde kävelemään. Kyllä ne sieltä sitten juoksee perään ja hyväksyy sun antaman summan. Kiinaksi ”tài guì le” tarkoittaa ”liian kallista”.

 

Joka suunnalla näkyy uusia rakennustyömaita jossa rakennellaan uusia noin 50 kerroksisia kerrostaloja. Ruokaloita löytyy jokaisesta korttelista vähintään 5 erilaista ja stinky tofu tai durian tuoksahtaa joka toisella kadunkulmalla. Jääteet ovat kiinalaisten lempijuoma ja tämmöisia tee kioskejakin löytyy melkeinpä yhtä monta per kortteli. Nuoria jonottaa suosittuun tee kioskiin ja melkeinpä jokaisen käteen jää tavallinen iso maitotee jonka pohjalle on laitettu jonkinmoisia geelipalloja. Nämä geelimäiset, hyytelömaiset pallurat eivät oikein maistu millekkään, mutta niitä on melkein jokaisessa teejuomassa mukana.

 

Shenzhenissä satoi kolmisen päivää viikon mittaisesta reissusta, mutta en antanut sen häritä sillä pidän sateesta. Majoituin erään kiinalaisen ystäväni luokse Xilin alueelle, joka on osoittautunut mukiin meneväksi alueeksi. Korttelin päässä oli pitkä molemmminpuolinen katu joka on täynnä ravintoloita. Kiinalaisen ystävän ansiosta olen tutustunut uusiin ruokiin, joita en ollut koskaan ennen maistanut. Dumplinit (suomeksi mykyt) ovat kyllä lemppareita!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply