Kuva: Inka Khanji
Ian Wright

Tätä mieltä matkailulegenda Ian Wright on suomalaisista ja Suomen alkoholilaista – kaipaa ruotsinlaivan tunnelmaa

Matkapassi-ohjelman juontaja Ian Wright on käynyt Suomessa toistaiseksi vain Helsingissä, mutta on ehtinyt jo muodostaa mielipiteen suomalaisista.

Pohjois-Suomi kiinnostaa

Suomessa neljä kertaa vieraillut Matkapassi-ohjelmasta tuttu matkailulegenda Ian Wright ei ole koskaan päässyt Helsinkiä pidemmälle. Se on harmillista, sillä pohjoisten kohteiden ystävä toivoisi näkevänsä Suomesta myös muuta kuin pääkaupungin.

– Pohjois-Suomi vaikuttaa todella kiehtovalta. Se kuulostaa hyvältä kohteesta, ja haluaisin kovasti matkustaa sinne. Se onkin yksi asia, minkä haluaisin kovasti tehdä Suomessa, Ian Wright sanoo.

Toistaiseksi mies on kuitenkin ehtinyt neljällä Suomen-matkallaan vierailla ainoastaan Helsingissä, joka sekin on kuitenkin tehnyt vaikutuksen maailmanmatkaajaan. Erityisesti Wright pitää pääkaupungin rosoisuudesta.

– Pidän Helsingin sataman tunnelmasta mutta myös rautatieasemasta, se on juuri sopivan kokoinen. Rautatieasemat ovat muutenkin kiehtovia paikkoja erityisesti matkan aloittamiseen. Se, että kaikki kohteet on listattuna taululla on mielestäni ollut aina hyvin kiehtovaa.

Ruotsinlaiva jäi mieleen

Helsingissä Ian Wright on viettänyt aikaa kaupungilla seikkaillen ja baareissa käyden. Suomen alkoholilait eivät kuitenkaan miellytä matkailijakonkaria.

– Ei ole oikein, ettei baareissa voi tilata juomia tuplana. En ymmärrä sitä, me emme ole mitään lapsia, vaan aikuisia. Tämän pitäisi olla vähän sallitumpaa, sanoo Wright.

Suomalaisista Ian Wrightilla on selvä mielipide, eikä hän pelkää antaa kritiikkiä.

– Matkustin kerran Suomeen Tukholmasta laivalla, ja silloin tunnelma oli sopivan karkea. Ihmiset olivat hyvin sekaisin ryyppyreissulla Tukholmasta, mutta nyt teistä on tullut vähän turhan skandinaavisia. Uskon kuitenkin, että jos Suomessa matkustaisi syvemmälle, kokisi enemmän aitoa suomalaisuutta, Ian Wright sanoo.

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 16.7.2016

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Kannattaa lähteä Tallinnan laivalle, niin paluumatkalla ainakin löytynee haluttua tunnelmaa. Ruotsinlaivat ovat nykyisin kalliimpia kuin ennen, kaikki ovat jo käyneet tarpeeksi monta kertaa, ei enää juuri etua halvemman alkoholin tuonnissa, joten varsinkin maaseudun ihmiset lienevät vähentyneet. Olihan Ruotsin laivoilla 20-30 vuotta sitten hieman erilainen klangi.

En ole viime aikoina matkustellut, mutta silloin, kun matkustelin, englantilainen ”annos” oli 2,5-3 cl, mitä lie keskiaikaisia mittoja (kas kun ei enää shilinkejä käytetä?).
Ei ihme, että tuolla tuplia janotaan. Suomessa se tupla kuitenkin on 8cl raakaa viinaa, kossupullosta riittää siis yhdet paukut kuudelle!