hero taustakuva

Nojatuolimatka Ranskaan

artikkelin kuva
Matkakirjat
Rantapallon esittelyssä neljä kirjaa, jotka vievät sinut ranskalaisen kulttuurin maailmaan. Bon voyage!
Teksti: Ida
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Näe ja Koe Ranska

Näe ja Koe Ranska ei ole mikään pieni ja kevyt viikonloppuopas. Tuhdista lähes viidensadan sivun tietopaketista löytyvät kaikki Ranskan osat esiteltyinä ja lisäksi lukija saa kirjasta kattavan yleistietokatsauksen maahan.

Oppaassa esitellään perusteellisesti Ranskan maakunnat ja kerrotaan, mitä nähtävää, tehtävää tai herkullista syötävää niistä kustakin löytyy. Karttojen, ruokailun ja majoituksen lisäksi esitellään kävely-, pyöräily- ja autoilureittejä eri maakunnissa.

Nähtävyyksien yksityiskohtaiset historiat, tunnelmakuvaukset eri paikoista ja mielenkiintoiset tietoripaukset saavat aikaan tunteen, että kuljet elävän matkaoppaan kanssa. Oppaan takaosasta löytyvät kartat ovat kattavat, pieni sanakirja très bien, eikä tila muistiinpanoille ole ollenkaan huono ajatus.

Tämä opas kannattaa lukea ennen lähtöä, tai selailla yhtä lailla maassa jo ollessasi. Kirja tarjoaa vastauksia myös sellaisiin kysymyksiin, joita ei edes ymmärrä esittää.

Näe ja Koe Ranska
Tammi 2009
ISBN 978-951-31-5172-0

Insight Guides: Nice & the French Riviera Step by Step

Nice & the French Riviera Step by Step opastaa Nizzaan ja Ranskan Rivieralle askel askeleelta. Reippailijan kävelyreittejä oppaassa on tarjolla 14 ja lähditpä mille hyvänsä näistä reiteistä, kevyt opas on helppo pitää mukana. Opas on englanninkielinen.

Reitit ovat helppoja, ja kirjasta löytyy kaikki matkan varrella tarvittava tieto ruokapaikkoineen ja kulkuohjeineen. Sanakirja, kartat ja kirjan takaosasta löytyvä muovitasku tekevät kirjasta käytännönläheisen.

Teksti on kuvailevaa ja tämä opas vie lukijan jo kotisohvalta Nizzan kaduille tai Saint Tropezin rannoille ja samalla saat muun muassa vinkkejä, kuinka nauttia Cannesin filmifestivaaleista ”tavallisena kuolevaisena”.

Natasha Edwards
Insight Step by Step Nice and the French Riviera
APA Publications GmbH & Co. 2010
ISBN 978-981-282-109-6

Taskuoppaat: Pariisi

Taskuoppaat-sarjan nimensä mukaisesti taskuun menevään oppaaseen on saatu mahdutettua Pariisin tärkeimmät ja kuuluisimmat nähtävyydet ilman, että pieni kirja tuntuu liian täyteen ahdetulta.

Vinkit ovat yksinkertaisia, mutta hyviä sekä käytännöllisiä. Tunnetuimmat nähtävyydet ovat saaneet oman aukeamansa, jossa esittely painottuu historiaan ja arkkitehtuuriin.

Oppaasta löytyy Pariisin metrokartta, jota ilman ei kannata lähteä liikkeelle. Pariisin keskustasta on selkeä kartta, jonka huonona puolena tosin on, ettei aivan koko kaupunki näy. Muun muassa Père Lachaisen hautausmaa jää rajojen ulkopuolella.

Taskuopas toimii hyvin henkilölle joka on jo aiemmin käynyt Pariisissa, tai on tutustunut kaupunkiin jonkun muun oppaan kautta. Lisäksi jo hieman ranskaa osaavalle löytyy muistin virkistykseksi lyhyt fraasisanakirja.

Taskuoppaat, Pariisi Taskuopas ja Kartta
WSOY 2008
ISBN 978-951-0-33888-9

Footprint France: Provence & Côte d’Azur

Footprint-oppaan kauniiden kuvien, selkeiden karttojen ja kattavan historiakatsauksen lisäksi tämä englanninkielinen opas antaa Provenceen ja Côte d’Azuriin matkaavalle sekä tavanomaisia että tavattomia vinkkejä.

Perusohjeiden lisäksi Footprint-oppaassa on paljon muuta pientä ja suurta mielenkiintoista: sivuilla olevissa pienissä bokseissa on muun muassa paikallisten mielipiteitä ja suosituimpia vinkkejä, ohjeita asunnon vuokraamiseen sekä ohjeet salaisille rannoille.

Kirja saa lukijan unelmoimaan vuodesta Provencessa, listaamalla jokaisen kuukauden kohokohdat ja viemällä sinut ranskalaisen ruoan herkulliseen maailmaan.

Kirja on täydellinen opas sille, joka on kiinnostunut Provencen ja Côte d’Azurin historiasta ja alueen historian peilautumisesta nykypäivään.

Tristan Rutheford, Kathryn Tomasetti
Footprint France: Provence & Côte d’Azur
Footprint Handbooks Ltd 2010
ISBN 978-1-906098-91-9

Ida Hedman

Kuva: Flickr / W J Harrison

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.