hero taustakuva

Indiedays-tyylitärpit Berliiniin

artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Lue Indiedays-muotibloggaajien shoppailuvinkit Berliinin trendikkäimmille ostoskaduille!
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 28.05.2010
facebook   whatsapp

Jonna, Polka Dots

Ei ole olemassa ”berliiniläistä tyyliä”, vaan jokaisella berliiniläisellä on oma tapansa pukeutua, oma tyylinsä. Tämä näkyy myös kaupungin monipuolisilla ostoskaduilla, joilla ketjuliikkeet sekä second hand -kaupat seisovat vierekkäin. Omat shoppailusuosikkini Berliinistä yhdistävätkin juuri tämän.

Polkadots

Cos on Hennes & Maurizin omistama ketju, joka myy sisarliikettään ajattomampia ja laadukkaampia tuotteita. Hinnat ovat jonkin verran perushenkkamaukkaa korkeammat, mutta silti pienemmälläkin budjetilla liikkuvan tavoitettavissa.

Made In Berlin on yksi Berliinin tunnetuimmista second hand –liikkeistä. Kaksikerroksisesta kaupasta saattaa löytyä niin Burberryn trenssi kuin se unelmien paljettipaitakin. Huolimatta keskeisestä sijainnista ja kattavasta valikoimasta on hintataso silti kohtuullinen. Erityisesti liikkeessä kannattaa vierailla tiistaisin 12.00 -15.00 jolloin kaikki tuotteet ovat -20 % alennuksessa. Made in Berlin löytyy osoitteesta Neue Schönhauser Strasse 19, 10178 Berlin.

Polka Dots

Ia, Colour me!

Urbaaneja Berliinin katuja kierrellessämme silmiini hypähti eräs kahvilaterassi, jonka eripariset tuolit ja pöydät hohtivat sateen sumentamankin taivaan alla kirkkaina kaikissa sateenkaaren väreissä. Tarkempi tutkailu osoitti, että kyseessä oli kahvila nimeltä Kauf dich Glücklich, osta itsesi onnelliseksi.

Kauf dich glücklich

Sama eriparisuus jatkui myös sisätiloissa, ja kävikin ilmi, että jäätelöitä ja vohveleita tarjoileva kahvila on samaan aikaan eräänlainen kirpputori: kaikki kahvilan huonekalut olivat myytävänä! Konsepti on kahden saksalaisen tuotesuunnitteluopiskelijan innovaatio.

Pienen kävelymatkan päästä löytyi myös toinenkin kahvila samalla konseptilla. Glücklich am Park myy vintagekorujen, -aurinkolasien sekä retrohenkisten pikkulelujen lisäksi (yllätyksekseni erittäin kohtuuhintaisia) vaatteita muutamilta valikoiduilta eurooppalaisilta merkeiltä, kuten Nümph, Humör sekä Vagabond.

Colour me!

Jenni, Yummy!

LaLa Berlin osoitteessa Mulackstraße 7 on aiemmin MTV:llä työskennelleen Leyla Piedayeshin vaatemerkki pitää sisällään korkealaatuisia kašmir- ja merinovillaneuleita sekä henkäyksenkeveitä silkki-, puuvilla- ja pellavavaatteita hillityissä väreissä sekä rennoissa malleissa. Hintataso on hieman korkeampi kuin perus ketjuliikkeissä, mutta täysin ymmärrettävästä syystä – materiaalit muuttuvat yllä kuin toiseksi ihoksi!

Lala Berlin

LaLa Berliniä suosittelenkin kaikille, jotka kaipaavat luksusta arkeensa: ihoa hellivien materiaalien lisäksi vaatteiden leikkaukset ovat sekä ajattomia että imartelevia ja ne palvelet varmasti vuosia eteenpäin.

Tarjolla on myös kauniita koruja sekä asusteita, kuten printattuja huiveja. Hyvällä maulla sisustettu liike on jo itsessään vierailemisen arvoinen – tässä tyylikkäässä tilassa voit rauhoittua kesken kiihkeärytmisen päivän ihastellen harmonisen värisiä silkkitoppeja sekä läpikuultavan ohuita neuleita. Varaudu siihen, ettet ehkä pysty vastustamaan kiusausta ostaa jotain omaksesi…

Yummy!

Lala Berlinin muotia

Minttu, Go 4 it vol 2.

Elämäni ensimmäinen reissu Berliiniin yllätti todella positiivisesti. Aikaisemmin olen vieraillut Saksassa monet kerrat, mutta silloin kohteena on ollut Hampuri, Lübeck tai Etelä-Saksan pikkukylät. Ihan mukavia paikkoja nekin, mutta ennakkoluuloton, boheemi, taiteellinen ja rento Berliini valloitti kyllä sydämeni täysin!

Bloggaajat Brandenburgin portilla

Hauskimmillaan ja mielenkiintoisimmillaan Berliini on vanhan Itä-Berliinin alueella. Vanha länsipuoli on suurten kauppaketjujen ja toimistorakennusten valtaama, eikä sinänsä tarjoa mitään erityistä nähtävää, mitä ei löytäisi jokaikisestä suurkaupungista.

Eberswalder Strasse -nimiseltä metroasemalta alkaa viehättävä laaja alue täynnä tunnelmallisia kahviloita, cooleja baareja ja mielenkiintoisia pikku putiikkeja. Pelkästään kävely pitkin Kastanienalleeta (jota kuulemma kutsutaan iltaisin Berliinin eläväksi catwalkiksi!) ja sen sivukadulla Oderberger Strassella on elämys vailla vertaa. Kannattaa poiketa ennakkoluulottomasti sisään pikkuisiinkin putiikkeihin. Berliiniläisten tyyli on rento ja mutkaton, eikä simppelistikään pukeutunutta reppumatkailijaa katsota nenänvartta pitkin edes hienommissa kaupoissa.

Hiukan etelämpänä Hackescher Marktin ympäristössä on enemmän ”tavallisia” putiikkeja, mutta ympäristö on silti hyvin berliinimäinen ja suurin osa kivoista paikoista kätevästi lähellä toisiaan. Täältä löytyy myös ihan tavallisia ruoka- ja kosmetiikkakauppoja, joissa kannattaa käydä hamstraamassa peruskäyttökosmetiikkaa. Hinnat ovat selkeästi edullisemmat kuin Suomessa.

Go 4 it vol. 2

Lue lisää Indiedays-blogeista

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.