hero taustakuva

Viivi viihtyy tien päällä

artikkelin kuva
Matkakokemuksia
– Matkani ovat usein työmatkoja, kuten viimeisin reissuni Sveitsin Baseliin, jossa kävin Art Basel -tapahtumassa haistelemassa taidemaailman tuulia.
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 10.07.2012
facebook   whatsapp

Työmatkoja ja spontaaneja lomia

– Matkani ovat usein työmatkoja, kuten viimeisin reissuni Sveitsin Baseliin, jossa kävin Art Basel -tapahtumassa haistelemassa taidemaailman tuulia. Seuraavaksi lähden Atlantin taakse, kun eräs työprojekti mahdollisesti vie minut New Yorkiin marraskuussa.

Vapaa-ajallaan Viivi kuvaa olevansa kameleonttimainen matkailija, joka pitää monenlaisesta matkanteosta. Aina ei tarvita luksusta, vaan spontaani lähtö pienemmissä puitteissa voi olla aivan yhtä antoisaa.

– Joskus lähden hetken mielijohteesta jonnekin aivan ilman suunnitelmaa, seikkailumielellä ja viihtyen vaatimattomissakin oloissa. Joskus taas suunnittelen monta kuukautta etukäteen hemmottelureissua johonkin upeaan kylpylähotelliin. Vapaa-ajan matkoille lähden mielelläni ystävien kanssa, harvemmin perheen tai avomieheni. Työmatkoilla liikun yksin tai työkavereideni kanssa.

– On kohteita, joihin jaksan matkustaa aina uudestaan ja uudestaan. Tällaisia ovat St. Tropez ja Miami. Toinen syy käydä usein samoissa kohteissa ovat ulkomailla asuvat ystäväni, joiden luona käyn kyläilemässä esimerkiksi Los Angelesissa tai Zürichissä.

Vielä toteutumattomissa matkahaaveissa Viivi Avellánilla häilyvät Havaiji ja muut kaukaiset kohteet.

– Haluaisin käydä Australian Sydneyssä ja Kanadan Vancouverissa. Myös matka Havaijille on haaveissani.

viivi-avellan-kuva2

Eksoottisia kokemuksia ja erilaisia kulttuureja

Kokenutkin reissaaja yllättyy silloin tällöin, kun omien odotusten ja todellisuuden ristiriidat, ilmastoerot ja erilaiset kulttuurit tuovat suolansa matkan antiin. Viivi kertoo esimerkiksi Pietarin ihastuttaneen komeudellaan ja Lähi-idän maiden Kuwaitin, Dubain ja Qatarin yllättäneen positiivisesti herttaisuudellaan ja turvallisuudellaan.

– Visiitti tuttavien luokse Kuwaitiin on ollut erikoisin matkakokemukseni. Kulttuuriero oli niin suuri. Olin siellä avomieheni kanssa. Silti koko ajan tuntui, että teen jotain, mitä naiset eivät saa tehdä. Ilmastokin oli siellä aivan erilainen: ulkona 43 astetta lämmintä ja hiekkamyrskyvaroitus päällä.

– Muita unohtumattomia matkailukokemuksia ovat Floridan suoalueilla kiertely erikoisella veneellä ja elämäni ensimmäiset sukelluskokemukset Omaninlahdella. Varsin eksoottista oli Kalifornian Malibussa, kun eräänä aamuna tuttavien luona kyläillessäni huomasin keittiön ikkunasta, että parin sadan metrin päässä riehuivat liekit. Vartissa lähdimme evakkoon vain tärkeimpien tavaroidemme kanssa.

Riikka Krenn

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.