Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Suomen parhaat ravintolat

artikkelin kuva
Matkakirjat
”Ruokapöydän ilot kuuluvat niin köyhille kuin rikkaille, kaikille ikäluokille ja kaikille kansoille vuoden kaikkina päivinä."
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 15.04.2013
facebook   whatsapp

Hannu Lahtosen ja Hannu S. Vanhasen toimittama Kauppalehti Option ravintola-arvosteluihin perustuva ravintolaopas Suomen parhaat ravintolat esittelee nimensä mukaisesti Suomen parhaita ruokapaikkoja.

Ravintolat esitellään sekä sanoin että kuvin, yhteispistemäärän mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Jokaiselle ravintolalle on omistettu oma sivunsa, joista ensimmäisellä komeilee Michelin-tähtiäkin kerännyt Chez Dominique. Toisella ja kolmannella sijalla ovat ravintolat Demo ja Olo – Helsingistä siis koko kärkikolmikko, vaikka teos kattaakin koko Suomen ravintolatarjonnan. Ammattilaisten arviointikohteina ovat ruoan lisäksi myös kunkin paikan miljöö, palvelu sekä hinta-laatu –suhde.

Kirja on tyylikäs ja käytännöllinen opas hyvän ruoan ystäville, kaupunkiseikkailijoille, sunnuntainautiskelijoille tai oiva apu vaikkapa liikelounaiden suunnitteluun.

”Suomalaisen ravintolakulttuurin kunniakas historia on uusien keittiötaitureiden sukupolven myötä saavuttanut aivan uusia ulottuvuuksia. Nuorien tekijöiden kansainvälistymisen myötä vaikutteet ovat siilautuneet suomalaiseen gastronomiaan, ja vastaavasti suomalainen keittiö on saanut vastakaikua maailman turuilla”, toteavat tekijät.

Suomen parhaat ravintolat
Toimittaneet Hannu Lahtonen & Hannu S. Vanhanen
ISBN 978-952-92-6461-2

Kuva: Flickr / Jenny Downing

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.