Kuva: Gotland.com
Visby

Hurahditko Ruotsi-dekkareihin? Tässä jännittävä lomakohde

Elokuussa 2015 järjestettävästä Crimetime Gotland -dekkaritapahtumasta toivotaan Ruotsin uutta kohtauspaikkaa kaikille dekkarien ystäville.

Murhavaelluksia kirjailijoiden inspiroimana

Ruotsin uusi kansainvälinen dekkarifestivaali Crimetime Gotland järjestetään ensimmäistä kertaa 13.–16. elokuuta 2015. Pitkän tapahtumatäyteisen viikonlopun aikana dekkarien ystävät voivat tavata suosikkikirjailijoitaan Visbyssä.

Ulkomaisiin vierailijoihin lukeutuvat muun muassa norjalainen dekkarikuningatar Anne Holt, arvostettu tanskalainen kirjailija Jussi Adler-Olsen ja brittiläiset tähdet Denise Mina ja Belinda Bauer. Mukana on myös useita Ruotsin suosituimpia dekkarikirjailijoita: Lars Kepler, Jens Lapidus, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Håkan Nesser, Viveca Sten, Åsa Larsson sekä monia muita.

Ohjelmassa on muun muassa henkilökohtaisia kirjailijatapaamisia, seminaareja sekä elokuva- ja teatteriesitys. Festivaalikävijät voivat myös osallistua retkille tai murhavaelluksille, ratkaista dekkariarvoituksia ja ilmoittautua kirjailijakouluun, jossa on mukana tunnettuja kirjailijoita.

– Olen erittäin iloinen ja ylpeä voidessani esitellä tämän kattavan ja jännittävän festivaaliohjelman. Dekkarit ja jännityskirjallisuus koskettavat kaikenikäisiä ihmisiä. Haluamme lisätä lukemisen halua entisestään ja tarjota läheisiä, henkilökohtaisia tapaamisia kirjailijoiden ja dekkarien ystävien kesken Visbyn maagisessa ympäristössä, sanoo Carina Nunstedt, Crimetime Gotlandin ohjelmapäällikkö.

Uusia ja vanhoja kirjailijatuttavuuksia

Yksi festivaalin kansainvälisistä vieraista on brittiläiskirjailija Belinda Bauer, joka odottaa innolla Ruotsin-vierailuaan.

– Ainoa suhteeni Ruotsiin on ollut kirjojeni kautta ja en voi kuvitella Gotlantia parempaa paikkaa tavata lukijoitani, sanoo palkittu kirjailija Belinda Bauer.

Crimetime Gotland toivottaa myös lapset ja nuoret tervetulleiksi. Lasten ja perheen näyttämöllä Almedalenissa on mukana esimerkiksi kansainvälisesti menestynyt Martin Widmark, joka on kirjoittanut muun muassa suositut Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjat. Lisäksi festivaaleilla nähdään Anna Jansson, joka on kirjoittanut Emil Wern -lastenkirjat sekä dekkarikirjailija ja hiljattain lastenkirjailijana aloittanut Åsa Larsson.

– Uskon vakaasti, että festivaali voi herättää lapsissa ja nuorissa lukemisen halun. Lukuilo on vaarallisen tarttuvaa, sanoo Åsa Larsson, joka on ajankohtainen uudella kehutulla Pax-sarjallaan.

Festivaalilla voi tutustua paitsi tuttuihin kirjailijoihin, myös uusiin nouseviin tähtiin, kuten kirjailijana debytoiviin Stefan Ahnhemiin, Emelie Scheppiin ja Mikaela Bleyhin.

Crimetime Gotland järjestetään Visbyssä 13.–16. elokuuta 2015.

Lähde: Visit Sweden
Kuva: Gotland.com

Päivitetty: 16.7.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia