Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kolme kirjaa Helsingistä

artikkelin kuva
Matkakirjat
Rantapallon matkakirjaesittelyssä kolme kiinnostavan erilaista kurkistusta Helsinkiin.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Hiljaisuuden Helsinki

Hiljaisuuden Helsinki -teos tekee hitaan ja rauhallisen matkan Helsinkiin. Kirjassa kuljetaan sivukaduilla, puistoissa, puutarhoissa ja kaupungin kauniilla rannoilla paikoissa, joihin matkailija tai tavallinen helsinkiläinenkään ei välttämättä tulisi lähteneeksi. Kirjan esittelemät paikat ovat kenen tahansa löydettävissä, helppoja kohteita kävelyille ja rauhallisille hetkille kaupungissa.

Kaisa Raittilan hitaat kaupunkikävelyt ja Esko Jämsän valokuvat ovat tyylikäs yhdistelmä Helsingin parasta antia. Teos sopii kaksikielisyytensä (suomi ja englanti) vuoksi oivasti myös tuliaiskirjaksi maailmalla matkatessa. Näyttävät kuvat kertovat Helsingin vehreydestä ja rauhallisuudesta, sen eksoottisesta pikkukaupunkimaisuudesta pienen maan pääkaupunkina.

Kaisa Raittila ja Esko Jämsä
Hiljaisuuden Helsinki – Quiet Nooks and Corners
Kirjapaja 2010
ISBN 978-952-247-015-7

Sunnuntaikävelyllä Helsingissä – 52 reittiä historiaa ja nähtävyyksiä

Murhapaikkoja, laulujen ja kirjojen Helsinkiä ja sotien jälkiä – Sunnuntaikävelyllä Helsingissä -teos vie kävelyretkille ympäri Helsinkiä, myös kauas keskustan vilinästä.


Kirjan 52 reittiä tarjoavat tekemistä vaikka vuoden jokaiselle viikonlopulle. Reitin voi valita joko aiheen tai kaupunginosan mukaan. Sunnuntaikävelyllä Helsingissä on tuhti paketti, joka esittelee arkkitehtuuria, patsaita, muistomerkkejä, tunnettuja helsinkiläisiä sekä paikallishistorian tärkeitä tapahtumia. Selkeät kartat helpottavat suunnistusta.

Pauli Jokinen
Sunnuntaikävelyllä Helsingissä – 52 reittiä historiaa ja nähtävyyksiä
Minerva Kustannus Oy 2010
ISBN 978-952-429-365-1

Helsingin kaupunkikiviopas

“Helsinki on kivinen kaupunki, mutta millaisista kivistä se on rakennettu?” Tähän kysymykseen vastaa Helsingin kaupunkikiviopas. Sen kirjoittaja Martti Lehtinen, professori ja geologian museon johtaja, on vetänyt vuosien ajan suosittuja kivikierroksia, joilla osallistujat pääsevät tutustumaan Helsingin rakennuskiviin asiantuntijan opastuksella. Helsingin kaupunkikiviopas kokoaa tiedon yksiin kansiin ja esittelee yli 50 kohdetta eri puolilta kaupungin keskustaa.

Vaikka geologia ei olisikaan lukijalle tuttu ala, tarjoaa Helsingin kaupunkikiviopas mielenkiintoisen näkökulman Helsinkiin – tututkin kadut ja rakennukset näyttävät uudenlaisilta, kun pysähtyy hetkeksi miettimään niiden alkuperää ja historiaa. Rakennuksista löytyvien kivilajien, niiden alkuperän ja ominaisuuksian lisäksi kirjassa kerrotaan rakennusten taustasta, niiden arkkitehtuurista ja kytköksistä Suomen menneisyyteen.

Martti Lehtinen ja Jukka I. Lehtinen
Helsingin kaupunkikiviopas
Karttakeskus 2008
ISBN978-951-593-189-4

Kuva: Helsingin Kaupunki

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.