hero taustakuva

Blogiohjelman kansainväliset vieraat Suomesta: ”Palaamme varmasti takaisin”

Helena Gunnare / Ohdarling.org artikkelin kuva
Matkakokemuksia
Kymmenet ulkomaalaiset bloggaajat seikkailivat ympäri Suomea matkamessuviikolla. Messujen Nordic Bloggers’ Experience -ohjelma kierrättää kansainvälisiä bloggaajia niin Helsingissä kuin muualla maassa tutustumassa Suomen matkailun parhaisiin paloihin.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 14.01.2015
facebook   whatsapp

Vierailijat arvostavat Suomi-elämyksiä

Nordic Bloggers’ Experience (NBE) -bloggaajaohjelma on kierrättänyt kansainvälisiä bloggaajia tutustumassa ympäri Suomea. Visit Finlandin ja Visit Helsingin kanssa yhteistyössä järjestetty ohjelma tuo bloggaajat myös Matkamessuille.

Sveitsiläispariskunta Fabienne Rohner ja Benoit Luicier päättää Suomen Matkamessuille yli vuoden kestäneen maailmanympärimatkansa. Pariskunta vieraili alkuviikosta Ahvenanmaalla osana NBE-ohjelmaa.

– Puolentoista vuoden upean seikkailun kruunasi kutsu tänne. NBE on hyvä siirtymävaihe takaisin arkeen, työn ja bloggaamisen pariin. Nautimme suunnattomasti Ahvenanmaan saaristosta, ja suunnittelemme tulevamme takaisin kesällä, jotta voimme kokea tämän upean nautinnon myös kaikessa vehreydessään, sanoo Luicier.

Sosiaalisen median merkitys matkailualalla kasvaa

Toista kertaa järjestettävä NBE-ohjelma on suurin koskaan Suomessa järjestetty matkabloggaajatapahtuma. Se on ylittänyt järjestäjien ennakko-odotukset, sillä bloggaajien kiinnostus ohjelmaa kohtaan on ollut valtava: ohjelmaan haki 300 bloggaajaa, joista mukaan valittiin 50 blogia 14 eri kielialueelta. Mukana on myös videobloggaajia ja Instagram-kuvaajia, joten sosiaalisen median sisältöä syntyy Suomesta monipuolisesti.

– NBE on vahvistanut Matkamessujen asemaa ulkomailla ja tehnyt myös Suomea tunnetuksi. Suomalainen tapa hoitaa järjestelyt huolellisesti ja jämptisti on yksi syy NBE:n suosioon, eikä väheksyä voi myöskään maamme pohjoista eksotiikkaa, luontoa ja talvea, kertoo Matkamessujen myyntiryhmäpäällikkö Lumia Ankkuri.

NBE-ohjelmaan valittujen kansainvälisten bloggaajien lisäksi messuille on tulossa 20 muuta ulkomaalaista bloggaajaa, jotka haluavat tulla tutustumaan Matkamessuihin ja osallistua bloggaajille järjestettyyn seminaariohjelmaan. Messuille on akkreditoitunut myös 90 suomalaista matkabloggaajaa, joista 11 toimii NBE-ohjelmassa kotimaisina isäntäbloggaajina.

– Bloggaajat ovat Helsingin lähettiläitä maailmalla. Järjestämme heille koettavaksi monipuolista Helsinki-ohjelmaa, joka sisältää muun muassa helikopterilentoa, urbaaneja luontokokemuksia, makuelämyksiä sekä designia ja taidetta, paljastaa Visit Helsingin sosiaalisen median koordinaattori Elisabeth Heinrichs.

Nordic Bloggers’ Experienceen osallistuvat bloggaajat seikkailevat ohjelman tiimoilta muun muassa Ahvenanmaalla, Mikkelissä, Rovaniemellä, Turussa ja Hämeenlinnassa.

Lähde: Matkamessut
Kuva: Helena Gunnare / Ohdarling.org

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.