hero taustakuva

Henri Alén paljastaa suosikkikohteensa: ”Italian salainen helmi, ei turisteja”

Istockphoto artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Adrianmeren rannalla sijaitseva Marchen maakunta on suositun kokin lempipaikka Italiassa.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 13.04.2017
facebook   whatsapp

Aito Italia hurmasi kokin

Italia on monien ruokamatkailijoiden suosikkikohde, ja sitä se on myös kokki Henri Alénille. Miehen ehdoton lempipaikka on Marchen maakunta, minne häntä vetävät paitsi paikallinen kulttuuri ja ihmisten vilpittömyys myös herkullinen ruoka.

– Olen yrittänyt matkustaa myös muihin paikkoihin, mutta palaan sinne lopulta aina uudelleen. Toistaiseksi olen käynyt Marchessa 12 kertaa, ja seuraava matka on luvassa taas ensi kesänä, Alén kertoo.

Marche on hyvä vaihtoehto matkailijoiden täyttämälle Toscanalle, sillä maakunta tarjoaa runsaasti aitoja elämyksiä. Alén suosittelee vuokraamaan matkalle auton sekä asunnon ja tutustumaan alueeseen paikallisen tavoin.

Matkailijoita maakunnassa on verrattain vähän, ja matkaa varten onkin syytä opetella vähintään perusfraasit italiaksi.

– Koska matkailijoita ei juuri ole, syrjäinen Marche on todellinen helmi missä voi nauttia alkuperäisestä tunnelmasta. Siellä ei tarvitse pelätä joutuvansa vedätetyksi, Alén sanoo.

Kokki matkustaa alueelle erityisesti ruoan perässä, sillä maakunnassa on lukuisia edullisia Michelin-ravintoloita. Parhaat ravintolavinkit selviävät kyselemällä paikallisilta, mutta ilman neuvojakin voi löytää hyviä ruokapaikkoja.

– Turistien puuttuessa huonot ravintolat eivät pysy Marchessa hengissä, sillä italialaiset ovat niin vaativia. Hienointa maassa onkin se, että on aivan sama mihin peräkylään matkustaa, löytyy huippuravintoloita aina, Henri Alén summaa.

>> Löydä halvat lennot Italiaan Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.