hero taustakuva

Suunnitteletko matkaa Barcelonaan? Lue nämä!

artikkelin kuva
Matkakirjat
Rantapallon esittelyssä matkaoppaat värikkääseen Barcelonaan. Näiden kirjojen avulla saat kaiken irti Gaudin kaupungista.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 09.02.2014
facebook   whatsapp

Top 10 Barcelona

Top 10 -sarjan matkaoppaat ovat konseptinsa ansiosta helppoja ja kompakteja yleisoppaita kohteeseen kuin kohteeseen. Sarjan Barcelona-opas antaa hyvän kokonaiskuvan kaupungista ja tarjoaa aiheittain jaoteltuja parhaiden palojen listoja, joista matkailijan on helppo valita itseään kiinnostava näkökulma.

Suurkaupungin eri osat on kattavasti esitelty ja tämä opas sopii erityisen hyvin ensikertalaisen käyttöön.

Top 10 -sarjan tyypillinen puute näkyy kuitenkin tässäkin opuksessa: kartat ovat vain suuntaa-antavia ja suunnistus vain niiden varassa hankalaa. Kannattaakin siis pyytää esimerkiksi hotellin aulasta erillinen kartta liikkumista varten tai ladata puhelimeen karttasovellus.

Annalise Sorensen ja Ryan Chandler
Top 10 Barcelona
WSOY 2010
ISBN 978-951-0-35773-6

Suomalainen Matkaopas: Barcelona

Ensimmäinen painos Suomalaisesta Matkaoppaasta ilmestyi jo vuonna 2005. Nyt opas on saanut päivityksen ja kasvojenkohotuksen. Tämän oppaan vahvuus on sen selkeä suomalaisnäkökulma. Kirjoittaja Mira Jalomies on asunut pitkään Barcelonassa ja tietää, mistä puhuu. Edelliseen painokseen verrattuna tietoa on tiivistetty ja selkeytetty.

Tämä opas sopii erityisesti syvempää tietoa kohteesta hakevalle. Mukana on paljon tietoa myös Katalonian muista kohteista sekä erillinen osuus Andorrasta.

Mira Jalomies
Suomalainen Matkaopas: Barcelona
Suomalainen Matkaopas 2013
ISBN 978-952-9-71564-0

Lonely Planet: Pocket Barcelona

Lonely Planetin taskuopas on tiivis täsmätietopaketti Barcelonasta. Pienen kokonsa ansiosta kirja sopii myös vähillä tavaroilla matkustavan laukkuun viemättä arvokkaita grammoja matkatavarakiintiöstä.

Tiivis opas kertoo kaupungista kaiken tärkeimmän, mutta detaljeihin syventymistä sen formaatti ei salli. Viikonloppulomailijan lähdemateriaalina se on kuitenkin täysin riittävä ja kirjan mukana tulevan yksityiskohtaisen ja toimivan kartan ansiosta riittää suunnistamiseen yksinäänkin.

Anthony Ham
Lonely Planet: Pocket Barcelona
Lonely Planet 2012
ISBN 978-1-74179-716-9

Haluatko matkustaa ilman kirjojen painoa?

Jos mukanasi kulkee älypuhelin tai tabletti, voit korvata kirjat lataamalla laitteeseesi matkaopassovelluksen.

Esimerkiksi Lonely Planetin valikoimassa on myös sähköisiä versioita oppaista ja erillisiä kaupunkiapplikaatioita, joiden avulla säästyt kirjojen kantamisen vaivalta.

Muista kuitenkin, että sähköisiin oppaisiin luottaessasi olet aina laitteesi akun armoilla. Jos virta loppuu ja laturi on kaukana, saatat jäädä pulaan.

Riikka Krenn

>> Katso halvat lennot Barcelonaan

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.