hero taustakuva

Haluatko oppia lomallasi jotain uutta? Kirja kokosi 101 elämystä matkailijalle

artikkelin kuva
Matkakirjat
Yhä useampi matkailija etsii jotain muutakin kuin löhölomaa. Lonely Planetin kirja näyttää, mitä kaikkea maailmalla voi oppia lyhyenkin reissun aikana.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 11.10.2013
facebook   whatsapp

Uudet taidot haltuun matkalla

Haluatko oppia lomallasi uuden taidon tai sukeltaa syvemmälle paikalliseen kulttuuriin? Et ole ainoa – erilaiset aktiivilomat ja kurssit nostavat suosiotaan vauhdilla. Lomalla opetellaan surffaamaan, kokkaamaan tai joogaamaan.

Matkaoppaistaan tunnetun Lonely Planetin julkaisema kirja Cooks, Clowns and Cowboys: 101 Skills and Experiences to Discover on Your Travels on nimensä mukaisesti koonnut yhteen 101 elämystä, joita matkailijat voivat kokea lomallaan.

Kirja on jaettu erilaisten aihepiirien alle: kokemuksia voi etsiä liittyen esimerkiksi musiikkiin, taiteeseen, ruokaan ja juomaan tai vaikka liikunnallisiin aktiviteetteihin. Jokainen reissaaja voi varmasti löytää kirjassa esiteltyjen elämysten joukosta aivan uusia ideoita.

Tekemistä kaikille budjeteille

Kirjan poimintojen joukosta löytyy jokaiselle jotakin: oppaassa esitellään muun muassa miten voit oppia valmistamaan oikeaa italialaista pizzaa Amalfirannikolla, kokeilla vuorikiipeilyä Himalajalla tai osallistua tankotanssikurssille Las Vegasissa.

Jokaiselle aktiviteetille on omistettu kirjassa aukeaman verran tekstiä ja kuvia. Lyhyiden kappaleidensa ansiosta opas on helppolukuinen myös sellaisille reissaajille, jotka eivät ole tottuneet lukemaan englanniksi.

Kirjassa esitellyillä kursseilla ja aktiviteeteilla on laaja hintahaitari. Hauskana yksityiskohtana jokaiseen elämykseen on liitetty vinkki siitä, miten jotain vastaavaa voi toteuttaa kotioloissa matkustamatta mihinkään.

Opas on mainio lahjakirja, joka sopii esimerkiksi aktiivisista lomista nauttivalle reissaajalle tai vaikka maailmanympärimatkaa suunnittelevalle ystävälle. Toki opasta voi lukea myös tietokirjan tapaan tutustuen eri maiden tapoihin ja perinteisiin.

Poimintoja maailmalta – 10 uutta kokemusta

Etsitkö erilaista aktiivilomaa? Katso kymmenen poimintaa Lonely Planetin kirjasta!

1. Osallistu hajuvesikurssille Ranskan Provencessa.
2. Opettele surffaamaan Havaijilla.
3. Valmistu kahdessa viikossa Bolognan jäätelöyliopistosta.
4. Opettele tanssimaan flamencoa Sevillassa.
5. Paahda omat kahvipapusi Guatemalassa.
6. Maalaa kuva leopardista taidesafarilla Malawissa.
7. Meditoi munkkien kanssa Etelä-Koreassa.
8. Opettele valmistamaan viskiä Skotlannissa.
9. Maalaa pääsiäismunia Ukrainassa.
10. Työskentele elefantinhoitajana Thaimaassa.

Cooks, Clowns and Cowboys: 101 Skills and Experiences to Discover on Your Travels
Lonely Planet Publications 2012
ISBN 9781743210215

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Flickr / decar66

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.