hero taustakuva

Matkaoppaat -sarja nyt myös kirjana

artikkelin kuva
Matkakirjat
Matkaoppaiden värikkääseen maailmaan voi tutustua nyt myös lukien. Suositun sarjan toinen kausi käynnistyy Nelosella helmikuussa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 24.01.2011
facebook   whatsapp

Toinen kausi alkamassa

Suomalaisten matkaoppaiden työstä Turkin Alanyassa kertova Matkaoppaat oli yksi viime talven katsotuimpia ja puhutuimpia televisio-ohjelmia.

Kaikkiaan se tavoitti ensimmäisen kautensa aikana yli 2,5 miljoonaa Alanyan oppaiden arjesta kiinnostunutta suomalaista. Helmikuussa toisen kauden aloittava tosi-tv-sarja on saanut myös oman kirjan.

Matkaopas on lääkäri, poliisi ja psykiatri

Toimittaja Juhani Mykkäsen kirjoittamassa Matkaoppaat-kirjassa tutustutaan matkaoppaiden värikkääseen ja monipuoliseen työhön. Tässä hommassa saa olla lääkäri, poliisi, sairaanhoitaja, psykiatri ja suurlähetystö.

– Kirja on niin sarjan ystäville kuin niillekin, jotka haluavat fiilistellä tulevaa lomaa kotisohvalta tai haluavat tutustua syvemmin matkaoppaan työhön ja tv-sarjan tekemiseen, kertoo kirjan ja sarjan tuottaneen Susamurun toimitusjohtaja Kari Voutila.

Olisiko sinusta matkaoppaaksi?

Kirja sisältää erilaisia huumoripitoisia ja lisäksi se kertoo huvittavia asioita oppaiden työstä, kuten turistien typerimmät soitot oppaiden hätäpuhelimiin.

– Lomamaisemissa tehtävä työ saattaa luoda mielikuvan kepeästä puuhastelusta, jopa ikuisesta lomanvietosta. Matkaoppaan työ on kuitenkin erittäin vaativaa asiakaspalvelutyötä, toteaa Suomen matkatoimistoalan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

– Opas toimii matkatoimiston ”käyntikorttina” ollen usein yhtiön ainoa ja tärkein edustaja asiakkaan suuntaan.

Esimakua tulevasta tuotantokaudesta

Kirja tekee paljastuksia tulevasta tuotantokaudesta. Se esittelee uudet oppaat sekä paljastaa, että ensimmäisen jakson supersuosittu ja Facebookissakin yli 36 000 fania kerännyt Veikko-turisti palaa ohjelmaan.

Juhani Mykkänen
Matkaoppaat
Susamuru Oy
ISBN: 978-952-6-73752-2

Lue myös Matkaoppaiden Terhin tärpit Alanyaan

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Mistä näitä matkaoppaiden kirjoja saa? :)


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.