hero taustakuva

Neljä kirjaa Pietarista – parhaat oppaat naapurimaan metropoliin

artikkelin kuva
Matkakirjat
Itänaapurin historiaa huokuva Pietari on monelle tuntematon metropoli, jonka kiireisillä kaduilla opaskirjalle tulee helposti tarvetta. Rantapallon esittelyssä kolme matkaopasta Pietariin.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Kaikki mitä haluat tietää Pietarista

Tuttuun Mondo-oppaiden tyyliin kirja esittelee lukijalle Pietarin perusteet majapaikoista nähtävyyksiin, ravintolatarjontaan ja korkeakulttuuriin. Eloonjäämisoppaasta löytyvät kaupungin perustiedot, ja jos historian käänteet ovat hukassa, voi nekin tarkistaa kirjasta kätevästi ennen reissua.

Opuksen avulla löytyvät myös esimerkiksi kaupungin parhaat opiskelijakuppilat sekä 10+1 ohjetta venäläisen vodkan nauttimiseen. Jos aikaa kaupungissa on yhtä päivää tai viikonloppua enemmän, voi kirjasta poimia vinkkejä päiväretkiin Pietarin ulkopuolelle. Kirja on vuodelta 2009, joten osa tiedoista saattaa olla vanhentuneita ja etenkin ravintolaa etsiessään kannattanee käyttää uudempaa lähdettä tietopankkinaan.

Kätevästi mukana kulkeva pokkarimallinen opas sisältää myös suuntaa antavan kartan Pietarin keskeisimmistä alueista. Takasivun venäjän kielen sanakirja saattaa pelastaa matkailijan pulasta kielimuurin iskiessä.

Anders Mård
Mondo Matkaopas Pietari
Image Kustannus 2009
ISBN 978-952-5678-14-7

Miljoonakaupunki tutuksi kävellen

Ylellisessä Pietarissa metroasematkin ovat nähtävyyksiä, mutta parhaan tuntuman jättikaupunkiin saa ottamalla jalat alle. Tietokirjailija Kaarina Kaurinkosken 12 kävelyä Pietarissa esittelee matkailijalle tusinan verran reittejä kaupungin omatoimiseen tutkimiseen.

Keskeisiltä paikoilta alkavat kävelyreitit kestävät noin tunnin tai kaksi. Sanallisen selostuksen lisäksi oppaasta löytyvät myös kartat jokaiselle reitille. Kävelyjen varrelle osuvat Pietarin tärkeimmät palatsit, paraatirakennukset ja kirkot.

Kävelijät pääsevät näkemään myös paikkoja, joihin tunnetut pietarilaiskirjailijat Puskin ja Dostojevski sijoittivat romaaniensa sankarit. Erityisesti arkkitehtuurista ja rakennusten tarinoista kiinnostuneet matkailijat viihtyvät kirjan kaupunkikierroksilla.

Kaarina Kaurinkoski
12 kävelyä Pietarissa
Moreeni 2012
ISBN 978-952-254-104-8

Tietopaketti historiahullulle

Oletko hurahtanut historiaan? Pietari on täynnä mahtavia palatseja, joiden julkisivujen taakse kätkeytyy mitä ihmeellisimpiä tarinoita. Arkkitehtuurista ja historiasta kiinnostuneille matkailijoille Pietari on ainutlaatuinen elämys, josta paljastuu aina uusia kerroksia.

Pietarin palatsit -kirja esittelee kaupungin kuuluisimmat maamerkit Katariinan palatsista Pietarhoviin ja Iisakin kirkkoon, mutta mukana on myös vähemmän tunnettuja nähtävyyksiä niille, jotka ovat ehtineet koluta Pietaria jo enemmänkin.

Kunkin kohteen historian lisäksi opus pureutuu myös palatsien esittelyyn. Kirja kannattaa kahlata läpi jo ennen Pietarin-matkaa, jolloin lukuisista vaihtoehdoista voi valita itselleen mieluisimmat nähtävyydet.

Litteä kirja kulkee mukana vaikka laukussa palatsikierroksella – opuksesta onkin mukava tarkistaa kohteiden historiaa ja yksityiskohtia tutustumisreissulla.

Kaarina Kaurinkoski
Pietarin palatsit
Moreeni 2011
ISBN 978-952-254-053-9

Parhaat palat Pietarista

Tärkeimpien palojen poimiminen Pietarin kaltaisesta miljoonakaupungista voi olla hankalaa. Nähtävyyksistä, ravintoloista ja kulttuurista on valtava runsaudenpula ja etenkin lyhyelle vierailulle on vaikea seuloa mielekkäimmät käyntikohteet.

Kymmenen kärjessä -matkaopassarjan Top 10 Pietari esittelee nimensä mukaan kymmenen parasta kaikesta. Top 10 -listat löytyvät niin nähtävyydet, ravintolat, yökerhot, museot kuin venäläiset kirjailijatkin. Listoja on helppo selata alueittain ja jokaisesta alueesta löytyy selkeä kartta.

Pienikokoinen opas kulkee matkalla kätevästi käsilaukussa ja takana on myös hyödyllinen sanasto sekä kyrilliset aakkoset, joten kirja on kaikin puolin näppärä matkakumppani.

Marc Bennetts (suom. Miika Arhio)
Eyewitness Top 10 Travel Guide
Dorling Kindersley Limited 2012
ISBN 978-951-0-39496-0

Teksti: Maria Hietala, Anni Moilanen
Kuva: Flickr / Salvatore.Freni

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.